Casa Feliz Zabłocie (Kraków - ul. ul. Romana Kiełkowskiego) - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bartab

Re: Casa Feliz Zabłocie (Kraków - ul. ul. Romana Kiełkowskiego) - opinie na forum o inwestycji

Postautor: Bartab » 04 maja 2021, 15:39

RobertK pisze:Odniosę się tylko do zarzutów o manipulację, żeby nie przedłużać:

Żeby czytać forum nie trzeba mieć na nim konta, wcześniej nie miałem rozeznania, żeby się wypowiadać (argumentum ad personam, bo nowe konto, takie sobie).
Podałem przykład nie jednego, a 2 mieszkań i to wcale nie najgorszych.
Co do 25 mieszkań pisałem o CF. A na Salsie powracały mieszkania, których nie można było kupić, bo były "sprzedane", a umów ustnych tak nie oznaczają na stronie.
Na Salsie po prostu, większa szansa, że lokale usługowe będą miały wpływ niż tam gdzie ich nie ma we wspólnocie.
O kotłowni pisałem wyraźnie, chodzi o moment włączenia ogrzewania C.O., rozpoczęcia/zakończenia sezonu grzewczego, a nie kontrolę temperatury. W kranie nie leci woda z kaloryferów.
Przy LH wyraźnie bardziej słychać kolej niż CF, olanie ZBK też mógłbym nazwać manipulacją ;)
I ostatecznie wystarczy wejść na https://budujesie.pl/viewtopic.php?t=7681 i przeczytać pierwsze strony opinii lub też zagłębić się bardziej, wiele podobnych wypowiedzi od lat właściwie, więc strasznie zmasowany ten "atak" ;)

Wpisy o których mówisz dotyczyły tego że na Salsie początkowo chcieli 15k za metr co moim zdaniem również było absurdalną ceną i rzeczywistość im to szybko zweryfikowała.

No cóż, tak czy siak zakładanie konta po to żeby za moment napisać nie będąc przez nikogo pytanym ani nie odnosząc się do żadnej wcześniejszej dyskusji wielkiego posta jadącego po jednej konkretnej inwestycji a wychwalającego konkretną inwestycję konkurencyjną jest dość dziwne i jednak niespotykane nawet na tym dziwnym forum :lol: Więc mi to bardzo wygląda na celowe działanie w konkretnym celu ale oczywiście można wierzyć że to nabywca sam siebie chce publicznie przekonać że dokonał dobrego wyboru :)

vorx

Re: Casa Feliz Zabłocie (Kraków - ul. ul. Romana Kiełkowskiego) - opinie na forum o inwestycji

Postautor: vorx » 04 maja 2021, 17:14

RobertK pisze:Zmieniając temat, co myślicie Państwo o mieszkaniu przy biurowcach? Początkowo myślałem, że to beznadziejny pomysł, ale po chwili zastanowienia wychodzi na to, że ruch się intensyfikuje kiedy nas też nie ma, jak wracamy biurowiec robi się pusty, w weekendy cisza, spokój, a w dodatku w biurowcach często usługi dla pracowników i przy okazji okolicznych mieszkańców, paczkomaty, przedszkola, często gastronomia. Później też raczej bez większego problemu o najem mieszkania dla pracowników, którzy jeszcze nie wiedzą jak długo będą w danej firmie, a mają kilka minut spacerkiem do pracy.

Biorąc pod uwagę dewelopera, który dla zmaksymalizowania zysków buduje bloki w śmiesznie bliskiej odległości od siebie, np nowy blok od Atalu na ul. Bajecznej to biurowiec, który już stoi obok nie jest złą opcją. Jedyna rzecz, która przychodzi mi do głowy i może przeszkadzać to jak biurowiec podnajmie firma co pracuje 24/7 i mają zapalone światła całą noc akurat na wysokości naszego piętra.

fisman

Postautor: fisman » 12 cze 2021, 13:41

Czy ktoś kupował mieszkanie 70-90m? Ile udało się wynegocjowac?

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 16 lip 2021, 10:27

Jak widać przestrzelili ładnie obecny i poprzedni cennik.

Co się miało sprzedać w cenach promocyjnych w wiosennych "zaleglych" zakupach sprzedało się miesiące temu.
Obserwuję regularnie inwestycje i od 2-3 miesięcy sprzedaż praktycznie stoi w miejscu, najzabawniejsze że w tzw. między czasie podnieśli ceny o jakieś 5% :lol: :lol:

Ktoś ma informacje kiedy można się spodziewać promocji?

fisman

Postautor: fisman » 16 lip 2021, 10:42

Mateuszkrk93 pisze:Jak widać przestrzelili ładnie obecny i poprzedni cennik.

Co się miało sprzedać w cenach promocyjnych w wiosennych "zaleglych" zakupach sprzedało się miesiące temu.
Obserwuję regularnie inwestycje i od 2-3 miesięcy sprzedaż praktycznie stoi w miejscu, najzabawniejsze że w tzw. między czasie podnieśli ceny o jakieś 5% :lol: :lol:

Ktoś ma informacje kiedy można się spodziewać promocji?

Może listopadowe BLACK FRIDAY albo Grudzień. Ja przynajmniej celuje w ten okres - chyba, że mi się mieszkanie już sprzeda :)

Pytanie czy ktoś obecnie jest w trakcie negocjacji i wie jak wygląda sytuacja?

RobertK

Postautor: RobertK » 16 lip 2021, 13:19

Obserwuję regularnie inwestycje i od 2-3 miesięcy sprzedaż praktycznie stoi w miejscu

Według informacji od dewelopera stan na stronie nie jest aktualizowany na bieżąco, umowy deweloperskie zostały już przygotowane dla ponad 50 mieszkań, ponoć małe mieszkania, które jeszcze się nie sprzedały mogłyby zostać wycofane z oferty do przyszłego roku. Mają jeszcze 1,5 roku na sprzedaż drugiej połowy, miejsc parkingowych jest tylko trochę ponad 70, procentowo zresztą podobnie jak w LoftHausach, więc może być ciężej później o nie, zostaną np tylko podwójne, a poza metrażem one też podrożały. Co do przecen i negocjacji, pewnie jak zwykle, zależy jak będzie wyglądał rynek, a materiały na razie w górę. Na pewnych sąsiednich inwestycjach, które już niebawem zostaną ukończone jest większy zastój, a ceny nie specjalnie się ruszają. Ale fakt, że na blackfriday nawet interbud poprzednio coś dawał.

inwestorzzagranicy

Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Postautor: inwestorzzagranicy » 26 sty 2022, 12:04

Dlaczego sprzedaż nadal stoi w miejscu na tej inwestycji?
Kupił ktoś może tu?

dominium.pl/pl/inwestycje/szczegoly/lista/3476/ul-romana-kielkowskiego-8-i-8a-casa-feliz-zablocie

NeVeS

Postautor: NeVeS » 26 sty 2022, 14:48

A byłeś w okolicy w której ta inwestycja jest? To już takie mało ciekawe peryferia Zabłocia są ....

oleo

Postautor: oleo » 26 sty 2022, 15:51

inwestorzzagranicy pisze:Dlaczego sprzedaż nadal stoi w miejscu na tej inwestycji?

Ja zgaduję, masz mieszkanie, ponad 80 m2, za ponad 900k i do tego mieszkania masz... 2 m2 balkonu DWA METRY KWADRATOWE. Przecież to jakaś kpina jest i pogarda dla kupujących.

Wiem, wiem, na pewno rynek oczekuje mieszkań z mikrobalkonami, a Polacy pokochali małe mieszkania :)

RobertK

Postautor: RobertK » 31 sty 2022, 13:13

Deweloper raczej nie często aktualizuje stronę, z dwudziestu paru nagle zrobiło się ponad 50 już jakiś czas temu, pewnie też polityka jest inna, na różnych inwestycjach znałem praktykę jak w ciągu jednego dnia kilkadziesiąt mieszkań zmienia status ze sprzedane (nie zarezerwowane) na wolne, niektóre mieszkania wracały i pojawiały się tak z 5 razy, a jakoś wątpię, że tak chętnie kupujący pokrywają kilkuprocentowe koszty zerwania umowy deweloperskiej, raczej obstawiam symulowanie ruchu w interesie, tutaj chyba nie ma na to parcia. W Krakowie raczej norma, że po zakończeniu inwestycji zostają jeszcze lokale, ok. 60% sprzedane trzy kwartały przed oddaniem nie jest chyba dziwne, podobnie z resztą jak w okolicznych inwestycjach, ludzie może też teraz liczą na obniżki.

Co do balkonów, tak z ciekawości, co się robi na balkonach w mieście takim jak Kraków? Ogląda się mieszkanie sąsiada po drugiej stronie, czy napawa powietrzem z wysokości? Raczej grillowanie, czy urządzanie balkonowych spotkań jest w interesie tylko specyficznego grona nabywców. Nie lepiej jak w tym przypadku wyjść do parku, nad staw, na kopiec, czy na bulwary przy Wiśle? A jak ktoś ceni przestrzeń przy mieszkaniu to wybrać parter z 90. metrowym ogródkiem?

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to w tym rejonie będzie remontowana ul. Klimeckiego zdmk.krakow.pl/nasze-dzialania/blisko-100-mln-na-nakladki-do-wydania-przed-igrzyskami

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”