Budowa osiedla Centralna w Krakowie / Czyżynach - deweloper Proins (zdjęcia i informacje)
Re: Budowa osiedla Centralna w Krakowie / Czyżynach - deweloper Proins (zdjęcia i informacje)
Posiada ktoś z tutaj obecnych jakieś nowe informacje na temat terminów przekazania kluczy do mieszkań?
Re: Budowa osiedla Centralna w Krakowie / Czyżynach - deweloper Proins (zdjęcia i informacje)
Ciężko powiedzieć. Deweloper już teraz ponoć kontaktuje się z inwestorami i umawia na pre-odbiory, aby sobie sprawdzić mieszkanie i pozgłaszać ewentualne usterki. Oficjalnego odbioru jeszcze nie może być, ponieważ nie ma wydanych wszystkich pozwoleń z urzędów (straż, nadzory itp.). Do tego jest bardzo poważny problem dotyczący garaży na poziomach -2 dla budynków A oraz B. Są one cały czas zalewane przez wody gruntowe, to tego w komórkach lokatorskich na tych poziomach pojawia się pleśń, pomimo ciągłego osuszania. Deweloper pytany o powyższe oczywiście twierdzi, że nie ma żadnego problemu z powyższych. Dodatkowo na chęć oglądnięcia swojej komórki kłamie mówiąc, że nie ma możliwości, ponieważ kładziona jest żywica, co po prostu jest kłamstwem.
-
pawelec pisze:Posiada ktoś z tutaj obecnych jakieś nowe informacje na temat terminów przekazania kluczy do mieszkań?
Już otrzymałem klucze. Bud. B2.
Ale mieszkanie ma usterki który deweloper już poprawia.
strakhalex pisze:Już otrzymałem klucze. Bud. B2.
Ale mieszkanie ma usterki który deweloper już poprawia.
Mam prośbę, napiszesz jakie usterki miałeś w nowym mieszkaniu, tj. co deweloper musiał naprawić? Dużo czasu zajęły mu te prace? Jak z perspektywy czasu mieszka się w mieszkaniu przez nich wybudowanym?
Wróć do „Centralna Kraków od Proins - forum mieszkańców osiedla”