Górka Narodowa w Krakowie - kolejne inwestycje mieszkaniowe / plany zabudowy
Re: Górka Narodowa w Krakowie - kolejne inwestycje mieszkaniowe / plany zabudowy
Szkoda, ze tam jakiegoś sensowniejszego kawałka miasta nie zaplanowali, tyko taką typową sypialnię.
Re: Górka Narodowa w Krakowie - kolejne inwestycje mieszkaniowe / plany zabudowy
A gdzie tam jest najbliższa szkoła? Dla tych osiedli to chyba przydałaby się jakaś nowa, bo te okoliczne, to też mają sporo osiedli do obsługi.
Jak postawią tam jakiś market + szkołę to będzie to mega dobra opcja z tym tramwajem 20 min do centrum, w porównaniu do innych sypialni. Ciekawe czy jakieś markety/miasto wykorzystają ten potencjał. W sumie kilka takich sypialni boryka się z tym samym problemem - brak sklepów, szkół.
Jak postawią, pytanie czy będzie gdzie, a jeśli nawet, to kiedy to mogłoby się stać?
Tam jeszcze całkiem sporo różnych pól na północ, więc zbudować się tam da na pewno jeszcze całkiem sporo.
-
Jeden z użytkowników grupy mieszkańców Górki Narodowej przygotował świetną mapkę z naniesionymi inwestycjami, które powstają lub powstaną w przyszłości na Górce Narodowej. Pozwoliłem sobie umieścić tutaj tą mapkę, bo fajnie pokazuje ona skalę rozwoju tego regionu Krakowa. Myślę, że jak tylko powstanie sklep wielkopowierzchniowy oraz szkoła, to ta okolica może być jednym z lepszych nowych osiedli w Krakowie (oczywiście mam na myśli północą część GN, a nie region ulicy Kuźnicy Kołłątajowskiej, w którym panuje totalny chaos urbanistyczny).

A widzisz, dzięki za wrzucenie, to teraz widzę, że to, co budują po północnej stronie ul. Banacha w Krakwie, to kolejne etapy osiedla Ozon, czyli etap 7. Byłem się tam przejść jakiś czas temu i nie potrafiłem zgadnąć co to. Ma ktoś może zdjęcie tego, jak te bloki wyszły? Bo już chyba gotowe powinny być.
iti pisze:A widzisz, dzięki za wrzucenie, to teraz widzę, że to, co budują po północnej stronie ul. Banacha w Krakwie, to kolejne etapy osiedla Ozon, czyli etap 7. Byłem się tam przejść jakiś czas temu i nie potrafiłem zgadnąć co to. Ma ktoś może zdjęcie tego, jak te bloki wyszły? Bo już chyba gotowe powinny być.
2 kwartał 2025 mają mieć odbiory
Postępy prac masz na stronie dew'a: https://osiedleozon.pl/postepy-prac-budowlanych/
A widzisz, dzięki. Mam wrażenie, że to będą dosyć słoneczne budynki, przynajmniej do strony ul. Banacha, bo jednak są znaczne wyżej od niej i względem budynków po jej południowej stronie.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”