System SmartHome w mieszkaniu w inwestycji Domosfera 2 od Bryksy - informacje i opinie
System SmartHome w mieszkaniu w inwestycji Domosfera 2 od Bryksy - informacje i opinie
Widziałem w materiałach informacyjnych, że Bryksy zamierza montować w mieszkaniach system inteligentnego domu (SmartHome). Ktoś się może zorientował co to będzie i jakie będzie miało możliwości? To w ogóle będzie użyteczne, czy raczej coś na zachętę, żeby rozszerzyć później i własnym kosztem rozwiązanie zaproponowane dostarczone deweloperowi przez jakąś firmę? No właśnie, od jakiej firmy to ma być?
-
Re: System SmartHome w mieszkaniu w inwestycji Domosfera 2 od Bryksy - informacje i opinie
U innych deweloperów taki zapisek najczęściej oznacza dodatkową puszkę i dodatkowy kabelek do skrzynki. Nie sądzę, żeby były montowane już jakieś urządzenia, ale kto wie 

Re: System SmartHome w mieszkaniu w inwestycji Domosfera 2 od Bryksy - informacje i opinie
pic na wodę, ale deweloper jest w tym specjalistą
realista pisze:pic na wodę, ale deweloper jest w tym specjalistą
Rozwiniesz wątek może?
Smarthome w inwestycji to appartme i przycisk 4 klawiszowy.
mpn pisze:Smarthome w inwestycji to appartme i przycisk 4 klawiszowy.
A te klawisze, to będą do czegoś podłączone? Czymś będzie można zarządzać za pomocą tego ustrojstwa czy dopiero, jak każdy sobie do tego coś tam podłączy?
Sterowanie ręczne na pewno
plus tak rozumiem, że jak ktoś sobie kupi centralkę, to będzie sterował przez aplikację.

Ja kiedyś słyszałem od nich nazwę Fibaro, ale być może nastąpiła tu jakaś zmiana.
W każdym razie ciekawi mnie, jak to będzie działało, będzie sobie można ogrzewanie w mieszkaniu odciąć przyciskiem przy wejściu?
W każdym razie ciekawi mnie, jak to będzie działało, będzie sobie można ogrzewanie w mieszkaniu odciąć przyciskiem przy wejściu?

Np. na tej symulacji na ich stornie widzę panel z 4 przyciskami, jest tam np. opcja:
No ale to odcina cały prąd w mieszkaniu, czy tylko wybrane gniazdka? Bo np. nie chciałbym w taki sposób wyłączać lodówki
Gniazdka elektryczne zostały włączone
Gniazdka elektryczne zostały wyłączone
No ale to odcina cały prąd w mieszkaniu, czy tylko wybrane gniazdka? Bo np. nie chciałbym w taki sposób wyłączać lodówki

Wróć do „Domosfera etap 2 Kraków (ul. Bohomolca) od Bryksy - forum mieszkańców osiedla”