Z tym fruwaniem, to bym raczej nie przesadzał, bo to niekoniecznie zależy od studentów (no chyba, że na Miasteczku AGHu), ale raczej tam bym wynajmował pracownikom biurowców w okolicach ronda Mogilskiego lub Ronda Młyńskiego i Ronda Barei, a teraz ich tam jeszcze przybywa, bo buduje tam
Buma - Tertium Business Park i nie tylko

Ale faktycznie, jeśli chodzi o wynajem, to nie wiem czy jest sens kupować gdzieś bardzo wysoko, jeśli to miałoby się wiązać z większym dopłacaniem. Choć pewnie widokowe mieszkania w Krakowie wynajmują się nieco lepiej, niż jakieś z widokiem na inny blok przed oknem. A tu zdjęcie z budowy, bo byłem niedawno w okolicy, więc udokumentowałem.

A co do tego, czy kupić mieszkanie nad lokalem użytkowym, to wszystko zależy od tego, jaki to będzie lokal, bo jeśli np. placówka banku, to nie ma problemu - otwierają o 9-10, zamykają o 17-18, w godzinach pracy spokój, w weekendy zamknięte itd. Ale jeśli będzie to np. całodobowy sklep monopolowy, to już może być nieco bardziej uciążliwe, ale też bym nie przesadzał. Mieszkałem kiedyś nad lokalem z pizzą, co prawda wyżej, niż bezpośrednio nad, i dało się wytrzymać, choć pewnie jeśli ma się wybór, to nie ma co ryzykować