[Bud. B] Terminy ukończenia budowy i przekazania mieszkań - Nowy Targówek
Re: [Bud. B] Terminy ukończenia budowy i przekazania mieszkań - Nowy Targówek
Czy osoby, które nabyły mieszkanie w I etapie mają już wyznaczony konkretny termin oddania? Na jaki termin umawiacie ekipy remontowe, które wiadomo, że trzeba zarezerwować z wyprzedzeniem?
No i kolejne opóźnienie. Kupowałam mieszkanie z terminem odbioru na wrzesień 2017, został przesunięty na grudzień, dziś otrzymałam informacje, że dostaniemy pismo w tym tygodniu o kolejnym przesunięciu w odbiorach bo przetarg dalej nie rozstrzygnięty. Oficjalnie.
Chyba źle zinterpretowałaś.
Przetargi są już rozstrzygnięte ostatni został rozstrzygnięty we wrześniu.
W tym tygodniu mają podać wszystkim oficjalną informację na temat postępów i harmonogramu prac nad przyłączami.
Możesz wkleić treść oryginału informacji ?
Przetargi są już rozstrzygnięte ostatni został rozstrzygnięty we wrześniu.
W tym tygodniu mają podać wszystkim oficjalną informację na temat postępów i harmonogramu prac nad przyłączami.
Możesz wkleić treść oryginału informacji ?
Tak, źle napisałam. Zostały rozstrzygnięte, ale nie zostały wykonane. Nie mogę wkleić bo była to ustna wiadomość od Pani z biura sprzedaży, u której byłam zapytać kiedy mogę się spodziewać terminu odbioru. Pani przekazała, że grudzień jest nierealny - o nowym terminie poinformują w piśmie.
Przed chwilą dzwoniłam do biura sprzedaży i obsługi posprzedażowej - na razie ta sama śpiewka o piśmie o postępach w pracach które ma być do nas wysłane w dniu 10.11. Na pytanie o przesunięcie terminu Panie zgodnie deklarują że nie mają wiedzy an ten temat a treść pisma jest im również nieznana.
Podobno prace przyłączeniowe trwają. (info telefoniczne).
pozdrawiam
Podobno prace przyłączeniowe trwają. (info telefoniczne).
pozdrawiam
Mam nadzieję, że Pani, która mnie udzielała informacji się myliła i grudzień/styczeń będzie terminem realnym. Mój pierwotny termin był do 30.09 więc wolałabym drugi raz ekipy remontowej nie przekładać. 

Nie ma szans na to żeby oddać w grudniu.
Jeśli skończą prace do końca grudnia to będzie sukces.
A potem dwa miesiące na odbiory do przekazania do użytkowania.
Więc koniec Lutego dopiero staje się realnym terminem, chyba że deweloper jest operatywny i umie załatwiać sprawy szybciej.
Jeśli skończą prace do końca grudnia to będzie sukces.
A potem dwa miesiące na odbiory do przekazania do użytkowania.
Więc koniec Lutego dopiero staje się realnym terminem, chyba że deweloper jest operatywny i umie załatwiać sprawy szybciej.
Przyznam szczerze, że straszna wtopa z tą kanalizacją.
Czy ktoś zna oficjalne stanowisko MPWIK? Co się zadziało?
Kręgi przy pętli na Gilarskiej jak leżały tak leżą.
Czy ktoś zna oficjalne stanowisko MPWIK? Co się zadziało?
Kręgi przy pętli na Gilarskiej jak leżały tak leżą.
Jest operatywny, na . skarżą się w którejś inwestycji że odebrali mieszkania i musieli wpłacić kasę a nie mogą mieszkać bo nie ma jeszcze zezwolenia na użytkowanie.
może lepiej jeśli będą troszkę mniej operatywni bo nie uśmiecha mi się płacić odsetek kredytu i jednocześnie wynajmować mieszkanie

MPWiK podobno ma na ponad pół roku zaplanowane te przyłącza, tyle że tam dochodzi kolejne osiedle i szkoła i pewnie pozostałe działki w jakimś tam stopniu. Pozostaje więc pytanie jaki stopień zaawansowania prac pozwoli na dokończenie i odbiory naszego osiedla?
Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”