Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Postautor: megi » 30 sty 2021, 22:38

Czekam z zaciekawieniem na projekt, ciekawe co Instal pokaże, ale oby było lepiej niż bloki Nowy Przewóz (te wysokie i kolorowe).

pozdro

Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum

Postautor: pozdro » 31 sty 2021, 10:12

Niech buduja te wizji co sa wyrzej bo sa genialne

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 21 mar 2021, 19:03

Jakieś 4 lata temu Atal w okolicy sprzedawał za około 6300, a jeśli chodzi o samo osiedle poprzeczkę zawiesił bardzo wysoko. Mieszkają tam znajomi - osiedle wręcz wzorowe (dużo miejsc postojowych, ławki, altanka, plac zabaw prawdziwy, duże tarasy) na tle tego co obecnie oferuje Kraków na rynku pierwotnym.
Wydaje mi się, że cena ok. 7.5 - 8 tys za metr była by zasadna, jeśli Instal nie upchnie bloków jeden przy drugim i zadba o miejsca parkingowe. Kawalerki pewnie mogą zbliżyć się do 9-9.5tys w zależności jak będzie szła sprzedaż w tym roku ogólnie w Krakowie.

megi

Postautor: megi » 21 mar 2021, 19:45

Mateuszkrk93 pisze:Wydaje mi się, że cena ok. 7.5 - 8 tys za metr była by zasadna, jeśli Instal nie upchnie bloków jeden przy drugim...

No właśnie... jeśli :)

Tyle tylko, że deweloper Instal ma tendencje do niezłego wyciskania pieniędzy z posiadanych gruntów, niestety nie zawsze jest to efektowne.

mop

Postautor: mop » 22 mar 2021, 8:32

Mateuszkrk93 pisze:Jakieś 4 lata temu Atal w okolicy sprzedawał za około 6300, a jeśli chodzi o samo osiedle poprzeczkę zawiesił bardzo wysoko. Mieszkają tam znajomi - osiedle wręcz wzorowe (dużo miejsc postojowych, ławki, altanka, plac zabaw prawdziwy, duże tarasy) na tle tego co obecnie oferuje Kraków na rynku pierwotnym.
Wydaje mi się, że cena ok. 7.5 - 8 tys za metr była by zasadna, jeśli Instal nie upchnie bloków jeden przy drugim i zadba o miejsca parkingowe. Kawalerki pewnie mogą zbliżyć się do 9-9.5tys w zależności jak będzie szła sprzedaż w tym roku ogólnie w Krakowie.

Tylko, że raczej nie będą patrzeć na to, co można było kupić kilka lat temu, a porównywać się do obecnej oferty. Jako kupujący można się irytować, że kiedyś tutaj sprzedawali x i y i to za x zł, ale i tak ostatecznie nie ma to znaczenia, a liczy się to co obecnie możesz kupić.

Petitka

Postautor: Petitka » 15 kwie 2021, 18:29

Pepeg pisze:
ragar pisze:
Cwana pisze:Prawie kwiecień a nawet dziury w ziemi nie ma, chyba złe opinie o deweloperze są słuszne :/

A tak pytając o szczegóły, to wg harmonogramu budowy, kiedy to miało ruszyć, w sensie prace budowlane na inwestycji?

Mieli zacząć kopać dziurę w listopadzie wiec juz są 4 miesiące w plecy. Ja odpuściłem tą inwestycje i czekam na Bagrową od Instalu.

A masz może jakieś wieści kiedy Instal rusza ze sprzedażą? Dzwoniłam jakiś czas temu do biura i nadal nie mieli żadnych informacji.

Rak

Postautor: Rak » 16 kwie 2021, 9:07

Instal pewnie spokojnie sobie czeka tak przynajmniej do końca roku aż wysprzeda się wszystko wkoło bo akurat jest w czym wybierać teraz w tym miejscu i rzuci dowolnie dużą marżę..

Vilyar

Postautor: Vilyar » 16 kwie 2021, 11:43

Instal chyba akurat zawsze sprzedaje dopiero jak juz w miare wybuduja, przynajmniej tak to wygladalo z nowym przewozem czy zlocieniem :p

Rak

Postautor: Rak » 16 kwie 2021, 14:37

No to tym bardziej ..3 lata można czekać :D :P

Pepeg

Postautor: Pepeg » 17 kwie 2021, 15:15

Petitka pisze:A masz może jakieś wieści kiedy Instal rusza ze sprzedażą? Dzwoniłam jakiś czas temu do biura i nadal nie mieli żadnych informacji.

To tak jakbyś się pytała ekspedientki w Biedronce jaka bedzie promocja z dwa tygodnie. Dostaną ofertę to zaczną w biurze sprzedawać.
Ale Instal zwykle zaczyna sprzedaż na zewnątrz jak jest minimum stan surowy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”