Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
realista

Re: Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum

Postautor: realista » 28 maja 2024, 15:15

irman pisze:Proins jeśli chodzi o architekturę powinien dostać jakąś krakowską złotą malinę deweloperską. Standardy w Krakowie i tak nie są wysokie, bo wiadomo, że i tak wszystko się sprzeda, ale Proins gra we własnej lidze, gdzieś między późnym Gierkiem, a wschodnią Syberią.

Przewóz ABC ma jeszcze to nieszczęście, że jest zaraz obok całkiem przyjemnych bloczków z Myśliwska Solar Garden, gdzie zarówno same bloki, jak i przestrzeń między nimi są przyzwoite. Jedyną mocną wadą są tam mikroskopijne balkony i tu akurat Proins zwycięża zdecydowanie.

nie jest tak łatwo zdobyć ten laur, w Krakowie jest bardzo duża konkurencja, Dom-Bud, Bal-Bud, frankeinsteiny od Dasty, Start, Instal, czarodzieje z Wawel service, którym wizualizacje nie korespondują z rzeczywistością, itd. od lat ciężko pracują na to miano

Nowy

Postautor: Nowy » 28 maja 2024, 21:42

Spokojnie można do tego i deweloper dorzucić za ich osiedla np. przy Centralnej / Centralnej z tymi parkingami na dziedzińcach. Ale to wszystko wynika z popytu w Krakowie i zepsucia tego rynku przez "inwestycje" w mieszkania. Skoro wszystko schodzi, to po co się starać, lud wszystko weźmie, więc można ciąć na czym tylko da, bo zawsze w kieszeni kilka zł więcej deweloperów.

BMX

Postautor: BMX » 21 cze 2024, 14:22

Jest tam już może jakiś kawałek elewacji zrobiony na pierwszym budynku tego osiedla Proinsu? Jak to wygląda? Jak na wizualizacjach?

Trochę szkoda, że Proins nie zainwestował w jakiegoś lepszego architekta, bo oni budują chyba przyzwoicie, układy bywają niezłe itp. Ale z zewnątrz te bloki, to zdecydowanie mogliby stawiać z większym polotem. Ale jak to pisał ktoś powyżej, w Krakowie w kategorii średnio wyglądających osiedli jest spora konkurencja.

fjrc

Postautor: fjrc » 21 cze 2024, 14:39

Budynek od strony północnej ma już elewację i wygląda jak na wizualizacji.

Flymolo2

Postautor: Flymolo2 » 22 cze 2024, 11:11

BMX pisze:Jest tam już może jakiś kawałek elewacji zrobiony na pierwszym budynku tego osiedla Proinsu? Jak to wygląda? Jak na wizualizacjach?

Trochę szkoda, że Proins nie zainwestował w jakiegoś lepszego architekta, bo oni budują chyba przyzwoicie, układy bywają niezłe itp. Ale z zewnątrz te bloki, to zdecydowanie mogliby stawiać z większym polotem. Ale jak to pisał ktoś powyżej, w Krakowie w kategorii średnio wyglądających osiedli jest spora konkurencja.

wrzuciłem zdjęcie na gdzieś na poprzedniej stronie

Klakier

Postautor: Klakier » 03 lip 2024, 14:02

Z zewnątrz nie jest tak źle, ciekawe jak w środku Proin pójdzie, pewnie klasyka z lat 80 drzwi bez opasek i elegancka żółć :lol:

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 11 lip 2024, 12:31

Flymolo2 pisze:
plaszak pisze:Które mieszkania tam miały balkony po 10 m2, chyba przeoczyłem coś. Niemniej taki powinien być już całkiem wystarczający.

Nie mam tego jak zaznaczyć, ale mieszkania 1-3 piętro, powyżej tego z linku mają balkony po 9,81m2
tabelaofert.pl/mieszkanie-czteropokojowe-na-sprzedaz-przewoz-4-krakow-podgorze-plaszow,9763489#makieta3d

tomcyja pisze:Czy ktoś z Państwa kupił tam mieszkanie i udało się uzyskać system płatności 10/90?

Z rozmowy deweloperem wynikło, że nie spinają się ze sprzedażą tych mieszkań bo "i tak one pójdą a na dalszym etapie będą mogli więcej za nie liczyć". Nie wiem na ile to standardowa gadka pod kupujących a ile prawda.... Ja bym jednak próbował na Twoim miejscu, nic nie tracisz. W razie czego pisz na PW.

Ciekawe czy nadal takie chojraki bo widzę że sprzedaż im stanęła całkowicie. Od 2 msc sprzedali może 3-4 mieszkania a od dwóch tygodni żadne im nie zeszło wg otodom cały czas 52 dostępne.

central

Postautor: central » 15 lip 2024, 15:56

Tuzinek pisze:Ciekawe czy nadal takie chojraki bo widzę że sprzedaż im stanęła całkowicie. Od 2 msc sprzedali może 3-4 mieszkania a od dwóch tygodni żadne im nie zeszło wg otodom cały czas 52 dostępne.

Tylko pytanie, komu teraz sprzedaż nie stanęła. Mam wrażenie, że mocny zastój jest na rynku. Ale może dobrze, że się to trochę uspokoi.

A na jakim etapie jest ta budowa teraz, wrzuci ktoś zdjęcie jakieś?

zywiec15

Postautor: zywiec15 » 12 sie 2024, 7:34

Tuzinek pisze:
Flymolo2 pisze:
plaszak pisze:Które mieszkania tam miały balkony po 10 m2, chyba przeoczyłem coś. Niemniej taki powinien być już całkiem wystarczający.

Nie mam tego jak zaznaczyć, ale mieszkania 1-3 piętro, powyżej tego z linku mają balkony po 9,81m2
tabelaofert.pl/mieszkanie-czteropokojowe-na-sprzedaz-przewoz-4-krakow-podgorze-plaszow,9763489#makieta3d

tomcyja pisze:Czy ktoś z Państwa kupił tam mieszkanie i udało się uzyskać system płatności 10/90?

Z rozmowy deweloperem wynikło, że nie spinają się ze sprzedażą tych mieszkań bo "i tak one pójdą a na dalszym etapie będą mogli więcej za nie liczyć". Nie wiem na ile to standardowa gadka pod kupujących a ile prawda.... Ja bym jednak próbował na Twoim miejscu, nic nie tracisz. W razie czego pisz na PW.

Ciekawe czy nadal takie chojraki bo widzę że sprzedaż im stanęła całkowicie. Od 2 msc sprzedali może 3-4 mieszkania a od dwóch tygodni żadne im nie zeszło wg otodom cały czas 52 dostępne.

Myślę, że ludzie poczytali sobie jakie problemy mają z inwestycją na Centralnej ... radzę dokładnie poszperać przed zakupem mieszkania u tego dewelopera, ponieważ później można się nieźle zdziwić :)

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 12 sie 2024, 16:44

Podpisuje się, deweloper jest bardzo problematyczny i niegodny polecenia. Budowa przy centralnej miała się skończyć w lutym tymczasem na dzień dzisiejszy nadal nie dobiegła końca. Mimo to deweloper w styczniu twierdził że wszystko idzie zgodnie z planem i zaraz koniec :D Ściemniają na każdym kroku. Oprócz tego garaże zalane i spleśniałe, części wspólne wykończone bez dbałości o detale (pobrudzone windy, niedomalowane ściany w niektórych miejscach, podtynkowy domofon zamontowany natynkowo).

Kupno w gotowej inwestycji od nich ok - widzisz co i jak i albo ci pasuje albo nie. Kupno dziury w ziemi zdecydowanie odradzam bo pewnie będzie opóźnienie a do tego ciągle ściemnianie i potencjalnie również inne problemy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”