Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
basmati82

Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Postautor: basmati82 » 23 paź 2017, 23:21

@pozdro, dzięki za zdjęcia, to tym razem ja wrzucam małą relację z tego, ile się w tej okolicy zmieniło ostatnio :) Ulica Racławicka zaczyna już wyglądać zupełnie inaczej, niż jeszcze do niedawna, od wschodniej strony zaczyna tam wyrastać niezła ściana bloków. Ciekawe jak to finalnie wyjdzie, bo wiadomo, że beton w trakcie budowy nie wygląda zbyt dobrze.

Obrazek

Tu kolejne zdjęcia z budowy, a dokładniej jej części prowadzonej przez Budimex (jest jednym z dwóch generalnych wykonawców na tej budowie). Ciekawią mnie te duże otwory okienne, czy będą jeszcze częściowo zabudowywane, na przykład cegłą, czy może będą to takie wielkie okna / przeszklenia w mieszkaniach.

Obrazek

Ciekawe, jakie mieszkania mają tam ceny w okolicach 6 500 złotych za metr kwadratowy, ale pewnie nie ma takich wielu. Ktoś napisze coś o tym, jakie metraże i w jak rozmieszczone w bloku są najtańsze lokale?

Obrazek

Nie wie ktoś, jak będzie tam z lokalami usługowymi, znajdzie się na nie miejsce na przykład od strony ulicy Racławickiej? Bo na pewno przydałyby się, patrząc na to, jakie to będzie duże osiedle :)

Obrazek

Tu tablica informacyjna, z której można się dowiedzieć więcej o tej budowie, w zasadzie jest tam coś o tym, że na parterach mają być lokale usługowe. Ciekawe czy oznaczenia budynków A4 i A5, to już będą docelowe adresy.

Obrazek

I tu jeszcze kolejna część pierwszego etapu inwestycji Nowa 5 Dzielnica w Krakowie, ale zdaje się, że ta, budowana jest już przez Effage Polska, ciekawe który generalny wykonawca okaże się tu lepszy. Ktoś słyszał coś więcej i może napisać, jakie krążą opinie o tych firmach budujących mieszkania (i nie tylko) na zlecenie deweloperów :?:

Obrazek

Srogie osiedle rośnie nam przy Wrocławskiej, ciekawe jak to wszystko wytrzyma tamtejszy układ komunikacyjny, niby teraz jest remontowana ulica Wrocławska, ale to chyba raczej nie zwiększy jej przepustowości :) A wrzuciłem też kilka zdjęć, na których widać, jak wyszło osiedle 5 Dzielnica LC Corp i tu muszę przyznać, że wygląda to zupełnie przyzwoicie, szkoda, że całość taka nie będzie, ale czekamy na to, co pokaże CNT :)

lucashunter10

Postautor: lucashunter10 » 24 paź 2017, 10:12

@basmati82 Dzięki za fotorelację :)

basmati82 pisze:Nie wie ktoś, jak będzie tam z lokalami usługowymi, znajdzie się na nie miejsce na przykład od strony ulicy Racławickiej? Bo na pewno przydałyby się, patrząc na to, jakie to będzie duże osiedle
basmati82 pisze:Tu tablica informacyjna, z której można się dowiedzieć więcej o tej budowie, w zasadzie jest tam coś o tym, że na parterach mają być lokale usługowe. Ciekawe czy oznaczenia budynków A4 i A5, to już będą docelowe adresy.

Lokale usługowe mają znajdować się na parterze w bocznych ścianach budynków. W kolejnym etapie w budynku bodajże A1 ma znaleźć się również przedszkole.

Podobno oznaczenia A4 i A5 są tylko robocze na razie, ale nie wiadomo czy się nie przyjmą na stałe :)

Tysongay5

Postautor: Tysongay5 » 06 lis 2017, 11:37

Serdecznie witam na forum,

Czy jest ktoś na forum kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Chodzi mi głównie o ceny komórek lokatorskich, miejsc postojowych i możliwości ewentualnej negocjacji cen. Czy ktoś wie czy inwestycja ma użytkowanie wieczyste czy pełna własność? Dziękuję z góry za pomoc!
Pozdrawiam!

pozdro

Postautor: pozdro » 06 lis 2017, 13:24

Ja proboje cos targowac, ale jakos maja to w dupie. Troche nieogarniete biuro sprzedazy. Nie dziwie sie ze sprzedaja tak powoli. Warto ich przetrzymac bo widze, ze mysla ze beda tak sprzedawac na odwal sie. Ogolnie mialem tam kupowac bo mialbym blisko, ale w sumie biore chyba w okolicach wieczystej bo taniej, w sumie lepiej skomunikowane z Rondem Mogilskim. :D

Tysongay5

Postautor: Tysongay5 » 06 lis 2017, 14:08

Akurat w moim przypadku nie kupuje pod inwestycje więc zależy mi na całość typu komórka lokatorska i miejsce parkingowe. Z tego co widziałem to mają jakieś promocje na komórki lokatorskie ubezpieczenie itp natomiast wiadomo że lepiej wynegocjować cenę mieszkania czy tańszego miejsca parkingowego jak np na Czyżewskiego mają. A pytales może jakie będą mieli ceny czynszu i użytkowania bo z tego co widziałem tam będzie użytkowanie wieczyste ;/ mówisz o inwestycji lcc Corp na mogilskiej?

pozdro

Postautor: pozdro » 07 lis 2017, 15:22

No myślę, nad Active albo LC Corp w sumie podobna cena lokalizacja też spoko. Nowa 5 Dzielnica fajna sprawa, ale po pierwsze gwarantowane akademiki, co tu się wyprawia w okolicy :) Jak coś mieszkam obok w LC Corp będzie pewnie zaniedługo monitoring. Osobiście mi tam nie przeszkadza ciągła imprezowania, ale jednak mogliby nie żygać w windach co 2 tygodnie i śmieci wywalać do kubłów, a nie gdzie popadnie. No i coli nie otwierać na klatce schodowej po wstrząśnięciu. Co do widoku z okna to jak planujesz zakup to polecam albo zachodnią ekspozycje budynków A4 i A5, albo południową budynków A2, albo ostatnie piętra bo reszta to będzie ciemnica totalna przy takiej gęstości zabudowy. Choć napewno do zalet należy to że okolica nigdy nie umiera, nawet jak wyjdziesz o 22 to jest ruch. Nawet okoliczne sklepy są dłużej otwarte niż standardowo. Do parku jordana i na błonia blisko na jogging. Ogólnie super jak ktoś lubi rowerem się przemieszczać widać, że sporo mieszkańców to praktykuje. Stacja Wavelo bardzo blisko itd. Co prawda brakuje ścieżek no, ale może coś kiedyś wzdłuż torów miasto zbuduje. No i hałas od ulicy jest nie wielki bo albo jest mały ruch, albo Tempo 20 na Wrocławskiej.

pozdro

Postautor: pozdro » 07 lis 2017, 15:28

Ogólnie dodam, że chamstwem jest to, że nie chcą zejść z ceny. budują po 3300zł/m2 mają działkę na użytkowaniu wieczystym za 500zł/m2. No i nie chcą za 6500zł/m2 sprzedać zarabiając 25% tylko chcieliby się odrazu nachapać i mieć marże po 30-40%. :D Mi mówią, że sobie wynajmę nie ze stopą zwrotu 5% tylko 4% i i tak będę miał więcej niż na lokacie. Trochę niepoważne podejście do kupującego.

Tysongay5

Postautor: Tysongay5 » 07 lis 2017, 16:06

Dzieki za info!

A masz juz jakies informacje na temat tej inwestycji LCC Corp? Pisalem do nich niecaly miesiac temu i narazie nic nie wiedzieli albo nie chcieli sie ta wiedza podzielic. Jesli chodzi o Nowa 5 dzielnice to wlasnie biore pod uwage tylko mieszkania na ostatnich pietrach ale jeden plus jest taki ze sa bardzo dobrze te mieszkania doswietlone przez duze okna przynajmniej tak sie wydaje po szkieletach budynkow. A realna jest negocjacja cen na poziomie 3 % ? W 2 innych inwestycjach dostalem informacje o takiej wlasnie obnizce ceny mieszkania jesli chce kupic mieszkanie, miejsce parkingowe i komorke lokatorska. Dziwna maja polityke bo mieszkan zostalo sporo, inwestycji w okolicy tez jest sporo a obowiazek miejsc parkingowych tez odstrasza wiec mysle ze zejda z cen albo zrobia dziwne promocje jak na Stawowej. Z imprezowniami mnie troche zaskoczyles bo raczej nie spodziewalem sie takiej masakry zwlaszcza w takiej okolicy bo jednak sporo osob kupuje tam mieszkanie nie pod wynajem.

pozdro

Postautor: pozdro » 07 lis 2017, 17:08

Zależy jak się trafi u mnie w sumie ze 2 razy od pół roku były w okolicy imprezy. Więc pewnie średnio, coś tam brudzą i żygają czasami ale to na nowej5dzielnicy będzie monitornig i ochrona to się będą bardziej hamować. Ja ogólnie polecałbym budynek A2 bo jest dość otwarty na południe i zieleń. No własnie ja nie wiele chciałem, żeby spuścili chyba z 200zł to pewnie jakieś 3% było. Nie zainteresowani ogólnie żeby pisać coś tam do zarządu :lol: Ja nie mówie jakbym jakieś super mieszkanie chciał taniej, ale takie jedno z gorszych wybrałem :) No niech trzymają kupi się za rok jak już będą mieli niesprzedane lub właśnie może cos w okolicach Wieczystej. Jeszcze jakby jakieś wykończenie oferowali przykładowo jak w Atal za 450zł/m2 gdzie nie trzeba dodatkowo za robociznę płacić bo różnica w VAT 15% i niższe ceny materiałów to niwelują. No, a tutaj trzeba doliczyć wykończenie 1000zł/m2 + robocizna pewnie z 500zł/m2. Ja właśnie chciałem bez miejsca postojowego bo to jest zbędne, raczej nikt nie wynajmnie. U nas w bloku było mniej miejsc, a i tak pełno kartek wynajmę/sprzedam miejsce postojowe.

Tysongay5

Postautor: Tysongay5 » 08 lis 2017, 10:31

Akurat w moim przypadku biore pod uwage mieszkania tylko i wylacznie od 4 pietra w gore wiec moze cos zostanie na tych gornych pietrach. Jak dla mnie moga miec problem ze sprzedaza bo osiedle bedzie ogromne, 2 etap wiekszy od pierwszego wiec jesli teraz sprzedaz nie idzie tak dobrze to tym bardziej gorzej bedzie w etapie drugim. Dzwonilem do LCC Corp i realnie oferta pojawi sie kolo marca a odbiory mieszkan I kwartal 2020 wiec troche trzeba bedzie na ta inwestycje poczekac. Co do Atala zgadzam sie nawet widac po sprzedazy Alei Pokoju ktora jest polozona zdecydowanie dalej od centrum a popularnosc ogromna.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”