Hej,
1) Znacie może termin sprzedaży kolejnych bloków w ramach tego osiedla?
2) Czy linia kolejowa przechodząca obok bloku jest bardzo obciążona? zastanawiam się jak z hałasem.
M
Termin sprzedaży kolejnych etapów osiedla Prądnik Nowy od CP RE
Re: Osiedle Prądnik Nowy Kraków ul. Pachońskiego od CP RE forum opinie
Z tego co wiem, budowa kolejnych może rozpocząć się nawet jeszcze w tym roku. Ale nic nie wiadomo na pewno.
Co do lini kolejowej – jeżdźą nią składy tylko towarowe, plus linia kolei podmiejskiej na Balice. Uciążliwość na pewno jakaś jest, ale nie ogromna.
Co do lini kolejowej – jeżdźą nią składy tylko towarowe, plus linia kolei podmiejskiej na Balice. Uciążliwość na pewno jakaś jest, ale nie ogromna.
Re: Termin sprzedaży kolejnych etapów osiedla Prądnik Nowy od CP RE
Jeśli chodzi o sprzedaż mieszkań w kolejnych etapach inwestycji Prądnik Nowy CP RE, to myślę, że sporo zależy od tego, jak będą sprzedawały się lokale w pierwszym etapie, jeśli szybko zejdą, to pewnie szybko też ruszy sprzedaż kolejnego. No i może jeszcze jakiś wpływ będzie na to miało tempo prac, pewnie jak będą wolne moce firmy budujących pierwszy budynek, to będzie można ruszyć z drugim. Tak dla mieszkańców, to im szybciej przestaną mieć plac budowy w sąsiedztwie, tym lepiej 
A jeśli chodzi o hałas od linii kolejowej, to założyłem osoby temat z tym związany, bo chyba warto czegoś więcej się o tym dowiedzieć

A jeśli chodzi o hałas od linii kolejowej, to założyłem osoby temat z tym związany, bo chyba warto czegoś więcej się o tym dowiedzieć

-
Z samej góry CPRE wiem, że póki co nie ma nic przesądzone co do budowy innych budynków. Drugim ma być ten na wizualizacji, ściany w odległości 35 metrów.

I tego się właśnie obawiam, że plac manewrowy pozostanie tam gdzie jest. Pani odpowiedzialna za sprzedaż nie była mi w stanie stwierdzić czy na pewno zostanie wypowiedziana umowa odnośnie placu.
Taka sytuacja może się bardzo długo przeciągać, nawet kilka lat.
Taka sytuacja może się bardzo długo przeciągać, nawet kilka lat.
MarianŁącz pisze:Z samej góry CPRE wiem, że póki co nie ma nic przesądzone co do budowy innych budynków. Drugim ma być ten na wizualizacji, ściany w odległości 35 metrów.
Jeśli możesz napisz skąd masz taką wzualizację? Masz ich więcej? Mnie poinformowano o 20 m odstępu
-
W sumie z Googla, tu link do strony firmy, która chyba to projektowała:
grupa3d.pl/Pr%C4%85dnik+Nowy,389
Pani na spotkaniu mówiła o 35m, osoba wyżej od niej potwierdzała to. 20m to byłby jakiś żart.
Pani na spotkaniu mówiła o 35m, osoba wyżej od niej potwierdzała to. 20m to byłby jakiś żart.
MarianŁącz pisze:W sumie z Googla, tu link do strony firmy, która chyba to projektowała:
To kamień z serca, bo 20 a 35 m to ogromna różnica

-
mmm pisze:MarianŁącz pisze:W sumie z Googla, tu link do strony firmy, która chyba to projektowała:
Szczerze, to jak spojrzałem z linijką na wizualizacje i poprzeliczałem to jednak bardziej to w kierunku 20m wygląda. Z 6m po drugiej stronie wjazdu już jakby miała być ściana

MarianŁącz pisze:mmm pisze:MarianŁącz pisze:W sumie z Googla, tu link do strony firmy, która chyba to projektowała:
Szczerze, to jak spojrzałem z linijką na wizualizacje i poprzeliczałem to jednak bardziej to w kierunku 20m wygląda. Z 6m po drugiej stronie wjazdu już jakby miała być ściana
Tak mi się wydawało, i to samo usłyszałam na spotkaniu, no trudno
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”