Termin sprzedaży kolejnych etapów osiedla Prądnik Nowy od CP RE

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
Marteusz

Termin sprzedaży kolejnych etapów osiedla Prądnik Nowy od CP RE

Postautor: Marteusz » 06 lut 2016, 17:43

Hej,
1) Znacie może termin sprzedaży kolejnych bloków w ramach tego osiedla?
2) Czy linia kolejowa przechodząca obok bloku jest bardzo obciążona? zastanawiam się jak z hałasem.
M

mmm

Re: Osiedle Prądnik Nowy Kraków ul. Pachońskiego od CP RE forum opinie

Postautor: mmm » 06 lut 2016, 19:49

Z tego co wiem, budowa kolejnych może rozpocząć się nawet jeszcze w tym roku. Ale nic nie wiadomo na pewno.

Co do lini kolejowej – jeżdźą nią składy tylko towarowe, plus linia kolei podmiejskiej na Balice. Uciążliwość na pewno jakaś jest, ale nie ogromna.

dimon

Re: Termin sprzedaży kolejnych etapów osiedla Prądnik Nowy od CP RE

Postautor: dimon » 06 lut 2016, 20:36

Jeśli chodzi o sprzedaż mieszkań w kolejnych etapach inwestycji Prądnik Nowy CP RE, to myślę, że sporo zależy od tego, jak będą sprzedawały się lokale w pierwszym etapie, jeśli szybko zejdą, to pewnie szybko też ruszy sprzedaż kolejnego. No i może jeszcze jakiś wpływ będzie na to miało tempo prac, pewnie jak będą wolne moce firmy budujących pierwszy budynek, to będzie można ruszyć z drugim. Tak dla mieszkańców, to im szybciej przestaną mieć plac budowy w sąsiedztwie, tym lepiej ;)

A jeśli chodzi o hałas od linii kolejowej, to założyłem osoby temat z tym związany, bo chyba warto czegoś więcej się o tym dowiedzieć :)

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 09 lut 2016, 18:34

Z samej góry CPRE wiem, że póki co nie ma nic przesądzone co do budowy innych budynków. Drugim ma być ten na wizualizacji, ściany w odległości 35 metrów.

Obrazek

Marteusz

Postautor: Marteusz » 09 lut 2016, 18:53

I tego się właśnie obawiam, że plac manewrowy pozostanie tam gdzie jest. Pani odpowiedzialna za sprzedaż nie była mi w stanie stwierdzić czy na pewno zostanie wypowiedziana umowa odnośnie placu.

Taka sytuacja może się bardzo długo przeciągać, nawet kilka lat.

mmm

Postautor: mmm » 11 lut 2016, 9:32

MarianŁącz pisze:Z samej góry CPRE wiem, że póki co nie ma nic przesądzone co do budowy innych budynków. Drugim ma być ten na wizualizacji, ściany w odległości 35 metrów.

Obrazek

Jeśli możesz napisz skąd masz taką wzualizację? Masz ich więcej? Mnie poinformowano o 20 m odstępu

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 11 lut 2016, 10:34

W sumie z Googla, tu link do strony firmy, która chyba to projektowała:

grupa3d.pl/Pr%C4%85dnik+Nowy,389

Pani na spotkaniu mówiła o 35m, osoba wyżej od niej potwierdzała to. 20m to byłby jakiś żart.

mmm

Postautor: mmm » 11 lut 2016, 11:05

MarianŁącz pisze:W sumie z Googla, tu link do strony firmy, która chyba to projektowała:

Pani na spotkaniu mówiła o 35m, osoba wyżej od niej potwierdzała to. 20m to byłby jakiś żart.

To kamień z serca, bo 20 a 35 m to ogromna różnica :)

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 11 lut 2016, 12:24

mmm pisze:
MarianŁącz pisze:W sumie z Googla, tu link do strony firmy, która chyba to projektowała:

Szczerze, to jak spojrzałem z linijką na wizualizacje i poprzeliczałem to jednak bardziej to w kierunku 20m wygląda. Z 6m po drugiej stronie wjazdu już jakby miała być ściana

Obrazek

mmm

Postautor: mmm » 11 lut 2016, 13:38

MarianŁącz pisze:
mmm pisze:

Szczerze, to jak spojrzałem z linijką na wizualizacje i poprzeliczałem to jednak bardziej to w kierunku 20m wygląda. Z 6m po drugiej stronie wjazdu już jakby miała być ściana

Obrazek

Tak mi się wydawało, i to samo usłyszałam na spotkaniu, no trudno

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”