Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum
Re: Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum
Ruszyły prace i Trasa Wolbromska jest już budowana, plac budowy jest przejęty przez wykonawcę, a teraz ruszyła wycinka drzew? Chyba chciano jakieś przesadzać, ale okazało się, że żadne z nich się do tego nie nadaje. Słyszałem, że to mają skończyć w przyszłym roku, choć jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że tak szybko się uwinął.
Re: Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum
Ktoś może mieszka w okolicy i wrzuci jakieś zdjęcia z tego, jak idzie budowa Trasy Wolbromskiej w Krakowie? Tam chyba prace idą już pełną parą. Na kiedy planuje się zakończenie tej inwestycji?
Film z drona ze stanem budowy z 9 grudnia 2022: youtube.com/watch?v=GqzV9QRUQH8
Dzięki za podrzucenie filmiku, to niezłą autostradę tam budują, mają rozmach. Ciekawe ile samochodów na dobę będzie się przemieszczało tą ulicą i jak to wpłynie na rozwój Zielonek.
Podobno otwarcie miałoby być jeszcze w tym roku, więc komunikacja w okolicy pewnie się usprawni. Czytałem też, że na Trasę Wolbromską miałyby zostać wprowadzone również autobusy.
Podobno trasa już otwarta, ktoś może miał okazję już przejechać / przejść i wrzuci jakieś zdjęcia na forum, jak to wygląda? Jak z odległością od osiedli mieszkaniowych?
slowww pisze:Podobno trasa już otwarta, ktoś może miał okazję już przejechać / przejść i wrzuci jakieś zdjęcia na forum, jak to wygląda? Jak z odległością od osiedli mieszkaniowych?
jak widać z okien można podać kawę kierowcom
lovekrakow.pl/galerie/zdjecie/id/155123#photo
Ciekawe dla ilu osób budowa tej drogi była argumentem za tym, żeby wyprowadzić się z Krakowa do sąsiedniej gminy i każdego dnia dojeżdżać do miasta samochodem. Pewnie wszystkie parkingi P&R budowane na obrzeżach miasta nie zrównoważą tego przyrostu, i jeszcze po sąsiedzku przebudowane al. 29 Listopada. Ja wiem, że to też będzie wyjazd na obwodnicę, ale jednak jest tu pewna sprzeczność w polityce miasta. Warto pamiętać też o tym, że nowi mieszkańcy takich Zielonek do tej gminy zabierają również swoje podatki...
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”