[Bud. D] Budowa II etapu Osiedla Dobrego Kraków - Budimex (zdjęcia i opinie)
Re: [Bud. D] Budowa II etapu Osiedla Dobrego Kraków - Budimex (zdjęcia i opinie)
Dysponuje ktoś aktualnymi zdjęciami? Ciekawość mnie zżera jak wygląda na dzień dzisiejszy II etap a przez najbliższe 4 tygodnie nie mam jak podjechać na miejsce budowy 

Re: [Bud. D] Budowa II etapu Osiedla Dobrego Kraków - Budimex (zdjęcia i opinie)
Zdjęcia ze wczoraj (28.10.2017):
Widok z Bora Komorowskiego (II etap już widoczny):

Widok na etap III:

Parking pod budynkiem A:

Etap II:

Widok z Bora Komorowskiego (II etap już widoczny):

Widok na etap III:

Parking pod budynkiem A:

Etap II:

bdx umiescil na swojej stronie zdjecia z dnia 25 listopada 2017:
budimex-nieruchomosci.pl/krakow-osiedle-dobrego-2/zobacz-swoje-osiedle.html
budimex-nieruchomosci.pl/krakow-osiedle-dobrego-2/zobacz-swoje-osiedle.html
Faktycznie wygląda na to, że budowa II etapu osiedla Budimex Dobrego w Krakowie, idzie całkiem nieźle
Mam nadzieję, że najbardziej uciążliwe prace zakończą się, zanim zanim mieszkańcy pierwszego etapu zaczną się wprowadzać do swoich mieszkań.

Tu widać sporo betonu, ale jednak ściany osłonowe chyba będą tu z białych pustaków

Ściany wewnętrzne oddzielające od siebie mieszkania oraz oddzielające mieszkania od części wspólnych, także budują z silikatów, podobno bardzo dobry materiał na to, żeby zamieszkać w zbudowanym z niego domu

Jest nawet jakieś urządzenie pomiarowe, miejmy nadzieję, że dzięki temu będziemy mieć w mieszkaniach proste ściany i sufity, a zdarzały się tu rożne wpadki Budimexowi na innych inwestycjach w Krakowie

Tu widać sporo betonu, ale jednak ściany osłonowe chyba będą tu z białych pustaków

Ściany wewnętrzne oddzielające od siebie mieszkania oraz oddzielające mieszkania od części wspólnych, także budują z silikatów, podobno bardzo dobry materiał na to, żeby zamieszkać w zbudowanym z niego domu

Jest nawet jakieś urządzenie pomiarowe, miejmy nadzieję, że dzięki temu będziemy mieć w mieszkaniach proste ściany i sufity, a zdarzały się tu rożne wpadki Budimexowi na innych inwestycjach w Krakowie

Weronka pisze:Ściany wewnętrzne oddzielające od siebie mieszkania oraz oddzielające mieszkania od części wspólnych, także budują z silikatów, podobno bardzo dobry materiał na to, żeby zamieszkać w zbudowanym z niego domu
Z tego co widzę to silikaty najprawdopodobniej będą stanowiły również ściany zewnętrzne w niektórych mieszkaniach w budynku D1.
Zastanawia mnie dlaczego?
Chodzi dokładnie o ten piony:

Aktualne zdjęcia via investmap.pl 

Budowa etapu drugiego idzie całkiem nieźle, myślę, że jest szansa na to, zanim w pierwszym budynku zaczną się odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex 

Zdjęcia od strony Osiedla Familijnego zbudowanego przez dewelopera Buma - odległość pomiędzy tymi budynkami wydaje mi się być całkiem rozsądna.

Budują już ściany osłonowe nowego bloku z pustaków silikatowych, jeśli zima nadal będzie łagodna, to pewnie będzie im to szło całkiem sprawnie

A tu jeszcze fotografia północnej strony powstającego budynku

Zdjęcia od strony Osiedla Familijnego zbudowanego przez dewelopera Buma - odległość pomiędzy tymi budynkami wydaje mi się być całkiem rozsądna.

Budują już ściany osłonowe nowego bloku z pustaków silikatowych, jeśli zima nadal będzie łagodna, to pewnie będzie im to szło całkiem sprawnie

A tu jeszcze fotografia północnej strony powstającego budynku

Ma ktoś aktualne zdjęcia II etapu?
Interesuje mnie, które piętro jest w tym momencie w trakcie budowy od trony ul. Dobrego Pasterza?
Interesuje mnie, które piętro jest w tym momencie w trakcie budowy od trony ul. Dobrego Pasterza?
Wróć do „[Bud. D] (etap II) Osiedle Dobrego Kraków – forum mieszkańców budynku”