Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Mateusz1508

Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Postautor: Mateusz1508 » 06 lis 2017, 16:50

Cześć,
byłem niedawno oglądać mieszkanie i trochę zdziwiła mnie lokalizacja rur odpływowych w łazience. Właściwie odpływy od wanny i WC są zlokalizowane zaraz obok siebie i nie obędzie się bez kucia ściany/wylewki... Wygląda to dość słabo, zwłaszcza, że wizualizacje sugerowały inne rozmieszczenie rur.
Czy u Was wygląda to tak samo ? Czy można potraktować to jako wadę ?

Obrazek

Boo123

Re: Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Postautor: Boo123 » 06 lis 2017, 17:07

Kurcze no nieciekawie to wygląda. My idziemy za tydzień na oględziny, zwrócimy uwagę na to. A ktoś jeszcze był? Jak to wygląda u innych?

Kuba

Re: Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Postautor: Kuba » 09 lis 2017, 12:55

Hej, byliśmy dziś oglądać mieszkanie, ale u nas w łazience odpływy są w normalnych miejscach. jak uda mi się załadować zdjęcia to wrzucę, ale póki co nie mogę

Boo123

Postautor: Boo123 » 14 lis 2017, 13:19

Byliśmy dziś w mieszkaniu. U nas taka sama sytuacja, odpływ wc w samym kącie :x

Kuba

Postautor: Kuba » 14 lis 2017, 16:00

Ja odpływ od kibelka mam w kominie, może dlatego że przerabialiśmy wodę pod prysznic. Gdyby nie to to widocznie mieliśmy by tak samo

kpoeta

Postautor: kpoeta » 14 lis 2017, 16:22

My dopiero w Grudniu idziemy oglądać . A jak możecie to napiszcie w jakich pionach macie zakupione mieszkania .

Boo123

Postautor: Boo123 » 14 lis 2017, 17:20

.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2019, 8:59 przez Boo123, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba

Postautor: Kuba » 15 lis 2017, 10:09

Dziś mnie tak tknęło,
Jak macie na wizualizacjach łazienki, w którym miejscu kibel? Bo powinno się to pokrywać.
A Ci co mają rzuty mieszkania to tam wszystko jest rozrysowane.
Ja takowe posiadam( wprowadzałem zmiany) i odpływ od wanny po lewej a odpływ do kibla jak i podpięcie wodne, po prawej, tak jak to na planach jest zaznaczone

Boo123

Postautor: Boo123 » 15 lis 2017, 10:47

Kuba pisze:Dziś mnie tak tknęło,
Jak macie na wizualizacjach łazienki, w którym miejscu kibel? Bo powinno się to pokrywać.
A Ci co mają rzuty mieszkania to tam wszystko jest rozrysowane.
Ja takowe posiadam( wprowadzałem zmiany) i odpływ od wanny po lewej a odpływ do kibla jak i podpięcie wodne, po prawej, tak jak to na planach jest zaznaczone

WC mamy w innym miejscu na rzucie niz faktyczny odpływ, ale teraz zauważyłam, że na rzucie między WC a ścianą jest dodatkowa ścianka która leci aż do odpływu, więc pewnie trzeba będzie ta rure zabudować tak.jak na projekcie.

Dujeknh

Postautor: Dujeknh » 15 lis 2017, 16:04

Bylem dzis ogladac mieszkanie. 47m pln/zach też mam odpływ w narozniku, sciany mysle ze nie wymagaja gładzi, szerokosc dzwi 90cm, pokoik z aneksem bardzo maly(chodzi mi o samą pow pokoju be aneksu), okno balkonowe w malym pokoju bez mozliwosci otwarcia(według mnie beznadziejnie) po za tym mam miec ogródek a nie wiadomo czy będzie do niego zejście bezpośrednio z balkonu. Wiele jest jeszcze niewiadomych Pan który mnie oprowadzał nie znał odpowiedz na wiele pytan

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”