witam wszystkich.
właśnie kupiliśmy mieszkanko w tej inwestycji.
postaram się podzielić kilkoma informacjami na temat cp re.
zacznijmy od samego początku czyli od pierwszej wizyty w biurze. biuro bardzo dobrze zorganizowane. w auli w której przyjmuje się klientów stoją dwie duże makiety. na jednej plan całej inwestycji na drugiej makieta powstającego już budynku. atmosfera super, Pani Asia, która oprowadziła nas (wirtualnie) po całej inwestycji to bardzo kompetentna osoba. po za sprawami czysto technicznymi nie było "tematu" o którym nie powiedziała by nic.
spotkanie trwało około 1,5 godzinki i na nim dowiedzieliśmy się wszystkich najważniejszych informacji.
co do firmy cp re (wchodzi w skład grupy can pack) jako dewelopera to mogę powiedzieć, że nie jest to typowy developer. budową mieszkań zajmuję się niejako na dokładkę (?) tzn pierwotnie mieszkania budowane przez cp re były przeznaczone na potrzeby własne (dla swoich pracowników). dzięki tej wizji wszystkie Ich inwestycje są budowane w podwyższonym standarcie i jak sami widzicie projekty wizualne też wyróżniaja się nowoczesnością i przemyślanym rozplanowaniem. jest to niewątpliwie zaleta tej inwestycji (oczywiście wiadomo wszystko potem weryfikuje rzeczywistość).
firma cp re nie jest obciążona kredytami co jest bardzo ważne przy konfigurowaniu cen za mieszkania.
co do samego zakupu mieszkania:
w związku z tym że inwestycja jest w trakcie budowania to płatność za mieszkanie (w przypadku gotówki) rozłożona jest na 5 rat. poszczególne kwoty wpłaca się na odrębne konto banku (fundusz) i dopiero po zakończeniu etapów budowy pieniądze są wypłacane deweloperowi.
ostatnia rata przypada na grudzień.
co ciekawe? na dachu powstaną ogrody widokowe do których będą mieli dostęp wszyscy mieszkańcy naszego bloku (za pośrednictwem kart, tzw. akredytacji). myślę że to będzie miejsce w którym będziemy się wspólnie integrować i poznawać, a potem dobrze bawić i miło spędzać czas.
z tego co wiem kolejny budynek ma być budowany w 2017 a o kolejnych na razie cisza. jedno jest pewne, w nowych budynkach parter będzie przeznaczony na usługi. ile jeszcze powstanie budynków tego też nie wiadomo. albo będzie ich 3 albo 4.
obok inwestycji prądnik nowy ma powstać w przyszłości osiedle składające się z czterech nisko piętrowych budynków. miałem informacje kto będzie budował ale w tym momencie wyleciało mi z głowy (jak pamięć wróci

to podam informację).
W przyszłości w pobliżu powstanie linia tramwajowa więc dojdzie koleje udogodnienie jeśli chodzi o łączność z resztą miasta.
reasumując już za około rok będziemy malować, tynkować urządzać nasze nowe mieszkanko
nie mogę się doczekać
pozdrawiam wszystkich
miś