Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum
-
Re: Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum
Co sądzicie o cenach mieszkań w tej inwestycji? Czy wiadomo co powstanie na terenie starej Plazy?
Osobiście twierdzę, że to tragedia jest. Albo klitki po 40 pare metrow, albo 80-90. Jak juz jakis ciekawy metraz ktory by mi odpowiadal typu 58 czy 67 to albo wszystkie pokoje od polnocy, zasloniete sasiednim blokiem, wiec bedzie mega ciemno albo 58 metrow w rogu, gdzie jakiś łebski gosc wpadl na pomys, zeby zrobic dziwny uklad, ktory sie nie da zmienic i realnie do dyspozycji masz dużo mniej miejsca. + Te balkony 3,5 metra, gdzie wyjdziesz tylko na fajkę i nawet nie będzie gdzie klimy zamontować.
Dodatkowo jak powstanie biuro i hotel to nie wiem czy będzie się przyjemnie mieszkało od tej ulicy. Trochę się zawiodłem szczerze mówiąc
Juz pal licho te ceny, ale jak mam dawać ponad bańkę za mieszkanie, to żebym chociaż był w minimalnym stopniu zadowolony.
Dodatkowo jak powstanie biuro i hotel to nie wiem czy będzie się przyjemnie mieszkało od tej ulicy. Trochę się zawiodłem szczerze mówiąc

Ostatnio zmieniony 07 sty 2024, 20:56 przez nick707, łącznie zmieniany 1 raz.
-
realista pisze:a może da 3 z przodu, skoro już mieszkań nie można kupić w Krakowie, bo wszystko socjale z 2% wykupili?
aż dziw bierze że deweloperzy tak się rozpasali, że nawet nie chce im się usuwać setek ogłoszeń z dostępnymi mieszkaniami
oczywiście może się tak zdarzyć jeśli deweloper kierowałby się poziomem głupoty i naiwności tutejszych komentujących, licząc że klient kupujący ma tak samo ograniczone myslenie
ale może weźmie jednak pod uwagę że za 18k za metr można wybrać w Krakowie znacznie lepsze inwestycje i dostępne już a nie za 2-3 lata
wszystko powyżej 15k będzie nieatrakcyjne dla rozeznanych na rynku
no i jak tam? XD
Tak się teraz zastanawiam, kto jest grupą docelową takich inwestycji. Bo bądźmy szczerzy, jak ktoś ma wolny milion, to raczej nie kupi 50-metrowego mieszkania z kiepskim układem i jednostronną ekspozycją... W dodatku te wagony o szerokości niespełna dwóch metrów. Zgadzam się, nie ma w czym wybierać.
dysponuje ktoś cenami jakiś konkretnych mieszkań??
segmentkrakow pisze:no i jak tam? XD
no dokładnie tak jak pisałem.
realista pisze:oczywiście może się tak zdarzyć jeśli deweloper kierowałby się poziomem głupoty i naiwności tutejszych komentujących, licząc że klient kupujący ma tak samo ograniczone myslenie
ale może weźmie jednak pod uwagę że za 18k za metr można wybrać w Krakowie znacznie lepsze inwestycje i dostępne już a nie za 2-3 lata
wszystko powyżej 15k będzie nieatrakcyjne dla rozeznanych na rynku
najwidoczniej czytanie ze zrozumieniem kuleje więc łopatologicznie:
1) z tutejszych pogłosek deweloper kieruje się poziomem owej głupoty i ustala ceny na zabawnym poziomie 18-20k (po cichu, bo aż sam wstydzi się opublikować ceny

2) reakcja rynku w związku ze śmieszną ceną - tych co faktycznie chcą kupić i używają do tego mózgu, jednoznaczna:
nick707 pisze:Osobiście twierdzę, że to tragedia jest. Albo klitki po 40 pare metrow, albo 80-90. Jak juz jakis ciekawy metraz ktory by mi odpowiadal typu 58 czy 67 to albo wszystkie pokoje od polnocy, zasloniete sasiednim blokiem, wiec bedzie mega ciemno albo 58 metrow w rogu, gdzie jakiś łebski gosc wpadl na pomys, zeby zrobic dziwny uklad, ktory sie nie da zmienic i realnie do dyspozycji masz dużo mniej miejsca. + Te balkony 3,5 metra, gdzie wyjdziesz tylko na fajkę i nawet nie będzie gdzie klimy zamontować.
Dodatkowo jak powstanie biuro i hotel to nie wiem czy będzie się przyjemnie mieszkało od tej ulicy. Trochę się zawiodłem szczerze mówiącJuz pal licho te ceny, ale jak mam dawać ponad bańkę za mieszkanie, to żebym chociaż był w minimalnym stopniu zadowolony.
jedyne nad czym można się zastanawiać to dlaczego nie ma 3 z przodu w cenach? przecież idiotów jest kilka procent w bogatym społeczeństwie, dla idioty nie ważne czy przepłaca 50% czy 80%, kupujących będzie tyle samo bez względu czy absurd jest do kwadratu czy sześcianu, wiec czemu nie maksymalizować zysku?
dasta mnie rozczarowała, ale może się zreflektują jak pojawi się pierwszy kupujący jeleń

-
Kogo na to stać, tak się zastanawiam...Zwykła kawalerka z miejscem postojowym i wykończeniem to pewnie okolice 1mln zł przy zakupie za gotówkę. Na kredyt lepiej nie mówić...Czy naprawdę Polacy zaczeli tak dobrze zarabiać że mogą sobie pozwolić na kupno takich mieszkań?
Nie tak dawno pytałem o inną inwestycję w okolicach ogródków działkowych przy wiśle. Tam też cena 20k za m2. Miejsce postojowe 65tys zł...
Nie tak dawno pytałem o inną inwestycję w okolicach ogródków działkowych przy wiśle. Tam też cena 20k za m2. Miejsce postojowe 65tys zł...
-
W piątek pytałem developera, który zburzył plazę o wysokość tych budynków i powiedział, że mają one mieć 25-6 metrów, czyli jakieś 10 pięter. Niestety nic więcej się nie dowiedziałem, czy ktoś może zna bardziej temat? Czy one powstaną tuż przy daście czy gdzieś w oddali, bardziej od drugiej strony?
ale może się zreflektują jak pojawi się pierwszy kupujący jeleń
Żyjesz w oderwaniu od rzeczywistości - może warto zastanowić się kto tu jest jeleniem, czekając na zakup mieszkania od x lat, bo 10k to nie dam, 12k to tylko idioci płacą, 15k to chyba tylko złodzieje, bo kto tyle zarabia.. i mija rok za rokiem. Pewnie kiedyś ceny spadną o te 10-15%, bo nic wiecznie do góry nie idzie - byś mógł pośmieszkować z jeleni na tym forum jako anonim, wciąż będzie to jednak cena sprzed roku.. Bolesna (też dla mnie) rzeczywistość jest taka, że część ludzi po prostu stać.. inni sprzedają swoje mieszkania które poszły mocno w górę i kredyt na nowe nie jest już w milionach.
Prawdą jest również to, że mieszkań w Krakowie w tak dobrej lokalizacji jak ta, nie ma. Chyba większość mieszkań w tej inwestycji zniknęła w pierwszy dzień (tak!). Podnieśli więc znacząco ceny na następny dzień dla osób które nie zdążyły. Nie sądzę by jakieś mieszkania trafiły do sprzedaży oficjalnej. Sama inwestycja wygląda ok.. natomiast w tej cenie spodziewałabym się wyższego standardu wykończenia, siłowni czy sali do co-workingu. I faktycznie jest wiele mieszkań z ekspozycją jedynie północną na sąsiedni blok.
W piątek pytałem developera, który zburzył plazę o wysokość tych budynków i powiedział, że mają one mieć 25-6 metrów, czyli jakieś 10 pięter. Niestety nic więcej się nie dowiedziałem, czy ktoś może zna bardziej temat? Czy one powstaną tuż przy daście czy gdzieś w oddali, bardziej od drugiej strony?
Skąd tacy ludzie jak Ty się biorą.. Nigdzie nie dzwoniłeś, a na pewno nie do dewelopera.. bo to co napisałeś z 10 piętrami jest po prostu nieprawdą

-
tera_krk pisze:Skąd tacy ludzie jak Ty się biorą.. Nigdzie nie dzwoniłeś, a na pewno nie do dewelopera.. bo to co napisałeś z 10 piętrami jest po prostu nieprawdą(wystarczy sprawdzić plan zagospodarowania terenu.. lub faktycznie pogadać z developerem). A w najbliższej okolicy parę dużych rzeczy faktycznie się zmieni.. będą one jednak na mocny plus dla mieszkańców.
Przyszedł Pan jaśnie oświecony na wszystkim się znający? Tak się składa, że dzwoniłem pod numer telefonu, który widnieje na stronie dewelopera, który zburzył plazę bo interesowałem się mocno tą inwestycją na dąbskiej i tak mi powiedział wtedy ktoś kto odebrał telefon. Na plan zagospodarowania też patrzyłem, dlatego się upewniam jak to jest. Więc nie rób z siebie pajaca.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”