Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers
Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers
Jest pewien problem nie problem który mnie ostatnio trochę drażni.. Na dolnej części szyb na oknach pojawia się para wodna i to na wszystkich... Czy macie taki podobny problem i jak z nim walczycie?
Re: Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers
KKP2 pisze:Na dolnej części szyb na oknach pojawia się para wodna i to na wszystkich...
Czy to przypadkiem nie jest kwestia zbyt przymkniętych nawiewników w oknach? Teoretycznie powietrze w mieszkaniu powinno się wymieniać dzięki nim i nadmiar wilgoci powinien być odprowadzany przez wentylację. Skoro u Ciebie tak nie ma, to z czymś musi być problem, może sama wentylacja nie działa prawidłowo. W każdym razie warto to rozwiązać, żeby nie zawilgocić sobie mieszkania i nie wyhodować w nim grzyba.
Re: Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers
No powiem szczerze że za często nie otwieram wywietrzników z racji zimna na polu.. Ale jednak będzie trza zacząć... Tak samo kaloryfery też za bardzo nie pracują bo temp w mieszkaniu jest w sam raz
KKP2 pisze:No powiem szczerze że za często nie otwieram wywietrzników z racji zimna na polu.. Ale jednak będzie trza zacząć... Tak samo kaloryfery też za bardzo nie pracują bo temp w mieszkaniu jest w sam raz
Nawietrzniki powinny być otwarte cały czas (niekoniecznie na full), inaczej jest tak ja opisał przedmówca.
Moim zdaniem jest to słaba wentylacja w mieszkaniu.
U mnie mam w zimie pozamykane. Ale i tak przykładając dłoń czuję ruch powietrza.
Tak samo kratka wentylacyjna salon/kuchnia powinna być otwarta, przykładając dłoń powinien być wyczuwalny wyciąg powietrza.
U mnie mam w zimie pozamykane. Ale i tak przykładając dłoń czuję ruch powietrza.
Tak samo kratka wentylacyjna salon/kuchnia powinna być otwarta, przykładając dłoń powinien być wyczuwalny wyciąg powietrza.
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”