Zmiany lokatorskie w mieszkaniach w inwestycji Przewóz 42 w Krakowie od Atal
Zmiany lokatorskie w mieszkaniach w inwestycji Przewóz 42 w Krakowie od Atal
Ktoś może zamawiał już zmiany lokatorskie w mieszkaniach budowanych przez dewelopera Atal w ramach inwestycji Przewóz 42 w Krakowie? Czy wprowadzanie zmian w budowanych przez Atal jest możliwe? Jak długo to trwa i co trzeba zrobić, żeby dołożyć np. dodatkowe gniazdka w mieszkaniach? Ile kosztują zmiany lokatorskie w mieszkaniach, ile kosztuje dodatkowe gniazdko albo przełożenie gniazdka, ile punkt świetlny dodatkowy albo dodatkowa ścianka działowa albo przesunięcie ściany działowej?
Re: Zmiany lokatorskie w mieszkaniach w inwestycji Przewóz 42 w Krakowie od Atal
dylemat pisze:Ktoś może zamawiał już zmiany lokatorskie w mieszkaniach budowanych przez dewelopera Atal w ramach inwestycji Przewóz 42 w Krakowie? Czy wprowadzanie zmian w budowanych przez Atal jest możliwe? Jak długo to trwa i co trzeba zrobić, żeby dołożyć np. dodatkowe gniazdka w mieszkaniach? Ile kosztują zmiany lokatorskie w mieszkaniach, ile kosztuje dodatkowe gniazdko albo przełożenie gniazdka, ile punkt świetlny dodatkowy albo dodatkowa ścianka działowa albo przesunięcie ściany działowej?
Hej, zgłosiłem kilka zmian lokatorskich, które nanieśli na plan. Niestety narazie nie ma wybranych ostatecznych wykonawców i zmiany typu klimatyzacja, gniazdko w garażu narazie nie mają wyceny. Pozostałem ceny standardowe, jak napiszesz to wyślą cennik. Ja dostałem informacje, że jak wybiorą ostatecznych wykonawców i będą znać ceny to dostanę kosztorys i w biurze budowy podpiszemy porozumienie. Podejrzewam, że w ciągu 1-2 miesięcy wszystkie ceny będą znane.
Re: Zmiany lokatorskie w mieszkaniach w inwestycji Przewóz 42 w Krakowie od Atal
mrmatii pisze:Hej, zgłosiłem kilka zmian lokatorskich, które nanieśli na plan. Niestety narazie nie ma wybranych ostatecznych wykonawców i zmiany typu klimatyzacja, gniazdko w garażu narazie nie mają wyceny. Pozostałem ceny standardowe, jak napiszesz to wyślą cennik. Ja dostałem informacje, że jak wybiorą ostatecznych wykonawców i będą znać ceny to dostanę kosztorys i w biurze budowy podpiszemy porozumienie. Podejrzewam, że w ciągu 1-2 miesięcy wszystkie ceny będą znane.
I jak to wyszło, jeśli chodzi o wycenę zmian lokatorskich? Cena jest konkurencyjna w stosunku do tego, gdyby coś takiego robić na własną rękę?
dylemat pisze:mrmatii pisze:Hej, zgłosiłem kilka zmian lokatorskich, które nanieśli na plan. Niestety narazie nie ma wybranych ostatecznych wykonawców i zmiany typu klimatyzacja, gniazdko w garażu narazie nie mają wyceny. Pozostałem ceny standardowe, jak napiszesz to wyślą cennik. Ja dostałem informacje, że jak wybiorą ostatecznych wykonawców i będą znać ceny to dostanę kosztorys i w biurze budowy podpiszemy porozumienie. Podejrzewam, że w ciągu 1-2 miesięcy wszystkie ceny będą znane.
I jak to wyszło, jeśli chodzi o wycenę zmian lokatorskich? Cena jest konkurencyjna w stosunku do tego, gdyby coś takiego robić na własną rękę?
Nie ma tragedii, ja dużo zmian nie robiłem, przenosiłem punkty wody, gniazdka itd i to było zrobione za darmo na tym etapie. Za jedno dotakowe gniazdko policzyli jakoś 150 zł, za dodatkowe gniazdko internetowe drożej bo koło 250 zł. Więcej zmian nie robiłem.
Z tego co się orientowałem to gniazdko siłowe pod ładowarkę elektryczną na miejscu postojowym to koszt do 5k. Na klimatyzacje i ogrzewanie podłogowe nie pytałem o wyceny dokładne ale ze wstępnych wycen ceny były konkurencyjne +/- 20% drożej niż miałbym klimatyzację zamontować sam ale oni ją wyciągali na dach więc stąd pewnie doliczyli marże bo sporo ludzi się zgodzi.
mrmatii pisze:Z tego co się orientowałem to gniazdko siłowe pod ładowarkę elektryczną na miejscu postojowym to koszt do 5k.
To jest rozbój w biały dzień.
tonyxxl pisze:mrmatii pisze:Z tego co się orientowałem to gniazdko siłowe pod ładowarkę elektryczną na miejscu postojowym to koszt do 5k.
To jest rozbój w biały dzień.
Cena wydaje się wysoka, natomiast trzeba doprowadzić przewód o odpowiedniej klasie do miejsca parkingowego, wykonać podłączenie gdzieś w rozdzielni wspólnej wraz z zabezpieczeniem, następnie przy miejscu postojowym wykonać skrzynkę elektryczną wraz z zamontowaniem licznika i kolejnego zabezpieczenia. Cena materiałów jest spora, a robocizna nie jest za darmo. Kwota jest zawyżona, ale nie jest z kosmosu.
Wróć do „Przewóz 42 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”