Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji

Postautor: luc » 28 lip 2023, 11:50

Nie wiem jak te utarczki słowne mają się do inwestycji Barurskiego 9.

Bardzo dobrze, że robiony jest porządek na forum, bo użytkowników niekoniecznie interesują pyskówki. A tu, jeśli ktoś ma inne zdanie, to od razu jest od trolli wyzywany - pewnie też mi się zaraz dostanie. I tak, ten post nie jest na temat Bardurskiego 9, więc nie będę się wypłakiwał, jak zostanie wykasowany.

teqnix

Postautor: teqnix » 28 lip 2023, 13:07

luc pisze:Nie wiem jak te utarczki słowne mają się do inwestycji Barurskiego 9.

Bardzo dobrze, że robiony jest porządek na forum, bo użytkowników niekoniecznie interesują pyskówki. A tu, jeśli ktoś ma inne zdanie, to od razu jest od trolli wyzywany - pewnie też mi się zaraz dostanie. I tak, ten post nie jest na temat Bardurskiego 9, więc nie będę się wypłakiwał, jak zostanie wykasowany.

Za co się ma dostać? Pan tu robi robotę akurat merytoryczną. Jakieś 80% dyskusji przy wątkach odbiega od tematu ale kasowanych jest ułamek. Wyzwiska zostają ale napisanie o paru użytkownikach swoich przemyśleń w kulturalnych słowach już nie przejdzie :D Gdyby zostawić same suche wpisy dotyczące inwestycji to forum byłoby za nudne co też i osobom odpowiedzialnym za jego prowadzenie na rękę przecież nie jest. A jak już jesteśmy w temacie, co Pan sądzi o inwestycji na Badurskiego oraz okolicy ?

realista

Postautor: realista » 28 lip 2023, 16:30

teqnix pisze:
luc pisze:Nie wiem jak te utarczki słowne mają się do inwestycji Barurskiego 9.

Za co się ma dostać? Pan tu robi robotę akurat merytoryczną. Jakieś 80% dyskusji przy wątkach odbiega od tematu ale kasowanych jest ułamek. Wyzwiska zostają ale napisanie o paru użytkownikach swoich przemyśleń w kulturalnych słowach już nie przejdzie :D Gdyby zostawić same suche wpisy dotyczące inwestycji to forum byłoby za nudne co też i osobom odpowiedzialnym za jego prowadzenie na rękę przecież nie jest. A jak już jesteśmy w temacie, co Pan sądzi o inwestycji na Badurskiego oraz okolicy ?

luc nie daj się podpuścić i czasem nie waż wydać negatywnej opinii odnośnie tego zadupia na bandurskiego
jeśli jeszcze nie wiesz (choć chłop głosi o tym w co drugim poście) to teqnix będąc rasowym inwestorem (w sumie z tym starym mieszkaniem, w którym pomieszkuje ma trzy kanciapy) nabył w tej inwestycji mieszkanie i tylko czeka by naskoczyć lub wdać się w polemikę z kimkolwiek kto kwestionuje zajebistość tej miejscówki
jak widzisz na poprzedniej stronie, szanowna użytkowniczka nie zachowała ostrożności i jest posądzana o agenturę, w sumie ja też sądzę, że jak mogła napisać w środku wakacji posta w piątek przed południem, jak wtedy każdy człowiek odpoczywa na wakacjach, a nie pisze na forum opinie o inwestycjach :!:

no i wisienka na torcie, jakbyś... czasami szukał mieszkania to...
teqnix pisze:A nie rozważałeś Badurskiego? Zostało tam jedno na parterze około 75 m i kilka 70 m.

teqnix pisze:Nie jestem żadnym naganiaczem, ale ..... [cała litania] Ja mocno polecam w takiej cenie i założeniach wielkościowych inwestycje na Badurskiego 9.

itd.
:lol:

a ten trol tak się dzisiaj wybierał do roboty, że w każdym poście spamuje od rana, ale przynajmniej zrobił coming out jaka jego robota, także zapewne zaraz się tu udzieli z przemową jak tylko wróci do pracy :oops:

pozdro

Postautor: pozdro » 29 lip 2023, 6:02

Nerdy puszczaja inwestorom w patolawalerki bo stops zwrotu ujemna, młodym parom to samo bo na więcej niż 39mw w bezpiecznym kredycie na 30 lat ze zmiennym co 5 lat oprocentowaniem na kwote 800k też nie bardzo stać. Kraj dobrobytu wg PIS. Cała Europa nam zazdrości Sopotu wg sponsorowanego artykułu w daily mail.

pozdro

Postautor: pozdro » 29 lip 2023, 6:05

Natomiast merytorycznie to miejsce idealne ma wynajem zarówno dla studentów Collegium medicum UJ. To poważne studia, nadziani rodzice często. Dobry klient. Oraz na airbnb dla rodzin chorych leczonych w pobliskim szpitalu. To taki aparthotel-akademik Kampusu Collegium Medicum

teqnix

Postautor: teqnix » 06 sie 2023, 21:04

pozdro pisze:Kraj dobrobytu wg PIS. Cała Europa nam zazdrości Sopotu wg sponsorowanego artykułu w daily mail.

I prawidłowo bo polskie wybrzeże to chyba jedyny w Europie kraj gdzie jest szansa, że w lecie temperatura wody w morzu będzie wyższa niż na zewnątrz :lol: Można sobie też fajnie w deszczu i wietrze popływać.

Poleci ktoś jakieś panele, żeby się sprawdziły zarówno przy ogrzewaniu podłogowym jak i w kuchni? Bo w tej inwestycji wszyscy chyba w pakiecie podłogówkę dostają a jakoś mi się płytki w salonie nie widzą.

teqnix

Postautor: teqnix » 09 sie 2023, 13:25

Czy ktoś kto kupił mieszkanie dostał pismo o opóźnieniach z uwagi na przedłużające się procedury w przedmiocie przyłączy energii i sieci ciepłowniczej? Ja dostałem to pewnie i do reszty poszło. Obecnie planowany termin przeniesienia własności to koniec tego roku ale są gotowi oddać mieszkanie w posiadanie wcześniej celem wykańczania. Mnie to raczej nie dotyczy bo jestem wyportkowany :D

Lepiej już poczekać te 3 miesiące ale mieć ogrzewanie miejskie niż jakieś bieda kotłownie.

swaze

Postautor: swaze » 15 sie 2023, 18:02

Też dostałem takie pismo. Pomysł z kotłownią faktycznie wydaje się słaby, ale cóz zrobić, zostaje tylko czekać aż podłączą MPEC.
Ciekawe, czy za te opóźnienia będą nam przysługiwały kary umowne zgodnie z umową dew.

Madzix

Postautor: Madzix » 23 wrz 2023, 20:42

Witam przyszłych mieszkańców nieruchomości Badurskiego 9
Poniżej przedstawiam zdjęcia jedynej drogi dojścia do nowo wybudowanego bloku.
Jest ciekawa, choć akurat dzisiaj nie udało się sfotografować żadnego dzika ani jelenia, ale pewnie zobaczycie je na żywo.
Z ostatnich doniesień wynika, że tak już zostanie.
Uczelnia po tym jak zamknęła bramkę i bramy, przeniosła wjazd i wejście na teren akademików całkowicie od strony ul. Obronnej i wyłączyła lampy na ul Badurskiego.

Niestety jest jeszcze gorsza informacja, że wykonawca bloku choć miał wykonać oświetlenie przy budowanym chodniku to niestety nie będzie go wykonywał.
Pozdrawiam
IMG_0604.jpeg
IMG_0604.jpeg (106.64 KiB) Przejrzano 1813 razy
IMG_0605.jpeg
IMG_0605.jpeg (114.88 KiB) Przejrzano 1813 razy
IMG_0603.jpeg
IMG_0603.jpeg (136.01 KiB) Przejrzano 1813 razy

KrakowskaMama

Postautor: KrakowskaMama » 29 wrz 2023, 12:39

Witam,

tu więcej info o pracach przy nowym chodniku:

"Budowa chodnika na ul. Badurskiego"
krakow.pl/dzielnica_xii_biezanow-prokocim/274464,2326,komunikat,budowa_chodnika_na_ul__badurskiego.html

Szkoda że być może nie będzie solidnego oświetlenia, ale należy pamietać że jakby deweloper je postawił, to potem wspólnota je utrzymuje - o ile przy samym bloku jest ono absolutnie konieczne, to przy chodniku wzdłuż całej ulicy od skrzyżowania, to już byłoby mocno kosztowne w utrzymaniu wg mnie. Pojęcia nie mam jakie są plany.

Ma ktoś aktualne zdjęcia inwestycji lub otoczenia którymi chciałby sie tu podzielić?

Ktoś ma więcej info z biura niż to co przesłali ostatnio mailem o opóźnieniu w związku z MPEC?

Pozdrawiam serdecznie!

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”