Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Amadas

Re: Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Postautor: Amadas » 24 paź 2023, 14:59

homerapsody pisze:Dzień dobry
Czy ktoś z Państwa myśli o zakupie mieszkania na ul. Dąbskiej? Czy coś może już wiadomo?

Wysłałem maila z zapytaniem jakiś czas temu i do tej pory zero odzewu.
Na razie jedyna informacja o tej inwestycji to strona Dasty i wizualizacja, która swoją drogą wygląda bardzo ciekawie.

Obrazek

homerapsody

Postautor: homerapsody » 24 paź 2023, 15:07

Zastanawiam się jakie będą ceny i jakie rynek zaakceptuje?? To nie będą mieszkania w BK2

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 24 paź 2023, 15:36

Dobra lokalizacja, widok na staw, elewacja niezła. Na pewno nie będzie taniej niż mlyny NOHO czy VIDO od ekoparku a tam ceny za 2 i 3 pokojowe nie schodzą poniżej 17 za metr

iti

Postautor: iti » 24 paź 2023, 15:42

Elewacja raczej zupełnie przeciętna, nie wygląda, żeby zastosowano tam jakieś specjalnie dobre materiały, może plus za spore przeszklenia. Wydaje mi się też, że dobre miejsce zlokalizowałem i rzut tej wizualizacji jest chyba z tego ronda przy nieistniejącej już Plazie.

Ruchu tam chyba nie ma jakiegoś dużego, ale pytanie, co będzie, jak zabuduje się teren po centrum handlowym. No i ciekawe, co tam zbudują, bo to pewnie znacząco wpłynie na kształt okolicy.

A na to, że będzie tanio, to raczej nie ma co liczyć, ceny w rozsądnych lokalizacjach w całym mieście nieźle przyspieszyły.

Amadas

Postautor: Amadas » 24 paź 2023, 16:00

Mieszkam w okolicy i co jakiś czas zaglądam czy coś się tam rusza, postaram się dawać update na biężąco. Na ten moment działka została usprzątnięta i od jakiegoś miesiąca cisza.

iti pisze: Wydaje mi się też, że dobre miejsce zlokalizowałem i rzut tej wizualizacji jest chyba z tego ronda przy nieistniejącej już Plazie.

Co do lokalizacji to pozwolę sobię użyczyć wcześniejszy post i zaznaczyć na nim niebieskim kolorem dokładną lokalizację działki.

Ruchu tam chyba nie ma jakiegoś dużego, ale pytanie, co będzie, jak zabuduje się teren po centrum handlowym. No i ciekawe, co tam zbudują, bo to pewnie znacząco wpłynie na kształt okolicy.

"Nowa Plaza" moim zdaniem doda tylko prestiżu okolicy, więc ceny pewnie też mogą przez to wzrosnąć, spodziewałbym się również, że ruch aut tam wzrośnie ale raczej nie na tyle by utrudniać życie.

Obrazek

iti

Postautor: iti » 24 paź 2023, 16:17

Inna sprawa, że ciekawe jakie mieszkania trafią do sprzedaży, bo Dasta już miała takie inwestycje, w których mieszkania rozchodziły się jeszcze przed startem oficjalnej sprzedaży, takiej dla wszystkich i pokazania oferty na stronie. Oczywiście ich święte prawo do tego, żeby sprzedawać swój produkt tak, jak chcą.

iti

Postautor: iti » 24 paź 2023, 16:25

Amadas pisze:Mieszkam w okolicy i co jakiś czas zaglądam czy coś się tam rusza, postaram się dawać update na biężąco. Na ten moment działka została usprzątnięta i od jakiegoś miesiąca cisza.

iti pisze: Wydaje mi się też, że dobre miejsce zlokalizowałem i rzut tej wizualizacji jest chyba z tego ronda przy nieistniejącej już Plazie.

Co do lokalizacji to pozwolę sobię użyczyć wcześniejszy post i zaznaczyć na nim niebieskim kolorem dokładną lokalizację działki.

No tak, wychodzi na to, że to działka, którą wrzucałem. Wzdłuż bloków zbudowanych chyba przez Semaco już sporo lat temu.

Stefan1005

Postautor: Stefan1005 » 24 paź 2023, 18:12

Amadas pisze: Co do lokalizacji to pozwolę sobię użyczyć wcześniejszy post i zaznaczyć na nim niebieskim kolorem dokładną lokalizację działki.

Działka wygląda na dość wąską. Po zabudowaniu z jednej strony mamy stosunkowo blisko bloki, a z drugiej drogę i zapewne jakiś kompleks biurowy w ramach "Nowej Plazy".

mm55

Postautor: mm55 » 30 lis 2023, 17:32

Osoby zainteresowane przedsprzedażą otrzymały właśnie ofertę na e-maila.
Ruszyła przedsprzedaż

tomekl007

Postautor: tomekl007 » 30 lis 2023, 17:57

ceny 18-20 za metr

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”