Przyszli mieszkańcy Osiedla Piasta Park Kraków - poznajmy się

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
milena756

Re: Przyszli mieszkańcy Osiedla Piasta Park Kraków - poznajmy się

Postautor: milena756 » 26 lis 2017, 19:43

[quote="Mieszkaniec_parter"]Z którego biura dostałaś taka informacje? Tego przy naszym bloku czy może dzwoniłaś do biura na ul.plac na groblach? Chętnie zadzwonię do innego niż ty i sprawdzę jaka będzie informacja czy będą spójni. [/quote="Mieszkaniec_parter"]

Taką informację dostałam dzwoniąc do biura z ul. na Groblach.

My odbieramy klucze już jutro tj. 27 listopada.
Zakładam, że należę do klatki B tzn. mieszkanie mieści się w środkowej części "podkowy".

Idąc za przykładem innych osiedli, założyłam stronę "Piasta Park" na .. Myślę, że za jej pośrednictwem będzie dużo szybciej wymieniać się informacjami czy zdjęciami. Dla zainteresowanych - na jutro umówiliśmy sobie również niezależną firmę od odbiorów, zatem będzie to "chwila prawdy" dla wykonawcy, jak dobrze zostało wykonane nasze mieszkanie.

Simson

Postautor: Simson » 26 lis 2017, 22:02

milena756 pisze:
Mieszkaniec_parter pisze:Z którego biura dostałaś taka informacje? Tego przy naszym bloku czy może dzwoniłaś do biura na ul.plac na groblach? Chętnie zadzwonię do innego niż ty i sprawdzę jaka będzie informacja czy będą spójni. [/quote="Mieszkaniec_parter"]

Taką informację dostałam dzwoniąc do biura z ul. na Groblach.

My odbieramy klucze już jutro tj. 27 listopada.
Zakładam, że należę do klatki B tzn. mieszkanie mieści się w środkowej części "podkowy".

Idąc za przykładem innych osiedli, założyłam stronę "Piasta Park" na .. Myślę, że za jej pośrednictwem będzie dużo szybciej wymieniać się informacjami czy zdjęciami. Dla zainteresowanych - na jutro umówiliśmy sobie również niezależną firmę od odbiorów, zatem będzie to "chwila prawdy" dla wykonawcy, jak dobrze zostało wykonane nasze mieszkanie.

W miarę możliwości proszę zdać relacje jak było na odbiorze mieszkania. I ewentualne wady usterki. Pozdrawiam

ister

Postautor: ister » 26 lis 2017, 22:13

Przecież taka grupa na . już istnieje od dawna:
./groups/1620143844956445/
Ciekawe która to już w takim razie powstała. Ja jednak jestem za tym, żeby zostać na forum, bo jednak dużo osób nie ma konta na ..

milena756

Postautor: milena756 » 27 lis 2017, 9:44

ister pisze:Przecież taka grupa na . już istnieje od dawna:
./groups/1620143844956445/
Ciekawe która to już w takim razie powstała.

Odpowiadając na pytanie - skoro jedna już istnieje to, moja jest drugą.
Biorąc pod uwagę, że tamta "istnieje od dawna" i ma 12 członków, to raczej prężnie nie działa.
Moja grupa, ma służyć pomocą i ułatwiać wymianę informacje na temat remontów, ustaleń administracyjnych, a nie służyć "poznaniu się" jedynie.

ister

Postautor: ister » 27 lis 2017, 9:50

milena756 pisze:Moja grupa, ma służyć pomocą i ułatwiać wymianę informacje na temat remontów, ustaleń administracyjnych, a nie służyć "poznaniu się" jedynie.

No właśnie, jest Twoja grupa i jeszcze chyba kilka innych. Jeśli wczytasz się choć trochę w forum Piasta Park, to zobaczysz, że bynajmniej nie chodzi w nim o poznawanie się, ale właśnie załatwianie różnych spraw i dzielenie się widzą. Naprawdę dużo rzeczy udało się tu omówić i ustalić. No ale widać niektórzy chcą, żeby to byłą "Moja grupa" - pierwsi szeryfowie wspólnoty już są ;)

milena756

Postautor: milena756 » 27 lis 2017, 10:22

ister - ależ, mówiąc o tym, że tamta grupa swoją nazwą wskazuje, iż niekierunkowana jest na "poznanie się" odnoszę się do grupy na ., która została przytoczona przez Ciebie, nie do obecnego Forum 8-)
Forum, jak to forum służy do omówienia pewnych kwestii i tu się z Tobą zgodzę, ale idealne nie jest.
Tematy są dublowane, tematy w wątkach mylone, a wiem to dlatego - choć być może Cię zaskoczę - bo śledzę forum nie od dziś ;)
Zakładam, że jak do tej pory Ty uzurpowałeś sobie miano Szafa Wspólnoty stąd ten uszczypliwy komentarz ? :D

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”