Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
KKP2

Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers

Postautor: KKP2 » 18 sty 2020, 20:08

Jest pewien problem nie problem który mnie ostatnio trochę drażni.. Na dolnej części szyb na oknach pojawia się para wodna i to na wszystkich... Czy macie taki podobny problem i jak z nim walczycie?

Master

Re: Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers

Postautor: Master » 20 sty 2020, 10:58

KKP2 pisze:Na dolnej części szyb na oknach pojawia się para wodna i to na wszystkich...

Czy to przypadkiem nie jest kwestia zbyt przymkniętych nawiewników w oknach? Teoretycznie powietrze w mieszkaniu powinno się wymieniać dzięki nim i nadmiar wilgoci powinien być odprowadzany przez wentylację. Skoro u Ciebie tak nie ma, to z czymś musi być problem, może sama wentylacja nie działa prawidłowo. W każdym razie warto to rozwiązać, żeby nie zawilgocić sobie mieszkania i nie wyhodować w nim grzyba.

KKP2

Re: Zaparowane okna w dolnej części / zaparowane okna w mieszkaniu - Piasta Towers

Postautor: KKP2 » 20 sty 2020, 19:17

No powiem szczerze że za często nie otwieram wywietrzników z racji zimna na polu.. Ale jednak będzie trza zacząć... Tak samo kaloryfery też za bardzo nie pracują bo temp w mieszkaniu jest w sam raz

kwk

Postautor: kwk » 21 sty 2020, 8:42

KKP2 pisze:No powiem szczerze że za często nie otwieram wywietrzników z racji zimna na polu.. Ale jednak będzie trza zacząć... Tak samo kaloryfery też za bardzo nie pracują bo temp w mieszkaniu jest w sam raz

Nawietrzniki powinny być otwarte cały czas (niekoniecznie na full), inaczej jest tak ja opisał przedmówca.

Boox

Postautor: Boox » 10 mar 2020, 20:33

Moim zdaniem jest to słaba wentylacja w mieszkaniu.

U mnie mam w zimie pozamykane. Ale i tak przykładając dłoń czuję ruch powietrza.
Tak samo kratka wentylacyjna salon/kuchnia powinna być otwarta, przykładając dłoń powinien być wyczuwalny wyciąg powietrza.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”