City Łobzów Kraków (ul. Głowackiego) / Deweloper DES - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Trantor

Re: City Łobzów Kraków (ul. Głowackiego) / Deweloper DES - opinie na forum

Postautor: Trantor » 05 gru 2023, 20:40

jankomuzykanto pisze:Deweloper DES. Oferta dostępna jest od ponad miesiąca.

Jak pytałem jakiś miesiąc temu to ceny oscylowały między 14 (niski parter), a 17 tyś (wyższe piętra) za metr. Miejsca postojowe ok. 60 tyś, zakup obligatoryjny. Mieszkań będzie 205, parking będzie na poziomie -1 i -2. Termin zakończenia budowy planowany jest na czerwiec 2025.

Z tego co się dowiedziałem to budynek będzie umieszczony zaraz przy linii kolejowej - goo.gl/maps/TbEZLcSrUEZwaS6x5

Jeszcze przed atakiem zimy podszedłem na żywo posłuchać jak ten pociąg tam głośny jest, i na 20 minut stania to był tylko wyraźnie słyszalny syk-szum pociągu sunącego po torach bez łączeń (nie było typowego tudu-tudu). Głośniejsze były niektóre samochody na Głowackiego :o

Z innych komplikacji, w bliskim sąsiedztwie budynku będzie przebiegał tunel tramwajowy (a może i tramwajowo-drogowy) planowanej trasy Cichy Kącik - Azory, okolica może się mocno zmienić. Przy Czyżewskiego już teraz dużo się buduje a miasto musi naprawić tamtejsze chodniki bo to jakiś relikt lat 90-tych jest :evil:

Obrazek

https://ztp.krakow.pl/rower/audyty/audy ... acik-azory

Silyen

Re: City Łobzów Kraków (ul. Głowackiego) / Deweloper DES - opinie na forum

Postautor: Silyen » 06 gru 2023, 11:18

Odbiór hałasu jest bardzo subiektywny, ale jak dla mnie to pociągi czasem słychać nawet kilkaset metrów dalej przy zamkniętych oknach. A dochodzą jeszcze samoloty, które słychać zawsze. Zwłaszcza jak startują na wschód.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”