Avia 8 - w sprzedaży

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Avia 8 - w sprzedaży

Postautor: pozdro » 18 kwie 2018, 12:07

Ceny 7000zł/m2 No to pozamiatane. :shock: Czyli jednak mhm, minimalna cena mieszkania w Krakowie (takiego, żeby nie było na totalnym zadupiu Kliny/Mały Płaszów, w totalnym chaosie urbanistycznym Górka Narodowa/Gotyk) to teraz 7000zł/m2 :D

dj1234

Re: Avia 8 - w sprzedaży

Postautor: dj1234 » 18 kwie 2018, 14:30

pozdro pisze:Ceny 7000zł/m2 No to pozamiatane. :shock: Czyli jednak mhm, minimalna cena mieszkania w Krakowie (takiego, żeby nie było na totalnym zadupiu Kliny/Mały Płaszów, w totalnym chaosie urbanistycznym Górka Narodowa/Gotyk) to teraz 7000zł/m2 :D

na stronce nie ma żadnej informacji o sprzedaży...

pozdro

Postautor: pozdro » 18 kwie 2018, 16:19

Wysylaja na maila do tych co sa na newslettera zapisani ;) ogolnie podobno tak sie ludzie rzucili (wg budimexu) ze linie telefoniczne przeciazone. W sumie sie nie dziwie okazja!

rmcc

Postautor: rmcc » 18 kwie 2018, 18:56

7000 pln? To chyba za dwa metry :D

pozdro

Postautor: pozdro » 18 kwie 2018, 22:44

No właśnie że nie, ja tam liczyłem że będzie po 6000zł już sie na zakupy szykowałem bo w sumie mejsce fajne, ale 2000zł niż na etapie dziur w ziemi no to sorry powariowali. 43.5m2 za 298 tys. jeszcze 1 piętro i wschodnia ekspozycja. No sorry to nie wiem po ile 5 pięteo i zachodnia ekspozycja :D A no i jeszcze obowiązkowe miejsce postojowe, więc w sumie 330 tys zł. To biznes życia dosłownie.

"Ceny:
· Mieszkania od 6 700,00 zł do 7 200,00 zł /m2

· Garaże – miejsca postojowe pojedyncze – 30 000,00 zł brutto – zakup obowiązkowy!

Odbiory mieszkań: III/IV kwartał 2018 r.
"

rmcc

Postautor: rmcc » 19 kwie 2018, 9:19

W takim razie chyba muszę zacząć uznawać, że na Wrocławskiej dostałem bardzo dobrą cenę, do tej pory sądziłem, że to taka średnia bez szału w żadną stronę. Jakbym miał niewiele mniej zapłacić za Avię to chyba bym wolał się wyprowadzić z Krakowa.

ragar

Postautor: ragar » 19 kwie 2018, 14:27

rmcc pisze:W takim razie chyba muszę zacząć uznawać, że na Wrocławskiej dostałem bardzo dobrą cenę, do tej pory sądziłem, że to taka średnia bez szału w żadną stronę. Jakbym miał niewiele mniej zapłacić za Avię to chyba bym wolał się wyprowadzić z Krakowa.

I tak i nie, zaczekajmy aż skończą całą Nową Piątą Dzielnicę, skala osiedla będzie podoba, o ile nie większa :) O ile do centrum stamtąd bliżej, to na tramwaj już nie, okolica bardziej zakorkowana, terenów zielonych mniej (najbliższy to chyba Młynówka), muzeów też nie ma po sąsiedzku..., a i biurowców mniej. Mieszkałem i na w okolicy Wrocławskiej / Litewskiej i w Czyżynach, właśnie niedaleko pasa startowego i nie powiedziałbym, że któraś z tych lokalizacji jest wyraźnie gorsza / lepsza :)

pozdro

Postautor: pozdro » 19 kwie 2018, 20:42

Pieprzenie z tymi korkami w N5D, mieszkam w LC Corp i nigdy ich nie doświadczyłem, a nie sorry wczoraj o 16 był korek jak znajoma jechała bo mówiła, ale to stała od Politechniki do Kleparza na ATW tak jak wszyscy mówi, że 20 min jechała. Śmiałem się, że chciało się jej czekać 20 min na autobus, 20 min jechać. Ja to w 20 min na piechotę pod Politechnikę idę. :lol: Szczerze to dla mnie Tramwaj czy Autobus to jest żaden środek transportu. Ostatnio jechałem z Urzędniczej pod Bagatele to upał taki, klimy nie było :lol: Więc to czy jest czy go nie ma to bez znaczenia i tak się nadaje żeby podjechać 5 przystanków. Tutaj kluczowa jest bliskość SKM. Jak dla mnie pod tym względem to rewelacyjne miejsce. Bo jak naprawdę chcesz się sprawnie przemieszczać po mieście to wsiadasz w pociąg i jedziesz. Takich fajnie skomunikowanych SKM miejsc w Krakowie narazie to nie ma zbyt wiele, Bronowice, Łobzów, Hala Targowe, Zabłocie, Bonarka, Łagiewniki, Płaszów, Prądnik Biały. Pewnie z Czasem jeszcze jakieś przystanki się pojawią. Tramwaj to ja używam czasami jak mi się nie chcę przejść na Rynek. Na urzędniczą jest 900m = 9min spacerkiem, na Biprostal podobnie. Z Avii nie jest bliżej. Opowiadanie, że dużo budują i gęsto itd. To też takie śmieszne, bo różnica jest taka że 10 bloków buduje jeden deweloper. Na ruczaju, górce narodowej, i w innych częściach Krakowa, w zasadzie różnica jest taka, że nie buduje na raz 1 deweloper tylko przez kilka lat 10 deweloperów po 1 bloczku. Byłem na tej Avii i osiedle też jest nie najgorsze, jedynie faktem jest że parkują tam jak wieśniaki. U nas coś tak próbowali to walneliśmy sobie 10 słupków przed wejściem do osiedla i jest w zasadzie ok. Co do wyjazdu z osiedla to jak się zliczy wszystkie opcje wyjazdu na ATW to jest ich tyle, że cieżko stać w korkach, z doświadczenia wiem, że najlepiej jak są korki na ATW to wyjeżdżać przez Królewską/Plac Inwalidów bo tam tramwaje mają priorytet i nigdy nie ma korka na wyjeździe.

Obrazek

Wiem, że to opcja trochę nie po bożemu bo osiedlowymi uliczkami, ale dla desperatów co twierdzą, mega korki nie wiadomo ile będziesz wyjeżdżał z osiedla itd. Przy okazji Google Maps ładnie kłamie, Racławicka pusta, a tutaj na czerwono zaznaczone :lol:

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 19 kwie 2018, 22:15

pozdro pisze: Szczerze to dla mnie Tramwaj czy Autobus to jest żaden środek transportu.

Nie masz samochodu a gardzisz tramwajem i autobusem ?
Narazie metra nie ma a koleją można dojechać w bardzo ograniczoną liczbę miejsc.

pozdro

Postautor: pozdro » 21 kwie 2018, 15:54

A czy tramwaj/autobus jest senswonym srodkiem transportu? Zacznijmy od tego ze nie gwarantuja odpowiedniego komfortu. Nigdzie w europie sie nie uzywa ich jako podstawowego srodka transportu, raczej jako uzupelnienie, atrakcje turystyczna przez centrum. To skm i metro jest podstawa systemu transportowego. Ja moge tak do rynku z Krowodrzy podjechac do 5-10min. Natomiast jakby mial np. Jezdzic codziennie regularnie dlugie odleglosci typu 30min to nigdy bym nie skorzystal, bo to jest zbyt malo komfortowe. Klimatyzacja czesciej nie dziala. Ostatnio z Urzedniczej na Bagatele podjechalem bo jechalem ze znajomymi to akurat klimy nie bylo, upaly na zewnatrz. Wiec nie dziw sie ze gardze. Dla mnie to sa to obojetne srodki transportu. Natomoast skm to jest realna alternatywa i zapewnia wygodny dojazd w wiele miejsc Krakowa. Z punktu widzenie mieazkanca okolic stacji SKM to nie jest istotne czy na Ruczaju czy na Kurdwanowie nie ma SKM, poprostu tam sie czlowiek nie zapuszcza. Przykladowo jak wybierasz miejsce pracy to wybierasz takie z dostepem do SKM czyli np. Bonarke, Zablocie, Krakow Glowny, itd. Lub na tyle blisko domu ze nie musisz jezdzic czymkolwiek, lub faktycznie podjechac czasami tramwajem jak pada deszcz. Krakow jest faktycznie zapoznionym miastem. Ja twierdze, ze jest w pulapce sredniego rozwoju, czyli na tyle duzy ze juz z transportem zieleniom sa problemy, na tyle maly i wciaz prowincjonalny, ze nie stac go na metro i odgrywanie kluczowej roli w skali Europy. Pytanje czy uda mu sie wyrwac zbudowac te 3 linie metra, 4 linie skm, i zaczac odgrywac istotna role w Europie. Sa przeciez miasta nie stolice w europie ktore sa istotnymi osrodkami gospodarczo kulturalnymi. SKM jest w zasadzie zaklepane ze od 2021 roku bedzie juz w pelnym zakresie funkcjonowalo w Krakowie. Wtedy teleportacja z Lobzowa w inne czesci miasta bedzie naprawde atrakcyjna. Mysle ze tez inwestycje zaczna sie bardziej koncentrowac w rejonie tych stacji kolejowych. Wiesz na taka Gorke Narodowa buduja tramwaj tylko co ci z takiego tramwaju, ciasnota brak klimatyzacji, 25 min do centrum 50 min na drugi koniec miasta. Sorry to ja w 50min komfortowo w klimatyzowanyn pociagu bede w Katowicach Glownych z Lobzowa. Prawka nie mam, jakbym mial jezdzic tramwajwm poza Krowodrze/Centrum np. do pracy to bym zrobil. Samobojcom nie jestem, nie katowalbym sie jazda tramwajem. Od tych rozjazdow z ograniczenjem 5km/h to sie czlowiek moze nerwicy nabawic jak mu sie gdzies spieszy ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”