Kucie i wiercenie z udarem w ścianach w nowym bloku - Prądnik Nowy Kraków

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
dimon

Re: Kucie i wiercenie z udarem w ścianach w nowym bloku - Prądnik Nowy Kraków

Postautor: dimon » 29 sty 2017, 22:23

@Michał, to już akurat jest tylko kwestia kultury, a w zasadzie to jej braku. U mnie, czy u wielu innych osób w moim wieku, które wychowały się w blokach jest tak, że w niedziele, to nawet prania raczej się nie robi, i to się wynosiło z domu. Szkoda, że teraz tak się to wszystko pozmieniało. No i późne wieczory, kiedy ludzie wracają z pracy, też mogliby sobie niektórzy odpuścić, a po 22, to też jest już... szkoda komentować :) Nie wiem ile trwają prace wykończeniowe w mieszkaniach w nowym bloku, ale pozostaje tylko mieć nadzieję, że pójdzie to jako tako i wiosną już będzie się można cieszyć większym spokojem :)

bartusstw

Postautor: bartusstw » 30 sty 2017, 9:16

podzielam zdanie poprzedników - wczoraj (w niedzielę) wiercenie po 22:00 to już chyba jest przesada

Florianetti

Postautor: Florianetti » 30 sty 2017, 9:56

Nie każdy tu jest na forum, zwłaszcza chopoków z ekipy budowlanej nie ma, sam z ciekawości zaszedłbym w niedzielę o 22 do takiego mieszkania i zapytał co nimi kieruje żeby w takim czasie wiercić, bardzo jestem ciekaw odpowiedzi.

bartusstw

Postautor: bartusstw » 31 sty 2017, 23:01

akurat byłem przelotem w niedzielę, w tym momencie też ktoś wierci... Zdaje sobie sprawę, że panowie majstrzy nie mają dostępu do forum, ale wszyscy mieszkańcy dostają maile od administratora i to mieszkańcy dają jakieś wytyczne swoim pracownikom

ka.ter

Postautor: ka.ter » 01 lut 2017, 0:02

Kucie to jedno, ale ostatnio byłam w szoku jak bardzo słychać rozmowy panów, jak to się niesie, zwłaszcza wyrazy, gdy ktoś np. przybije sobie palec młotkiem:-) Byle do wiosny, powinno być już cicho, nie licząc ptaków i pociągu:-) Pozdrawiam!

grzybowski

Postautor: grzybowski » 04 lut 2017, 8:02

i ja się dołączam do poprzedników....zbudzony wiertarką godzinę temu. Cisza nocna to jedno, ale istnieje jeszcze coś takiego jak zakłócanie miru domowego... czy nie można zaplanować tych prac tak żeby kłuć i wiercić od 8 do 19 ? To już jest w gestii robotników. Ale po rozmowie z jedną ekipą ("mamy robić dzień i noc byle zdążyć") to się nóż rozkłada w kieszeni (oczywiście przenośnia ;-). Ludzie, będziemy sąsiadami - czy Wam nie zależy na dobrych stosunkach między ludzkich ? Pewnie nie wszyscy czytają to forum, ale wszyscy otrzymują maile od administratora który już nie raz apelował w związku z kuciem. Niektórzy tu już mieszkają od 2 miesięcy i serio to jest zwykła bezczelność wiercić 20godzin na dobe...Ja sam swojej ekipie dałem zakaz wykonywania głośnych prac przed 9 i po 18. Wydłużyło mi to pracę pewnie jakieś ze 2-3 dni, ale za to pozostałem fair w stosunku do innych

Michał

Postautor: Michał » 06 lut 2017, 12:05

Mnie wczoraj zaskoczyło walenie młotkiem w ścianę o 22:50 - ktoś chyba wbijał kołki w ścianę, ale niosło jak cholera... nie chce mi się nawet tego komentować.

Następnym razem na forum będę chyba podawał numery mieszkań i zrobimy ranking...

grzybowski

Postautor: grzybowski » 18 lut 2017, 7:45

naprawdę nie da się po dobroci w żaden sposób doagadać - ekipa w klatce B właśnie zakończyla jakieś dziwne nawiercanie -ekstra zaczynać w sobotę o 7.30. Do czytających forum - ludzie tu się już normalnie mieszka !!! a sobota 7:20 nie jest odpowiednim momentem na wiercenie

edit:jednak nie zakończyła

mieszkanie

Postautor: mieszkanie » 18 lut 2017, 9:27

my od naszego sąsiada nad nami, jeszcze ekipa ok, usłyszeliśmy że no przecież każdy chce wykończyć i zamieszkać i że on ma prawo bo nie ma jeszcze ciszy nocnej, kuł młotem 2 tyg albo cały dzień albo po pracy przychodził i od 16-17 jechał do 21. Także dobrze to wróży na dalsze mieszkanie tutaj.

dimon

Postautor: dimon » 18 lut 2017, 20:44

Mnie tylko zastanawia, co można kuć młotem przez dwa tygodnie w nowym mieszkaniu. Przecież przez ten czas, to można by całe piętro bloku zlikwidować :) Na szczęście, im dalej, tym będzie lepiej, mam nadzieje, że nie zostanie dużo mieszkań, których nikt nie będzie dotykał przez rok np. i dopiero wtedy zabierze się za wykończenia.

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”