Inwestycja Lokum Siesta Kraków - Deweloper Lokum - opinie i forum
Re: Inwestycja Lokum Siesta Kraków - Deweloper Lokum - opinie i forum
Bardzo dobrze ze nie robia biedaparkingow na zewnatrz tylko fajnie zagospodarowuja teren. To jest centrum miasta, bedzie kladka nad wisla i sciezka rowerowa wzdluz wilgi. Tu sie nie jezdzi samochosem i tak.
Poziom garażu podziemnego podczas podwyższonego stanu wód - Lokum Siesta Kraków
Ktoś może wie jak wyglądał poziom -1 podczas podwyższonego stanu wód?
pozdro pisze:Bardzo dobrze ze nie robia biedaparkingow na zewnatrz tylko fajnie zagospodarowuja teren. To jest centrum miasta, bedzie kladka nad wisla i sciezka rowerowa wzdluz wilgi. Tu sie nie jezdzi samochosem i tak.
Wiesz każdy szuka i oczekuje czegoś innego.
Nie kazdy dojeżdża rowerem, a obecnie każdy ma auto. Nawet jak nim nie jeździ musi je gdzieś trzymać, postawić (kazdy zdrowo myslący kupi pewnie miejsce parkingowe, ale jak ktoś kupuje pod wynajem to pewnie nie). I wtedy ulica dojazdowa zastawiona ze przejechac sie nie da....
Jeśli ktoś do Ciebie przyjeżdża autem np. na weekend lub po prostu przejazdem w odwiedziny itp a jest z innej cześci Polski to jak nie ma gdzie postawić auta to uważam że słabo

Pan Pozdro kolejny już raz przekonuje, że samochody to przeżytek 
Jeżeli ktoś robi tylko kursy dom-> praca-> rynek-> dom nie potrzeba samochodu, ale wystarczy już mieć rodzinę lub hobby, które wymaga wyjazdu poza miasto i już ta teoria się sypie.

Jeżeli ktoś robi tylko kursy dom-> praca-> rynek-> dom nie potrzeba samochodu, ale wystarczy już mieć rodzinę lub hobby, które wymaga wyjazdu poza miasto i już ta teoria się sypie.
Znaczy dobra może przesadziłem. Bo ja zakładam współczesny tryb życia w mieście. W sensie single, pary, karierowicze, itd.
W sensie zakładam, że taki typowy mieszkaniec współczesnych apartamentów 40-50m2 które stanowią większość ma dom po rodzicach na wsi 200m2 z grażem i SUVem lub Pickupem, ale jednocześnie jak jedzie do miasta do apartamentu to tam wiesz przyjeżdzą ICE 200km/h spędza normalny czas pracy jeżdżąc do pracy rowerkiem przez park, itd. Wiadomo kwestia rodzin i mieszkań 100m2+ też występuje, ale powiedzmy sobie szczerze taki model życia typu rodzina 2+2 to jednak rzadkość większość pracowników korpo to bezdzietne single z domkiem i garażem na wsi. Wiesz nawet mogą wpadać do miasta autem, ale nie ma dla nich znaczenia czy go zaparkują w garażu pod blokiem, bo moga zostawić 2km dalej na obrzeżach miasta w Czerwonych Makach i sobie podjechać Wavelo do swojego apartamentu w Lokum Siesta. Ja bardziej próbuje kwestionować ten wciskany wszedzie współczynnik miejsc postojowych 1.0 albo 1.5 albo nawet przez niektórych 2.0. Wiadomo, tych miejsc postojowych poiwnno być w garażu podziemnym tak max tyle ile jest mieszkań > 70m2 resztę tymczasowych gości lepiej jak parkuje na ulicy na 2m pasie postojowym (tańsze i efektywniejsze) Już totalnie sprzeciwiam się wciskaniu obowiązkowych miejsc postojowych dla każdego jak leci. Często te mieszkania są też kupowane inwestycyjne pod wynajem. Jakiś hinsud przyleci samolotem do Krakowa pracować w Czerwonych Makach i tak mu będzie potrzebne miejsce postojowe żeby jeździć Wavelo do Czerwonych Maków 2km, że hej. Śniadanie w pracy, obiad w pracy. Kolacja na Kazimierzu rzut beretem przez nową kładkę na piechotę.
W sensie zakładam, że taki typowy mieszkaniec współczesnych apartamentów 40-50m2 które stanowią większość ma dom po rodzicach na wsi 200m2 z grażem i SUVem lub Pickupem, ale jednocześnie jak jedzie do miasta do apartamentu to tam wiesz przyjeżdzą ICE 200km/h spędza normalny czas pracy jeżdżąc do pracy rowerkiem przez park, itd. Wiadomo kwestia rodzin i mieszkań 100m2+ też występuje, ale powiedzmy sobie szczerze taki model życia typu rodzina 2+2 to jednak rzadkość większość pracowników korpo to bezdzietne single z domkiem i garażem na wsi. Wiesz nawet mogą wpadać do miasta autem, ale nie ma dla nich znaczenia czy go zaparkują w garażu pod blokiem, bo moga zostawić 2km dalej na obrzeżach miasta w Czerwonych Makach i sobie podjechać Wavelo do swojego apartamentu w Lokum Siesta. Ja bardziej próbuje kwestionować ten wciskany wszedzie współczynnik miejsc postojowych 1.0 albo 1.5 albo nawet przez niektórych 2.0. Wiadomo, tych miejsc postojowych poiwnno być w garażu podziemnym tak max tyle ile jest mieszkań > 70m2 resztę tymczasowych gości lepiej jak parkuje na ulicy na 2m pasie postojowym (tańsze i efektywniejsze) Już totalnie sprzeciwiam się wciskaniu obowiązkowych miejsc postojowych dla każdego jak leci. Często te mieszkania są też kupowane inwestycyjne pod wynajem. Jakiś hinsud przyleci samolotem do Krakowa pracować w Czerwonych Makach i tak mu będzie potrzebne miejsce postojowe żeby jeździć Wavelo do Czerwonych Maków 2km, że hej. Śniadanie w pracy, obiad w pracy. Kolacja na Kazimierzu rzut beretem przez nową kładkę na piechotę.
Zgodzę się, że każdy ma iPhone lub Samsunga Galaxy, ale z tym że każdy ma auto to już nie przesadzajmy nie jest to tak istotne jak smartfon w życiu.
Każdy szuka czegoś innego. Forum jest po to aby wymieniać się informacjami i swoimi spostrzeżeniami na temat inwestycji. Dla mnie brak miejsca na zaparkowanie samochodu to jest duży minus. Widze co dzieje się na osiedlach gdzie takich miejsc brakuje.
Nic specjalnego się nie dzieje. Po prostu pojawia się innego typu klient. Ja tam jestem zwolennikiem współczynnika < 0.75 W Sztokholmie taki właśnie przyjmują dla nowych osiedli < 0.75.
pozdro pisze:Nic specjalnego się nie dzieje. Po prostu pojawia się innego typu klient. Ja tam jestem zwolennikiem współczynnika < 0.75 W Sztokholmie taki właśnie przyjmują dla nowych osiedli < 0.75.
Zapomniałeś ekspercie od siedmiu boleści, że Sztokholm posiada 7 linii metra w związku z czym jeśli Kraków nie zacznie budować metra i integrować dobrze komunikacji miejskiej to auto nadal będzie numerem 1.
a od poniedzialku startuje etap2 z 12kzl/m^2
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”