Jak na razie, to prowadzone są prace zabezpieczające i za chwilę pewnie ruszą roboty ziemne.

Jest też tablica informacyjna dla inwestycji. A generalnym wykonawcą jest tu Budomax.
krakowianin pisze:Dziękuję za informacje i opinie!iti pisze:Choć ma też swoje wady to miejsce, jak np. brak większego sklepu na miejscu, do szkoły chyba też kawałek, jeśli ktoś ma dzieci itp.
Jeśli chodzi o brak dużego sklepu to już ktoś napisał wcześniej, że:zamiast decathlonu ma być biedronka, a decathlon ma zostać przeniesiony na działkę obok
Wracając do moich wcześniejszych pytań, jest ktoś w stanie merytorycznie porównać Dąbską Pools do innych inwestycji w podobnych cenach - czy faktycznie jest to według Was inwestycja premium? Oraz czy ktoś wynegocjował cokolwiek z tym deweloperem skoro już 2/3 mieszkań poszło od strzała?
KrkInvest pisze:Czarna magia deweloperska, juz wiekszosc sprzedanych mieszkan wrocilo... : dasta.pl/krakow/dabskapools
kru pisze:KrkInvest pisze:Czarna magia deweloperska, juz wiekszosc sprzedanych mieszkan wrocilo... : dasta.pl/krakow/dabskapools
Z tego co wiem, umowy deweloperskie są podpisywane teraz w lutym - więc w teorii jakieś mieszkania mogą jeszcze wrócić - bo nie zostały jeszcze sprzedane. Ale są też zapisy na niektóre zarezerwowane mieszkania.
Natomiast nie wiem o jakich mieszkaniach mówisz Ty.. jeszcze w grudniu po pierwszej przedsprzedaży i podniesieniu cen, naliczyłem 46 mieszkań (około 1/3 pierwotnie dostępnych) w ofercie. Teraz, na ich nowej stronie widocznych jest 45 (w tym 7 oznaczonych jako zarezerwowane). Wydaje mi się więc, że nawet jedno mieszkanie nie wróciło do puli - ale warto obserwować, czy faktycznie tak pozostanie.
Radamer pisze:A teraz pytanie trochę off-top, ale ciekaw jestem Waszych sposobów odnośnie do tego, jak z odpowiednio dużym wyprzedzeniem szukać nowych inwestycji w KRK. Są może jakieś strony agregujące informacje o planowanych budowach, czy Waszym zdaniem lepiej ręcznie, co tydzień/dwa sprawdzać strony konkretnych deweloperów, żeby nic nie umknęło? Zastanawiam nad kupnem mieszkania w Krakowie (chyba warto...) i drapię się po głowie jak efektywnie trzymać rękę na pulsie.
Radamer pisze:Trzeba się przyglądać tej inwestycji - może okazać się ciekawym tworem.
A teraz pytanie trochę off-top, ale ciekaw jestem Waszych sposobów odnośnie do tego, jak z odpowiednio dużym wyprzedzeniem szukać nowych inwestycji w KRK. Są może jakieś strony agregujące informacje o planowanych budowach, czy Waszym zdaniem lepiej ręcznie, co tydzień/dwa sprawdzać strony konkretnych deweloperów, żeby nic nie umknęło? Zastanawiam nad kupnem mieszkania w Krakowie (chyba warto...) i drapię się po głowie jak efektywnie trzymać rękę na pulsie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości