Pieprzenie z tymi korkami w N5D, mieszkam w LC Corp i nigdy ich nie doświadczyłem, a nie sorry wczoraj o 16 był korek jak znajoma jechała bo mówiła, ale to stała od Politechniki do Kleparza na ATW tak jak wszyscy mówi, że 20 min jechała. Śmiałem się, że chciało się jej czekać 20 min na autobus, 20 min jechać. Ja to w 20 min na piechotę pod Politechnikę idę.

Szczerze to dla mnie Tramwaj czy Autobus to jest żaden środek transportu. Ostatnio jechałem z Urzędniczej pod Bagatele to upał taki, klimy nie było

Więc to czy jest czy go nie ma to bez znaczenia i tak się nadaje żeby podjechać 5 przystanków. Tutaj kluczowa jest bliskość SKM. Jak dla mnie pod tym względem to rewelacyjne miejsce. Bo jak naprawdę chcesz się sprawnie przemieszczać po mieście to wsiadasz w pociąg i jedziesz. Takich fajnie skomunikowanych SKM miejsc w Krakowie narazie to nie ma zbyt wiele, Bronowice, Łobzów, Hala Targowe, Zabłocie, Bonarka, Łagiewniki, Płaszów, Prądnik Biały. Pewnie z Czasem jeszcze jakieś przystanki się pojawią. Tramwaj to ja używam czasami jak mi się nie chcę przejść na Rynek. Na urzędniczą jest 900m = 9min spacerkiem, na Biprostal podobnie. Z Avii nie jest bliżej. Opowiadanie, że dużo budują i gęsto itd. To też takie śmieszne, bo różnica jest taka że 10 bloków buduje jeden deweloper. Na ruczaju, górce narodowej, i w innych częściach Krakowa, w zasadzie różnica jest taka, że nie buduje na raz 1 deweloper tylko przez kilka lat 10 deweloperów po 1 bloczku. Byłem na tej Avii i osiedle też jest nie najgorsze, jedynie faktem jest że parkują tam jak wieśniaki. U nas coś tak próbowali to walneliśmy sobie 10 słupków przed wejściem do osiedla i jest w zasadzie ok. Co do wyjazdu z osiedla to jak się zliczy wszystkie opcje wyjazdu na ATW to jest ich tyle, że cieżko stać w korkach, z doświadczenia wiem, że najlepiej jak są korki na ATW to wyjeżdżać przez Królewską/Plac Inwalidów bo tam tramwaje mają priorytet i nigdy nie ma korka na wyjeździe.

Wiem, że to opcja trochę nie po bożemu bo osiedlowymi uliczkami, ale dla desperatów co twierdzą, mega korki nie wiadomo ile będziesz wyjeżdżał z osiedla itd. Przy okazji Google Maps ładnie kłamie, Racławicka pusta, a tutaj na czerwono zaznaczone