Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
slowww

Re: Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum

Postautor: slowww » 26 lip 2022, 15:05

Ruszyły prace i Trasa Wolbromska jest już budowana, plac budowy jest przejęty przez wykonawcę, a teraz ruszyła wycinka drzew? Chyba chciano jakieś przesadzać, ale okazało się, że żadne z nich się do tego nie nadaje. Słyszałem, że to mają skończyć w przyszłym roku, choć jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że tak szybko się uwinął.

slowww

Re: Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum

Postautor: slowww » 29 gru 2022, 9:37

Ktoś może mieszka w okolicy i wrzuci jakieś zdjęcia z tego, jak idzie budowa Trasy Wolbromskiej w Krakowie? Tam chyba prace idą już pełną parą. Na kiedy planuje się zakończenie tej inwestycji?

sejsol

Postautor: sejsol » 29 gru 2022, 12:22

Film z drona ze stanem budowy z 9 grudnia 2022: youtube.com/watch?v=GqzV9QRUQH8

slowww

Postautor: slowww » 29 gru 2022, 22:25

Dzięki za podrzucenie filmiku, to niezłą autostradę tam budują, mają rozmach. Ciekawe ile samochodów na dobę będzie się przemieszczało tą ulicą i jak to wpłynie na rozwój Zielonek.

3stronny

Postautor: 3stronny » 11 gru 2023, 11:21

Podobno otwarcie miałoby być jeszcze w tym roku, więc komunikacja w okolicy pewnie się usprawni. Czytałem też, że na Trasę Wolbromską miałyby zostać wprowadzone również autobusy.

slowww

Postautor: slowww » 21 gru 2023, 14:36

Podobno trasa już otwarta, ktoś może miał okazję już przejechać / przejść i wrzuci jakieś zdjęcia na forum, jak to wygląda? Jak z odległością od osiedli mieszkaniowych?

Mar G

Postautor: Mar G » 22 gru 2023, 20:05

slowww pisze:Podobno trasa już otwarta, ktoś może miał okazję już przejechać / przejść i wrzuci jakieś zdjęcia na forum, jak to wygląda? Jak z odległością od osiedli mieszkaniowych?

jak widać z okien można podać kawę kierowcom

lovekrakow.pl/galerie/zdjecie/id/155123#photo

Master

Postautor: Master » 18 cze 2024, 18:26

Ciekawe dla ilu osób budowa tej drogi była argumentem za tym, żeby wyprowadzić się z Krakowa do sąsiedniej gminy i każdego dnia dojeżdżać do miasta samochodem. Pewnie wszystkie parkingi P&R budowane na obrzeżach miasta nie zrównoważą tego przyrostu, i jeszcze po sąsiedzku przebudowane al. 29 Listopada. Ja wiem, że to też będzie wyjazd na obwodnicę, ale jednak jest tu pewna sprzeczność w polityce miasta. Warto pamiętać też o tym, że nowi mieszkańcy takich Zielonek do tej gminy zabierają również swoje podatki...

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”