Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Stefan1005

Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Postautor: Stefan1005 » 21 sie 2024, 11:58

Takie pytanie z innej beczki - ta grupa deweloperska realizowała z sukcesem jakieś inwestycje w Krakowie (lub innym regionie Polski)?
Pytam, bo spółka ta zarejestrowana jest z bardzo małym kapitałem zakładowym. Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z z HREIT i inwestycją przy ul Pachońskiego.

Pytam wyłącznie z ciekawości, nie sugeruję żadnych konspiracji :|

nick707

Postautor: nick707 » 21 sie 2024, 12:38

Jedno zapytanie w Google...

plaszak

Postautor: plaszak » 21 sie 2024, 12:53

Stefan1005 pisze:Takie pytanie z innej beczki - ta grupa deweloperska realizowała z sukcesem jakieś inwestycje w Krakowie (lub innym regionie Polski)?

Sporo Żabińca oni zabudowali kilka lat temu, więc mają doświadczenie i zrealizowane projekty na koncie.

sithpawel

Postautor: sithpawel » 21 sie 2024, 22:31

Po drugiej stronie klimeckiegoe maja dosc udana z tego co slyszalem inwestycje. Generalnie nie jest to firma krzak

The_bill

Postautor: The_bill » 21 sie 2024, 23:13

Nie wiem czy jestem obiektywny, bo już u nich kupiłem, ale podrzucę trochę info dla zainteresowanych, bazując na wątkach które tu się przewijały:

- firma jest spółką celową, stąd taki kapitał - ale jest to deweloper który w Krakowie już sporo wybudował, chociażby wspomniany Zabiniec, czy inną inwestycje na Zabłociu (CF Zabłocie na Kiełkowskiego), a także biura (Porto Office na Zielińskiego). Znajomi mieszkają w tej inwestycji na Zabłociu i chwalili mocno dewelopera i współprace, a także jakość wykonania (po 1.5 roku mieszkania odpukać zero problemów)

- inwestycja to dwa budynki, z czego w sprzedaży jest tylko jeden, ale już ogłaszali, że ruszy niedługo sprzedaż drugiego (blok bardziej na północ od pierwszego, który znajduje się za Ocean Apartments)

- w ramach inwestycji będzie budowana dodatkowa nitka ulicy Portowej, przebiegająca tam, gdzie ktoś wrzucił zdjęcie bramy, póki co będzie ślepa bo dalej są ogródki działkowe i jakiś magazyn, ale wg planów, ma iść w przyszłości do Nowohuckiej, i połączyć się z Pana Tadeusza na wysokości Ocean Apartments (ale kiedy to nastąpi, to nie mam pojęcia, bo te magazyny raczej nie znikną do końca budowy)

- garaż będzie miał dwa poziomy, ale tylko jeden pod ziemią, na parterze będzie drugi poziom, nie przewidziano usług. Dodatkowo są miejsca do zakupienia zewnętrzne (brak miejsc ogólnodostępnych niestety, ale to i tak chyba rzadkość teraz)

- dojście piesze możliwe z obu stron (od Portowej i od Pana Tadeusza), drogowe póki co tylko od Portowej

Ogólnie nie kupowałem wcześniej mieszkania więc nie mam porównania z innymi firmami, ale na pewno mogę powiedzieć, że kontakt z deweloperem bardzo dobry, pomogą, wyjaśnia, i bardzo szybko odpiszą. Póki co budowa idzie też zgodnie z harmonogramem, a nawet lekko jest do przodu (jeśli dobrze zrozumiałem ostatnią wiadomość, to o około 3 tygodnie do przodu). Wg umowy termin zakończenia budowy to 31.10.2025.

nick707

Postautor: nick707 » 21 sie 2024, 23:34

Ciekawe czy te magazyny szybko znikną :idea: Ktoś tam pisał w poprzednich postach, że trochę "zdarza im się" hałasować.
Nie macie wrażenie, że ten blok jest mocno wciśnięty?

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 22 sie 2024, 10:47

nick707 pisze:Ciekawe czy te magazyny szybko znikną :idea: Ktoś tam pisał w poprzednich postach, że trochę "zdarza im się" hałasować.
Nie macie wrażenie, że ten blok jest mocno wciśnięty?

Mocno wciśnięty między co? Jedne magazyny a drugie? xD Jeśli chodzi o te tereny i magazyny w kierunku Nowohuckiej to mogą szybko nie zniknąć bo ponoć jest tam jakiś problem prawny. Zresztą ten teren jest pod usługi więc pewnie bardziej ograniczone możliwości kto i co by mógł tam zbudować.

nick707

Postautor: nick707 » 22 sie 2024, 14:28

Wciśnięty przy bloku resi capital, który już stoi. Te parę metrów od mieszkań to jest masakra imo.

No samo miejsce gdzie stoi magazyn jest przeznaczone pod uslugi, natomiast na lini budowanego bloku są dwa stare budynki, tam mieszkaniówka.

raffi

Postautor: raffi » 06 lis 2024, 10:49

cfportowa.pl/mieszkania Wyglada na to, że ruszyła sprzedaż drugiego etapu

zaba

Postautor: zaba » 08 lis 2024, 21:41

Urzeka mnie zwłaszcza to mieszkanie 3-pokojowe na planie... trójkąta : D
A jakie ceny, ktoś pytał, ile za m2 mieszkania sobie tam liczą?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”