Komórka lokatorska na piętrze bloku / jakie zalety i wady / opinie na forum

W tym dziale wpisów z poradami mogą dokonywać tylko specjaliści potwierdzeni przez administrację forum. Nie jest to miejsce na reklamy - tego rodzaju wpisy będą kasowane. Za to pytania mogą zadawać użytkownicy.
bohom

Komórka lokatorska na piętrze bloku / jakie zalety i wady / opinie na forum

Postautor: bohom » 07 lip 2024, 23:11

Mam takie pytanie, czy ktoś miał okazję korzystać z komórki lokatorskiej zlokalizowanej na piętrze bloku, a nie na poziomie garażu podziemnego? Jak się korzysta z takich komórek, czy to jest bardziej funkcjonalne rozwiązanie czy mniej funkcjonalne?

Obrazek

Na plus wydaje mi się to, że jest do tego pomieszczenia łatwiejszy dostęp, po prostu komórka lokatorska na piętrze jest bliżej mieszkania, przy założeniu że jedno i drugie jest na tym samym piętrze. Z drugiej strony myślę, że temperatura w takich komórkach może być wyższa niż w komórkach lokatorskich w piwnicy. Czy to może być wada? Jak myślicie, chętnie poznam opinie użytkowników.

irka

Re: Komórka lokatorska na piętrze bloku / jakie zalety i wady / opinie na forum

Postautor: irka » 12 lip 2024, 21:33

Jak dla mnie, to bardzo dobre rozwiązanie, bo sprzętów z mieszkania nie trzeba nosić daleko. Ale są o wady, np. trzymając rower w komórce lokatorskiej zlokalizowanej w garażu, pewnie da się nim zjechać przez bramę i nie trzeba go windą wozić. Opony do wymiany lub po wymianie pewnie też mieć lepiej blisko samochodu. Podobnie jak bagażnik dachowy, narty albo bagażnik rowerowy.

nika

Re: Komórka lokatorska na piętrze bloku / jakie zalety i wady / opinie na forum

Postautor: nika » 08 sty 2025, 0:13

Piwnica na piętrze w bloku, a właściwie komórka lokatorska, bo ta pierwsza, to raczej kojarzy się z poziomem -1, to całkiem dobra sprawa, pod warunkiem oczywiście, że na tym samym piętrze ma się mieszkanie. I tu na zdjęciu jest pomieszczenie, w którym jest wiele takich komórek lokatorskich, natomiast są też takie rozwiązania, że np. przy windach jest jedno wiesze pomieszczenie / składzik, które można sobie kupić do mieszkania. I to jest całkiem niezła sprawa.

Wróć do „Zakup mieszkania - dyskusje dotyczące odbiorów / wykończeń / wyboru mieszkania”