Firma wykończeniowa Excellent / opinie o firmie na forum

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
monikaxyz

Firma wykończeniowa Excellent / opinie o firmie na forum

Postautor: monikaxyz » 27 sty 2020, 20:34

Witam,
Czy ktoś z Państwa korzystał z firmy wykończeniowej Excellent? Czy mogą ją Państwo polecić? Jest warta uwagi? Jak układa się współpraca? ;)
Pozdrawiam

amiskiew

Re: Firma wykończeniowa Excellent / opinie o firmie na forum

Postautor: amiskiew » 27 sty 2020, 21:26

Firma Excellent to głównie sprzedawca wyposażenia łazienek. Nie mają pracowników zajmujących się wykonczeniówką, a jedynie podzlecają takie prace innym firmom zajmującym się wykonczeniówką. Tak więc w zależności na kogo trafisz tak będzie zrobione. Niby standardy Excellenta mają być zachowane, ale może być różnie.

MaciejKrakow

Postautor: MaciejKrakow » 07 lip 2020, 12:18

Radze trzymac jak jak najdalej...opisalem szczegolowo tutaj: viewtopic.php?t=10099&p=47958&hilit=excellent#p47958

Martuszka

Postautor: Martuszka » 03 lut 2022, 17:42

Firma Excellent wykończenia pod klucz- tragedia. Wzięliśmy ta firmę ponieważ twierdzili , ze mogą zacząć natychmiast - był to czerwiec, zależało nam na czasie. Przez całe lato projekty które były przeciągane aby mogli zyskać na czasie , umowa podpisana 2 września. Ekipa weszła pod koniec września, zakończyli z ogromnym trudem ok 20 grudnia. Wykończenie wykonane tragicznie. Nieestetycznie. Łazienka niewypoziomowana , woda leje się na cała podłogę ( odpływ liniowy) Gładzie beznadziejnie zrobione, panele się uginają, drzwi założone nie na ta stronę co miały być itd. A podobno najlepsza ekipa u nas pracowała trzymajcie się z daleka!!!!

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 03 lut 2022, 22:00

Takie firmy nie mają czasu gadać z klientem, tylko idą na masówkę. Z drugiej strony słyszałem ostatnio kilka pochlebnych opinii o wykończeniu pod klucz od Atal, w wcześniej czytałem coś takiego wykop.pl/artykul/4847069/mieszkanie-pod-klucz-fuszerka-dewelopera

W ogóle to dziwię się wam okrutnie. Mi wykończenie robi firma z topki w Krakowie, a jak mogę, to co drugi dzień jestem na inwestycji. Nie przypilnujesz, to się rozczarujesz. Od razu dałem do zrozumienia, że jak będzie nie tak, to pogadamy jak Lennox z Gołotą.

Paulina90

Postautor: Paulina90 » 31 maja 2024, 11:50

Piszę tutaj ponieważ natrafiłam na to forum jakiś czas temu, szukając opinii o firmie Excellent, którą polecił nam deweloper.
Mimo niepochlebnych opinii tutaj, zaryzykowaliśmy i zdecydowaliśmy się na wykończenie mieszkania z nimi. To był strzał w 10.
Mieliśmy świetną projektantkę - Panią Bognę, bardzo profesjonalnego i zaangażowanego koordynatora Pana Konrada oraz rzetelnych wykonawców.
Komunikacja z całym zespołem była świetna, natychmiast reagowali na nasze uwagi, zmiany i odpowiadali na masę pytań.
Wszystko od pierwszego spotkania do odbioru prac przebiegało na bardzo wysokim poziomie.
Wszystkie prace zostały wykonane zgodnie z projektem i wyceną, nie było żadnych ukrytych kosztów - całkowita transparentność w rozliczeniu.
Mieszkanie zostało oddane tydzień przed wyznaczonym terminem!! Standard wykończenia oceniamy na wysoki, mieliśmy dwa małe zastrzeżenia, które zostały szybko naprawione.
Bardzo doceniamy to, że przez cały czas nikt nie próbował nas na mówić na droższy pakiet, wcisnąć dodatkowych usługi itp.
Podsumowując jesteśmy z mężem zadowoleni z efektu finalnego i z czystym sumieniem możemy ich polecieć.

werka1111111

Postautor: werka1111111 » 10 paź 2024, 13:58

NIE POLECAM. W ramach gwarancji dostalam elementy do samodzielnej wymiany (nie pasujace do mojego modelu wc ale to juz swoja droga). Panstwo pracujacy na infolinii bardzo niemily i niepomocni. Tak wiec zostalam z toaleta za kilka tysiecy, ktora nie dziala prawidlowo.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”