Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie
Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie
Nie uważacie, ze trochę jednak blisko tutaj ruchliwej ulicy i torów tramwajowych? Nie jestem przekonany czy do tramwaju można się tak łatwo przyzwyczaić
na mapie akustycznej Krakowa ten teren jest oznaczony na czerwono

-
Re: Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie
nick707 pisze:Nie uważacie, ze trochę jednak blisko tutaj ruchliwej ulicy i torów tramwajowych? Nie jestem przekonany czy do tramwaju można się tak łatwo przyzwyczaićna mapie akustycznej Krakowa ten teren jest oznaczony na czerwono
Tam nic nie będzie słychać. Mam okno na ulicę w Salsie (zaraz obok) i wyciszenie jest bdb - przy zamkniętych oknach w ogóle nic nie słychać w środku. A ja lubię sobie popatrzeć na samochody.

Re: Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie
Hałas można załatwić dobrymi oknami trójszybowymi, pytanie co ze spalinami 

-
buda pisze:Ale że tak do śmierci nie otworzyć okna i nigdy nie powąchać powietrza? Jak w Seksmisji ? Najprosciej budowac mieszkania bez okien, tylko z ekranami ledowymi i wyświetlac widoczki ze świata.
Te bloki nie będą bezpośrednio przy ulicy Klimeckiego bo jest tam inny budynek mieszkalny a nowe bloki będą dopiero za nim. Dodatkowo ich kształt i położenie będzie takie że większość okien i balkonów w ogóle nie będzie wychodziła na tą ulicę.
-
buda pisze:Ale że tak do śmierci nie otworzyć okna i nigdy nie powąchać powietrza? Jak w Seksmisji ? Najprosciej budowac mieszkania bez okien, tylko z ekranami ledowymi i wyświetlac widoczki ze świata.
Ale dlaczego nigdy nie powąchać powietrza? W tej chwili mam uchylone okno z widokiem na Klimeckiego i w mieszkaniu (niedziela, godzina 13:52) mam 56 db. To nie jest na tyle dużo, żeby "do śmierci nie otwierać okna" - nie przesadzajmy już.
Generalnie z perspektywy salsy to tramwaj w zasadzie jest nieslyszalny i obstawialbym ze na terenie chemobudowy tez bedzie podobnie. Szum ulicy jednak slychac dosc wyraznie ALE na tej czesci klimeckiego jest ekran + jakas zabudowa z przodu. Takze raczej bedzie zupelnie ok.
Wróć do „Nowe Zabłocie Kraków - Chemobudowa / PHN (Willa Pana Tadeusza) - forum mieszkańców osiedla”