Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Postautor: Nowy » 05 lut 2024, 23:22

Wybrałem się w tą okolicę ostatnio, więc dorzucam kilka zdjęć z realizacji tej inwestycji przez Dastę.

Obrazek

Jak na razie, to prowadzone są prace zabezpieczające i za chwilę pewnie ruszą roboty ziemne.

Obrazek

Jest też tablica informacyjna dla inwestycji. A generalnym wykonawcą jest tu Budomax.

Nowy

Postautor: Nowy » 05 lut 2024, 23:25

Całkiem blisko jest tu blok postawiony tu chyba przez Semaco. Ciekawe, jak daleko od niego stanie drugi budynek.

Obrazek

W tle widać hotele oraz blok postawiony kiedyś przez Budrem, o ile dobrze pamiętam.

No i mam mieszane uczucia związane z tą lokalizacją. Ma swoje plusy, ale minusy też ma, no i jeszcze pytanie kiedy i co postawi Strabag na działkach po Plazie. Tu chyba cały czas nie ma konkretu.

nick707

Postautor: nick707 » 08 lut 2024, 14:52

Ktoś ma jakieś informacje odnośnie konstrukcji/wykończenia budynku?

KrkInvest

Postautor: KrkInvest » 08 lut 2024, 18:11

krakowianin pisze:Dziękuję za informacje i opinie!

iti pisze:Choć ma też swoje wady to miejsce, jak np. brak większego sklepu na miejscu, do szkoły chyba też kawałek, jeśli ktoś ma dzieci itp.

Jeśli chodzi o brak dużego sklepu to już ktoś napisał wcześniej, że:
zamiast decathlonu ma być biedronka, a decathlon ma zostać przeniesiony na działkę obok

Wracając do moich wcześniejszych pytań, jest ktoś w stanie merytorycznie porównać Dąbską Pools do innych inwestycji w podobnych cenach - czy faktycznie jest to według Was inwestycja premium? Oraz czy ktoś wynegocjował cokolwiek z tym deweloperem skoro już 2/3 mieszkań poszło od strzała?

Czarna magia deweloperska, juz wiekszosc sprzedanych mieszkan wrocilo... : dasta.pl/krakow/dabskapools

kru

Postautor: kru » 08 lut 2024, 21:01

KrkInvest pisze:Czarna magia deweloperska, juz wiekszosc sprzedanych mieszkan wrocilo... : dasta.pl/krakow/dabskapools

Z tego co wiem, umowy deweloperskie są podpisywane teraz w lutym - więc w teorii jakieś mieszkania mogą jeszcze wrócić - bo nie zostały jeszcze sprzedane. Ale są też zapisy na niektóre zarezerwowane mieszkania.

Natomiast nie wiem o jakich mieszkaniach mówisz Ty.. jeszcze w grudniu po pierwszej przedsprzedaży i podniesieniu cen, naliczyłem 46 mieszkań (około 1/3 pierwotnie dostępnych) w ofercie. Teraz, na ich nowej stronie widocznych jest 45 (w tym 7 oznaczonych jako zarezerwowane). Wydaje mi się więc, że nawet jedno mieszkanie nie wróciło do puli - ale warto obserwować, czy faktycznie tak pozostanie.

traker

Postautor: traker » 09 lut 2024, 20:32

kru pisze:
KrkInvest pisze:Czarna magia deweloperska, juz wiekszosc sprzedanych mieszkan wrocilo... : dasta.pl/krakow/dabskapools

Z tego co wiem, umowy deweloperskie są podpisywane teraz w lutym - więc w teorii jakieś mieszkania mogą jeszcze wrócić - bo nie zostały jeszcze sprzedane. Ale są też zapisy na niektóre zarezerwowane mieszkania.

Natomiast nie wiem o jakich mieszkaniach mówisz Ty.. jeszcze w grudniu po pierwszej przedsprzedaży i podniesieniu cen, naliczyłem 46 mieszkań (około 1/3 pierwotnie dostępnych) w ofercie. Teraz, na ich nowej stronie widocznych jest 45 (w tym 7 oznaczonych jako zarezerwowane). Wydaje mi się więc, że nawet jedno mieszkanie nie wróciło do puli - ale warto obserwować, czy faktycznie tak pozostanie.

Prawda jest tylko w kw ,trzeba zobaczyć ile jest wpisanych deweloperskich z wpisem roszczenia i dopiero wtedy będzie wiadomo !

Radamer

Postautor: Radamer » 10 lut 2024, 9:11

Trzeba się przyglądać tej inwestycji - może okazać się ciekawym tworem.
A teraz pytanie trochę off-top, ale ciekaw jestem Waszych sposobów odnośnie do tego, jak z odpowiednio dużym wyprzedzeniem szukać nowych inwestycji w KRK. Są może jakieś strony agregujące informacje o planowanych budowach, czy Waszym zdaniem lepiej ręcznie, co tydzień/dwa sprawdzać strony konkretnych deweloperów, żeby nic nie umknęło? Zastanawiam nad kupnem mieszkania w Krakowie (chyba warto...) i drapię się po głowie jak efektywnie trzymać rękę na pulsie.

Nowy

Postautor: Nowy » 10 lut 2024, 10:09

Radamer pisze:A teraz pytanie trochę off-top, ale ciekaw jestem Waszych sposobów odnośnie do tego, jak z odpowiednio dużym wyprzedzeniem szukać nowych inwestycji w KRK. Są może jakieś strony agregujące informacje o planowanych budowach, czy Waszym zdaniem lepiej ręcznie, co tydzień/dwa sprawdzać strony konkretnych deweloperów, żeby nic nie umknęło? Zastanawiam nad kupnem mieszkania w Krakowie (chyba warto...) i drapię się po głowie jak efektywnie trzymać rękę na pulsie.

Strony deweloperów to działają często tak, że na etapie ogłoszenia inwestycji na stronie, najlepsze moeszkania są już sprzedane. Daleko szukać, w przypadku tego dewelopera jedna niemała inwestycja w ogóle na stronie i w ostwartej sprzedaży się nie pojawiła.

Szukałbym może w pozwoleniach na budowę dla działek np. na MSIP, ale to mało efektywne.

Tu na forum często różni ludzie piszą, co tam np. posłyszeli w biurach sprzedaży np. podczas luźnych rozmów.

Nowy

Postautor: Nowy » 10 lut 2024, 10:14

I na stronie widzę 38 wolnych mieszkań, nie wiem czy to dużo, czy mało. Choć jeśli te dane są realne, to trzeba przyznać, że szybko się to sprzedaje.

Mam takie śmieszne wrażenie, że sprzedażą nieruchomości w Krakowie w dużej mierze rządzi moda. Są inwestycje i deweloperzy, do których ustawiają się kolejki, i są inwestycje, niekoniecznie gorzej położone, nawet tańsze, ale sprzedające się znacznie wolniej. Czy przypadkiem tym rynkiem nie rządzą w dużej mierze emocje?

Aga19

Postautor: Aga19 » 10 lut 2024, 12:58

Radamer pisze:Trzeba się przyglądać tej inwestycji - może okazać się ciekawym tworem.
A teraz pytanie trochę off-top, ale ciekaw jestem Waszych sposobów odnośnie do tego, jak z odpowiednio dużym wyprzedzeniem szukać nowych inwestycji w KRK. Są może jakieś strony agregujące informacje o planowanych budowach, czy Waszym zdaniem lepiej ręcznie, co tydzień/dwa sprawdzać strony konkretnych deweloperów, żeby nic nie umknęło? Zastanawiam nad kupnem mieszkania w Krakowie (chyba warto...) i drapię się po głowie jak efektywnie trzymać rękę na pulsie.

Jest taka strona rynekpierwotny.pl. Tam są nowe inwestycje deweloperskie. My tam patrzyliśmy jak szukaliśmy mieszkania. Chociaż jeśli deweloper zaczyna od przedsprzedaży to często nie ma tego na tej stronie. Oferta pojawia się dopiero w chwili uruchomienia oficjalnej sprzedaży.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”