Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Megapolis w inwestycji Osiedle Ozon
Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Megapolis w inwestycji Osiedle Ozon
Bez problemu wszystko wpisuja do protokolu. (Ciekawe czy wszystko poprawia?) U nas byla tylko jedna pani od dewelopera - specjalista od spraw technicznych.
aniabagins pisze:Vakossa, w którym bloku masz mieszkanie ? miałaś jakiegoś fachowca do odbioru ?
w bloku nr 37

oxygen pisze:I jak, kiedy mają poprawić usterki? Mieli jakieś obiekcie podczas wpisywania ich do protokołu? Odbiór odbywał się w asyście firmy zajmującej się odbiorami mieszkań (takiej, jak opisana pod linkiem), czy udało się obejść bez takiej pomocy?
Korzystaliśmy z firmy którą znalazłam na . pod nazwą " Profesjonalne Odbiory Techniczne Mieszkań i Domów od Dewelopera Kraków " myślę, że mogę polecić

U nas też była tylko jedna Pani od dewelopera.. trochę trwało wymierzanie.. bo ok 1,5h.. i nas pospieszała, co było trochę niemiłym zachowaniem z jej strony, zwłaszcza "czy możecie Państwo iść szybciej bo nie mam czasu" myślę że czas nasz był ograniczony bo przeniesli nam odbiór z 5 stycznia na dziś, i pewnie byliśmy juz pod kreską;P
To ta sama firma od odbiorów mieszkań, której praca jest opisana na forum, więc chyba mniej więcej wiadomo, jak coś takiego wygląda. Dobrze wiedzieć, że skorzystanie z takiej usługi ma sens.
Czyli na odbiór mieszkania, jest ok. 1,5 godziny, wydaje się, że nie jest to specjalnie dużo czasu, a jeszcze chyba trzeba jakieś papiery wypełniać, tak? Dużo jest przy tym formalności, napiszesz coś o tym? Czyli teraz tylko wykończenie mieszkania, pozazdrościć
Czyli na odbiór mieszkania, jest ok. 1,5 godziny, wydaje się, że nie jest to specjalnie dużo czasu, a jeszcze chyba trzeba jakieś papiery wypełniać, tak? Dużo jest przy tym formalności, napiszesz coś o tym? Czyli teraz tylko wykończenie mieszkania, pozazdrościć

Z formalnosci to tylko tyle, ze pani z ozona uzupelnia protokół, a ty sie podpisujesz 

A jeśli chodzi o korytarze, klatki schodowe, zagospodarowanie terenu wokół bloku, to robicie zgłoszenia jakichś usterek w częściach wspólnych bloku? Czy to wszystko, to już będzie rola zarządcy?
Jak reszta odbiorow? Ma ktos juz decyzję o akceptacji zgloszonych usterek?
Mnie babka powiedziala, ze nie otrzymujemy zadnej decyzji ani nic, tylko po prostu deweloper robi usterki, jedynie co nam zaznaczyla, to to, ze nie wyrobi sie z parapetami raczej .
Tamarson pisze:Mnie babka powiedziala, ze nie otrzymujemy zadnej decyzji ani nic, tylko po prostu deweloper robi usterki, jedynie co nam zaznaczyla, to to, ze nie wyrobi sie z parapetami raczej .
z zewnętrznymi parapetami?
Hej,
Ja tez już po odbiorze, generalnie wszystko ok poza małymi poprawkami kosmetycznymi
Szyby wporzadku, instalacje ok wetylacja ok no i sufit prosty, bo na . bylo zdjecie krzywego w jakims mieszkaniu 
Ja tez już po odbiorze, generalnie wszystko ok poza małymi poprawkami kosmetycznymi

Wiktor pisze:Tamarson pisze:Mnie babka powiedziala, ze nie otrzymujemy zadnej decyzji ani nic, tylko po prostu deweloper robi usterki, jedynie co nam zaznaczyla, to to, ze nie wyrobi sie z parapetami raczej .
z zewnętrznymi parapetami?
Tak
Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”