Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum
Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum
Czekam z zaciekawieniem na projekt, ciekawe co Instal pokaże, ale oby było lepiej niż bloki Nowy Przewóz (te wysokie i kolorowe).
Re: Mieszkania Bagrowa / Mierzeja Wislana od Instal Kraków - 11 budynków mieszkalnych - opinie i forum
Niech buduja te wizji co sa wyrzej bo sa genialne
-
Jakieś 4 lata temu Atal w okolicy sprzedawał za około 6300, a jeśli chodzi o samo osiedle poprzeczkę zawiesił bardzo wysoko. Mieszkają tam znajomi - osiedle wręcz wzorowe (dużo miejsc postojowych, ławki, altanka, plac zabaw prawdziwy, duże tarasy) na tle tego co obecnie oferuje Kraków na rynku pierwotnym.
Wydaje mi się, że cena ok. 7.5 - 8 tys za metr była by zasadna, jeśli Instal nie upchnie bloków jeden przy drugim i zadba o miejsca parkingowe. Kawalerki pewnie mogą zbliżyć się do 9-9.5tys w zależności jak będzie szła sprzedaż w tym roku ogólnie w Krakowie.
Wydaje mi się, że cena ok. 7.5 - 8 tys za metr była by zasadna, jeśli Instal nie upchnie bloków jeden przy drugim i zadba o miejsca parkingowe. Kawalerki pewnie mogą zbliżyć się do 9-9.5tys w zależności jak będzie szła sprzedaż w tym roku ogólnie w Krakowie.
Mateuszkrk93 pisze:Wydaje mi się, że cena ok. 7.5 - 8 tys za metr była by zasadna, jeśli Instal nie upchnie bloków jeden przy drugim...
No właśnie... jeśli

Tyle tylko, że deweloper Instal ma tendencje do niezłego wyciskania pieniędzy z posiadanych gruntów, niestety nie zawsze jest to efektowne.
Mateuszkrk93 pisze:Jakieś 4 lata temu Atal w okolicy sprzedawał za około 6300, a jeśli chodzi o samo osiedle poprzeczkę zawiesił bardzo wysoko. Mieszkają tam znajomi - osiedle wręcz wzorowe (dużo miejsc postojowych, ławki, altanka, plac zabaw prawdziwy, duże tarasy) na tle tego co obecnie oferuje Kraków na rynku pierwotnym.
Tylko, że raczej nie będą patrzeć na to, co można było kupić kilka lat temu, a porównywać się do obecnej oferty. Jako kupujący można się irytować, że kiedyś tutaj sprzedawali x i y i to za x zł, ale i tak ostatecznie nie ma to znaczenia, a liczy się to co obecnie możesz kupić.
Pepeg pisze:ragar pisze:Cwana pisze:Prawie kwiecień a nawet dziury w ziemi nie ma, chyba złe opinie o deweloperze są słuszne :/
A tak pytając o szczegóły, to wg harmonogramu budowy, kiedy to miało ruszyć, w sensie prace budowlane na inwestycji?
Mieli zacząć kopać dziurę w listopadzie wiec juz są 4 miesiące w plecy. Ja odpuściłem tą inwestycje i czekam na Bagrową od Instalu.
A masz może jakieś wieści kiedy Instal rusza ze sprzedażą? Dzwoniłam jakiś czas temu do biura i nadal nie mieli żadnych informacji.
Instal pewnie spokojnie sobie czeka tak przynajmniej do końca roku aż wysprzeda się wszystko wkoło bo akurat jest w czym wybierać teraz w tym miejscu i rzuci dowolnie dużą marżę..
Instal chyba akurat zawsze sprzedaje dopiero jak juz w miare wybuduja, przynajmniej tak to wygladalo z nowym przewozem czy zlocieniem :p
No to tym bardziej ..3 lata można czekać

Petitka pisze:A masz może jakieś wieści kiedy Instal rusza ze sprzedażą? Dzwoniłam jakiś czas temu do biura i nadal nie mieli żadnych informacji.
To tak jakbyś się pytała ekspedientki w Biedronce jaka bedzie promocja z dwa tygodnie. Dostaną ofertę to zaczną w biurze sprzedawać.
Ale Instal zwykle zaczyna sprzedaż na zewnątrz jak jest minimum stan surowy.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”