Wygląd bloków / części wspólne i zagospodarowanie terenu na osiedlu Strefa Cegielnia w Krakowie

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Strefa Cegielnia w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
cegielka

Wygląd bloków / części wspólne i zagospodarowanie terenu na osiedlu Strefa Cegielnia w Krakowie

Postautor: cegielka » 22 maja 2024, 17:54

Thiasos pisze:Na stronie są zdjęcia. Z wnętrza może wrzucę jak uda mi się wejść do środka

Byłem ostatnio i muszę przyznać, że spore wrażenie zrobiły na mnie te bloki. O ile co do lokalizacji, sąsiedztwa drogi ekspresowej / autostrady, to tu trudno dużo dobrego powiedzieć, to sam wygląd bloków i ich wykończenie są na naprawdę niezłym poziomie. Szkoda, że wielu bardziej uznanych deweloperów, stawiających bloki w lepszych lokalizacjach w Krakowie, nie ma takiego standardu. Zarówno wykończenie samych bloków z zewnątrz i ich forma, jak i części wspólne w blokach i zagospodarowanie terenu są na całkiem dobrym poziomie, oczywiście jeśli weźmie się pod uwagę półkę cenową, z której te bloki są. Dużo inwestycji z wyższych poziomów cenowych nie ma tu startu.

Może drzewa mogli trochę mniej mizerne posadzić i plac zabaw mógłby być bardziej rozbudowany.

Andrii

Re: Wygląd bloków / części wspólne i zagospodarowanie terenu na osiedlu Strefa Cegielnia w Krakowie

Postautor: Andrii » 26 maja 2024, 19:07

Tak, placu zabaw niema faktycznie i to jest problem.

cegielka

Re: Wygląd bloków / części wspólne i zagospodarowanie terenu na osiedlu Strefa Cegielnia w Krakowie

Postautor: cegielka » 26 maja 2024, 22:08

Obiecane zdjęcia z osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie, a właściwie, to z pierwszego etapu tej inwestycji dewelopera Atal w Zesławicach.

Obrazek

Tak, jak pisałem, ja jestem jednak całkiem pozytywnie zaskoczony, np. wejście do klatki wygląda tak, jak na tych zdjęciach.

Obrazek

Nawet o grzejniku ozdobnym w klatce pomyśleli. Na ścianach powieszone jakieś grafiki, są lustra. Te zabudowy przy drzwiach weściowych do mieszkań też całkiem estetycznie się prezentują.

cegielka

Postautor: cegielka » 26 maja 2024, 22:18

Przy windach nieźle wykończone płytkami ceglanymi.

Obrazek

Ciekawe swoją drogą, jakie to będzie do utrzymania. Niemniej konsekwentnie nawiązuje to do historii tego miejsca i jego związkiem z produkcją cegły.

Obrazek

A tu kolejne nawiązanie, taka lampka, żeby każdy wiedział gdzie jest. Ale całkiem ładnie to wygląda.

plaszak

Postautor: plaszak » 12 cze 2024, 17:48

To faktycznie całkiem dobrze wygląda, zwłaszcza patrząc na to, że była to jedna z niżej wycenianych inwestycji w szeroko pojętym Krakowie. Tak się zastanawiam czy takie Wiślane Tarasy, to mają dużo lepiej wykończone części wspólne, niż np. to. Albo inwestycje Bryksy, gdzie nawet linoleum na korytarzach dają...

Patrycjamieszkaniec

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 23 cze 2024, 18:12

A co sądzicie o budynku socjalnym zwanym Pekin 229? Ktoś widział na żywo? Może ktoś wie jakie są plany względem tego budynku?

plaszak

Postautor: plaszak » 23 cze 2024, 21:56

Patrycjamieszkaniec pisze:A co sądzicie o budynku socjalnym zwanym Pekin 229? Ktoś widział na żywo? Może ktoś wie jakie są plany względem tego budynku?

A w jakiej to jest odległości od osiedla Strefa Cegielnia? To w ogóle na samo osiedle może mieć jakikolwiek wpływ?

Mercy

Postautor: Mercy » 26 cze 2024, 18:27

Praktycznie 20m od nowobudowanych bloków.

No okien na ich stronę bym za nic nie brał, parę razy byłem na osiedlu i często slychac chamska nutę puszczoną na full bass.

Planów raczej żadnych, mieszkan brakuje na potęgę więc wątpię by miasto chciało się ich pozbyć.

Warto było by napisać do ZBK - zarzad budynków socjalnych może tam udziela info.

Master

Postautor: Master » 26 cze 2024, 21:03

Nie wiem, jak z dostępem do takich informacji, ale można by też zapytać policji i straży miejskiej o liczbę interwencji tam i czy to jakoś odstaje od normy, bo może, ale też chyba nie musi.

Patrycjamieszkaniec

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 27 cze 2024, 11:07

Jest to bardzo blisko bloków, ale wlasnie pytanie czy faktycznie prócz średniego rzutu wizualnego są tam jeszcze inne minusy ;) chodzi wlasnie o samych mieszkancow, czy wprowadzają "zamieszanie" na osiedlu

Wróć do „Strefa Cegielnia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”