Postautor: The_bill » 21 sie 2024, 23:13
Nie wiem czy jestem obiektywny, bo już u nich kupiłem, ale podrzucę trochę info dla zainteresowanych, bazując na wątkach które tu się przewijały:
- firma jest spółką celową, stąd taki kapitał - ale jest to deweloper który w Krakowie już sporo wybudował, chociażby wspomniany Zabiniec, czy inną inwestycje na Zabłociu (CF Zabłocie na Kiełkowskiego), a także biura (Porto Office na Zielińskiego). Znajomi mieszkają w tej inwestycji na Zabłociu i chwalili mocno dewelopera i współprace, a także jakość wykonania (po 1.5 roku mieszkania odpukać zero problemów)
- inwestycja to dwa budynki, z czego w sprzedaży jest tylko jeden, ale już ogłaszali, że ruszy niedługo sprzedaż drugiego (blok bardziej na północ od pierwszego, który znajduje się za Ocean Apartments)
- w ramach inwestycji będzie budowana dodatkowa nitka ulicy Portowej, przebiegająca tam, gdzie ktoś wrzucił zdjęcie bramy, póki co będzie ślepa bo dalej są ogródki działkowe i jakiś magazyn, ale wg planów, ma iść w przyszłości do Nowohuckiej, i połączyć się z Pana Tadeusza na wysokości Ocean Apartments (ale kiedy to nastąpi, to nie mam pojęcia, bo te magazyny raczej nie znikną do końca budowy)
- garaż będzie miał dwa poziomy, ale tylko jeden pod ziemią, na parterze będzie drugi poziom, nie przewidziano usług. Dodatkowo są miejsca do zakupienia zewnętrzne (brak miejsc ogólnodostępnych niestety, ale to i tak chyba rzadkość teraz)
- dojście piesze możliwe z obu stron (od Portowej i od Pana Tadeusza), drogowe póki co tylko od Portowej
Ogólnie nie kupowałem wcześniej mieszkania więc nie mam porównania z innymi firmami, ale na pewno mogę powiedzieć, że kontakt z deweloperem bardzo dobry, pomogą, wyjaśnia, i bardzo szybko odpiszą. Póki co budowa idzie też zgodnie z harmonogramem, a nawet lekko jest do przodu (jeśli dobrze zrozumiałem ostatnią wiadomość, to o około 3 tygodnie do przodu). Wg umowy termin zakończenia budowy to 31.10.2025.