Zakrzowiecka 31a Kraków - Inwestycja Widmo / informacje i opinie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Wiguś

Zakrzowiecka 31a Kraków - Inwestycja Widmo / informacje i opinie

Postautor: Wiguś » 30 sty 2021, 13:28

Witajcie,

Niedawno zacząłem poszukiwania mieszkania i moją uwagę zwróciła inwestycja na Zakrzowieckiej.

obido.pl/rynek-pierwotny-krakow/zakrzowiecka-31a/#from_developer_1

Nie dzwoniłem jeszcze pod podany numer, w google widać, że budynek już stoi a ceny wydają się atrakcyjne i akurat mi z różnych względów lokalizacja odpowiada...
Problem pojawia się tu, że w google nie ma ani słowa o tej inwestycji! Mieszkania są sprzedawane jako nowe, chociaż firma twierdzi, że inwestycja była zrealizowana w latach 2007 - 2009

sites.google.com/site/aginwestbud/firma

Do tego na jednym z forów znalazłem masę negatywnych wpisów na temat tej inwestycji... z 2009 roku!

forum.gazeta.pl/forum/w,61,97257744,97257744,AG_INWEST_BUD.html

Tym czasem po prawie 12 latach pojawia się oferta na nowe mieszkania w tej inwestycji, "Urbanizator" który je sprzedaje też w internecie nie istnieje! W związku z tym wszystkim chciałem zapytać, czy ktoś kojarzy ten temat i wie o co właściwie tu może chodzić?

megi

Re: Zakrzowiecka 31a Kraków - Inwestycja Widmo / informacje i opinie

Postautor: megi » 30 sty 2021, 22:36

Weź ogarniętego prawnika i niech sprawdzi księgi wieczyste, umowę i wszystko to, co jeszcze przy transakcji zakupu mieszkania niesie ze sobą ryzyko. Taką transakcję da się w miarę bezpiecznie przeprowadzić, zwłaszcza jeżeli budynek już stoi i mowa jest o gotowym lokalu.

MartaO

Re: Zakrzowiecka 31a Kraków - Inwestycja Widmo / informacje i opinie

Postautor: MartaO » 03 lut 2021, 21:36

Cześć,
Również jestem zainteresowana ta inwestycja, proszę o kontakt.

Pozdrawiam.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”