Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mzx

Re: Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum

Postautor: mzx » 20 lis 2025, 14:49

Ostatnio jak dzwoniłem to koniec listopada powinni już coś wiedzieć. Dzwoniłem dzisiaj i nadal nie wiadomo. Szacują na marzec.

AlaR

Postautor: AlaR » 26 gru 2025, 15:23

wiesiekcudotwórca pisze:
Flymolo2 pisze:
wiesiekcudotwórca pisze:Czy ktoś orientuje się co z tą małą zaniedbaną budowlą przy siatce, bodajże jest to jakaś rozdzielnia elektryczna? Wygląda okropnie, ktoś wie czy PROINS zamierza coś z tym zrobić czy skończą budowę a ten straszak pozostawią tak jak jest?

Mają ogarnąć (odnowić) żeby pasował do reszty osiedla z tego co wiem

Mam nadzieję że ta obietnica jest coś warta :) :)

nie mam zdjęcia, ale widziałam, że jest odmalowane :) nie straszy juz az tak (jesli mowimy o tym samym)

furkan

Postautor: furkan » 02 lut 2026, 21:45

Dzień dobry wszystkim,

Mamy już luty i zastanawiam się, czy ktoś z Was ma aktualne informacje na temat przewidywanego terminu odbioru mieszkań lub zakończenia budowy w tej inwestycji?
Kiedy orientacyjnie deweloper planuje przekazać klucze?
Będę wdzięczny/a za każdą informację — myślę, że wielu osobom tutaj to pomoże.

Pozdrawiam!

paza

Postautor: paza » 06 lut 2026, 23:33

Dziwię się, że ktoś woli napisać tutaj, niż przesłać te pytania bezpośrednio do dewelopera.

Według mojej wiedzy deweloper wystąpił do nadzoru budowlanego o odbiór budynku i oczekuje na wyznaczenie daty kontroli. Dopiero po tym odbiorze będzie można wyznaczać odbiory indywidualnych. Wygląda, że w marcu będzie można już te odbiory przeprowadzać.

AlaR

Postautor: AlaR » 01 kwie 2026, 12:57

Cześć, czy ktoś z obecnych na forum miał już odbiór i zgłosił usterki, przez które nie można było odebrać lokalu?

Dak

Postautor: Dak » 03 kwie 2026, 12:31

Czy ktoś z Państwa zakupił w tej inwestycji pomieszczenie na rowery?

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 05 kwie 2026, 13:57

Dak pisze:Czy ktoś z Państwa zakupił w tej inwestycji pomieszczenie na rowery?

A co chcesz wiedzieć? Kupowałem od Proinsu mieszkanie na centralnej i to pomieszczenie na rowery to była, można to tak ująć, komórka lokatorska tylko bez drzwi ;) Większość osób dorobiła sobie drzwi do tego pomieszczenia „na dziko” bo oficjalnej zgody chyba nie było.

Dak

Postautor: Dak » 05 kwie 2026, 22:42

No właśnie chciałem o te drzwi dopytać, jakie ludzie montowali i czy administracja się tego nie czepiała. Trochę mija się to z ideą trzymać tam graty bez możliwości zamknięcia.

Tuzinek pisze:
Dak pisze:Czy ktoś z Państwa zakupił w tej inwestycji pomieszczenie na rowery?

A co chcesz wiedzieć? Kupowałem od Proinsu mieszkanie na centralnej i to pomieszczenie na rowery to była, można to tak ująć, komórka lokatorska tylko bez drzwi ;) Większość osób dorobiła sobie drzwi do tego pomieszczenia „na dziko” bo oficjalnej zgody chyba nie było.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”