Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Megapolis w inwestycji Osiedle Ozon

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
Tamarson

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Megapolis w inwestycji Osiedle Ozon

Postautor: Tamarson » 03 sty 2018, 21:24

Bez problemu wszystko wpisuja do protokolu. (Ciekawe czy wszystko poprawia?) U nas byla tylko jedna pani od dewelopera - specjalista od spraw technicznych.

vakossa

Postautor: vakossa » 03 sty 2018, 23:53

aniabagins pisze:Vakossa, w którym bloku masz mieszkanie ? miałaś jakiegoś fachowca do odbioru ?

w bloku nr 37 :)

oxygen pisze:I jak, kiedy mają poprawić usterki? Mieli jakieś obiekcie podczas wpisywania ich do protokołu? Odbiór odbywał się w asyście firmy zajmującej się odbiorami mieszkań (takiej, jak opisana pod linkiem), czy udało się obejść bez takiej pomocy?

Korzystaliśmy z firmy którą znalazłam na . pod nazwą " Profesjonalne Odbiory Techniczne Mieszkań i Domów od Dewelopera Kraków " myślę, że mogę polecić :) Pan sprawdził wszystko i wytłumaczył czym to może skutkować, w sprawie niezgodności z planem ( włącznik światła po innej stronie drzwi łazienki) wytłumaczył, że może być problem z opaską wokół drzwi jeśli przeniosą to na stronę projektową,, więc zostawiliśmy, ale będzie trochę problematyczne otwieranie drzwi na pokój. Myślę, że warto wziąć taką firmę.. sama bym wielu rzeczy nie sprawdziła i nawet nie miała takiego sprzętu:)

U nas też była tylko jedna Pani od dewelopera.. trochę trwało wymierzanie.. bo ok 1,5h.. i nas pospieszała, co było trochę niemiłym zachowaniem z jej strony, zwłaszcza "czy możecie Państwo iść szybciej bo nie mam czasu" myślę że czas nasz był ograniczony bo przeniesli nam odbiór z 5 stycznia na dziś, i pewnie byliśmy juz pod kreską;P

oxygen

Postautor: oxygen » 04 sty 2018, 1:19

To ta sama firma od odbiorów mieszkań, której praca jest opisana na forum, więc chyba mniej więcej wiadomo, jak coś takiego wygląda. Dobrze wiedzieć, że skorzystanie z takiej usługi ma sens.

Czyli na odbiór mieszkania, jest ok. 1,5 godziny, wydaje się, że nie jest to specjalnie dużo czasu, a jeszcze chyba trzeba jakieś papiery wypełniać, tak? Dużo jest przy tym formalności, napiszesz coś o tym? Czyli teraz tylko wykończenie mieszkania, pozazdrościć ;)

vakossa

Postautor: vakossa » 04 sty 2018, 7:51

Z formalnosci to tylko tyle, ze pani z ozona uzupelnia protokół, a ty sie podpisujesz ;)

oxygen

Postautor: oxygen » 04 sty 2018, 10:32

A jeśli chodzi o korytarze, klatki schodowe, zagospodarowanie terenu wokół bloku, to robicie zgłoszenia jakichś usterek w częściach wspólnych bloku? Czy to wszystko, to już będzie rola zarządcy?

vakossa

Postautor: vakossa » 10 sty 2018, 21:45

Jak reszta odbiorow? Ma ktos juz decyzję o akceptacji zgloszonych usterek?

Tamarson

Postautor: Tamarson » 11 sty 2018, 7:30

Mnie babka powiedziala, ze nie otrzymujemy zadnej decyzji ani nic, tylko po prostu deweloper robi usterki, jedynie co nam zaznaczyla, to to, ze nie wyrobi sie z parapetami raczej .

Wiktor

Postautor: Wiktor » 11 sty 2018, 9:27

Tamarson pisze:Mnie babka powiedziala, ze nie otrzymujemy zadnej decyzji ani nic, tylko po prostu deweloper robi usterki, jedynie co nam zaznaczyla, to to, ze nie wyrobi sie z parapetami raczej .

z zewnętrznymi parapetami?

bass

Postautor: bass » 11 sty 2018, 10:19

Hej,

Ja tez już po odbiorze, generalnie wszystko ok poza małymi poprawkami kosmetycznymi :) Szyby wporzadku, instalacje ok wetylacja ok no i sufit prosty, bo na . bylo zdjecie krzywego w jakims mieszkaniu :P

Tamarson

Postautor: Tamarson » 11 sty 2018, 11:49

Wiktor pisze:
Tamarson pisze:Mnie babka powiedziala, ze nie otrzymujemy zadnej decyzji ani nic, tylko po prostu deweloper robi usterki, jedynie co nam zaznaczyla, to to, ze nie wyrobi sie z parapetami raczej .

z zewnętrznymi parapetami?

Tak

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”