Ceny srogie, ale też nie sprzedaje im się to jakoś wybitnie. Są piętra gdzie jeszcze nic nie sprzedali - ostatnie, na którym są i mieszkania po ponad 14 000 zł/m2, są piętra, gdzie pojedyncze sztuki znalazły nabywców. Ciekawe czy to obraz ryku dzisiaj, czy oferta jest mało konkurencyjna zważywszy na ceny, czy może coś się zmieni po tym, gdy wejdzie promocyjny kredyt - o ile cały ten program nie okaże się kapiszonem.
A co myślicie o mieszkaniu w takim bloku? Tam chyba też blisko jest ten blok postawiony przez Bumę kilka lat temu przy Teligi, więc widoki na kolejny budynek.
Inwestycja Start City Kraków IV ul. Teligi / ul. Republiki Korczakowskiej 21 - deweloper Start - opinie na forum
Re: Inwestycja Start City Kraków IV ul. Teligi / ul. Republiki Korczakowskiej 21 - deweloper Start - opinie na forum
A może ktoś kupił i podzieli się argumentami, które go przekonały?
Tam w ogóle ruszyły już prace przy budowie tej inwestycji?
Tam w ogóle ruszyły już prace przy budowie tej inwestycji?
Re: Inwestycja Start City Kraków IV ul. Teligi / ul. Republiki Korczakowskiej 21 - deweloper Start - opinie na forum
Rozważałem tą inwestycję ale moim zdaniem ta na Badurskiego jest o wiele lepsza. Start wygrywa w zasadzie tylko bliskością do tramwaju (5 minut vs 15 minut). Cała reszta, tj. kameralność, o wiele mniejszy ruch samochodów, a także w mieszkaniach około 40 m2 (bo takie mnie interesowały) u konkurencji jest dodatkowe okno i to z innej strony świata. Start to blokowisko (co może mieć zalety np. bliskość do żabki czy jakichś usług), Badurskiego to 1 blok, który będzie miał jedynie mały 3 piętrowy 2 etap obok i nic więcej (w dodatku okna główne nie będą wychodziły na ten 2 etap) bo plan na te tereny nie przewiduje innych możliwości. Żabki tam na pewno nie będzie ale na piechotę jest jakieś z 5-8 (w zależności od tego czy będzie się dało przejść przez kampus farmacji czy też pozamykają) minut do Mozaiki a akurat w kauflandzie kolejki są małe. Obok Badurskiego jest las i fajne miejsce do biegania czy na rower (ulica mokra i w drugą stronę medyczna). Przy Start jest jakaś piekarnia, lody goodlood i w sumie nie wiem co jeszcze ale pewnie jakiś sklep). Cenowo wychodzą podobnie. Jeżeli ktoś kupuje z myślą o pracy w szpitalu (czy to inwestycyjnie czy dla siebie) z Badurskiego o wiele łatwiejszy spacer (bo nie ma żadnych świateł po drodze, tylko się idzie chodnikiem). No i blok jakieś 10x ładniejszy na Badurskiego chociaż też wysoki (ale za to wąski).Jak ktoś myśli inaczej to ciekaw jestem argumentów.
Widzę, że zdecydowali się odejść do stylistyki poprzednich etapów tej inwestycji.

Wizualizacja: Start Grupa Deweloperska
O tyle szkoda, że było by wszystko spójnie, gdyby wszystkie 3 etapy osiedla Start City wyglądały podobnie, przy czym mam wątpliwości, czy ten najnowszy, to faktycznie jest najładniejszy.

O tyle szkoda, że było by wszystko spójnie, gdyby wszystkie 3 etapy osiedla Start City wyglądały podobnie, przy czym mam wątpliwości, czy ten najnowszy, to faktycznie jest najładniejszy.
Ten nowy blok jest zdecydowanie węższy od poprzednich etapów. Jak patrzyłem na mieszkania, to większość jest jednostronnych (fakt, że na południe), a tylko narożne są z wystawą na dwie strony. Loggie w mieszkaniach są też bardzo niewielkie, tu zdecydowanie mogłoby być lepiej.

No i ceny, jak za tą część miasta i takie budynki całkiem wysokie, znaczy pewnie dobrze wpisujące się w dzisiejsze statystyki dla Krakowa. Ceny od 13 900 - 14 200 zł do aż 16 300 - 15 300 za lokale na wyższych piętrach. Za najdroższe mieszkanie 4-pokojowe w tej inwestycji trzeba dać ponad 1,7 mln złotych, a do tego przydałoby się jeszcze miejsce postojowe albo dwa i komórka lokatorska.
Może ktoś da znać, po ile miejsca postojowe i komórki lokatorskie w tej inwestycji?

No i ceny, jak za tą część miasta i takie budynki całkiem wysokie, znaczy pewnie dobrze wpisujące się w dzisiejsze statystyki dla Krakowa. Ceny od 13 900 - 14 200 zł do aż 16 300 - 15 300 za lokale na wyższych piętrach. Za najdroższe mieszkanie 4-pokojowe w tej inwestycji trzeba dać ponad 1,7 mln złotych, a do tego przydałoby się jeszcze miejsce postojowe albo dwa i komórka lokatorska.
Może ktoś da znać, po ile miejsca postojowe i komórki lokatorskie w tej inwestycji?
Miejsce postojowe:
zewnętrzne 39tys
w garazu na poziomie zero 100tys
w garażu podziemnym 55tyś
zewnętrzne 39tys
w garazu na poziomie zero 100tys
w garażu podziemnym 55tyś
Da ktoś znać na jakim etapie jest budowa tego etapu osiedla Start City w Krakowie? Ten blok już stoi czy jeszcze trwają prace budowlane przy nim?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”