Glogera Kraków / deweloper Dom-Bud - opinie i informacje na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bowl_of_worms

Re: Glogera Kraków / deweloper Dom-Bud - opinie i informacje na forum o inwestycji

Postautor: bowl_of_worms » 30 lis 2023, 12:01

Kethael pisze:Pogrzało ich z tymi cenami. Rozważaliśmy kupno w marcu tego roku w pierwszym etapie, gdzie ceny były po 9700-9900zł za mieszkania 3-4 pokojowe. Nie zdecydowaliśmy się. Z kilku powodów, ale najbardziej ogólnie to szeroko pojęta jakość inwestycji i zagospodarowanie terenu/dziedzińców.

Trochę ponad pół roku później rusza drugi etap dużo z gorszą lokalizacją, budynek centralnie wzdłuż trasy wolbromskiej, z balkonami wychodzącymi na ulicę/ekrany i ceny 3 pokoi to już 14k zł w górę... absurd. Po drugiej stronie trasy wolbromskiej jest Slow City, które jest pod każdym względem lepszą inwestycją i gdzie najnowszy etap sprzed 2 tygodni jest tańszy (minimalnie ale zawsze) od tego dom budu...

O ile zawsze na forum są krzyki, że "za drogo", o tyle tutaj akurat są one uzasadnione ;)

Przynajmniej są ekrany :lol: nie to co w inwestycji ekoparku :D

nanu

Re: Glogera Kraków / deweloper Dom-Bud - opinie i informacje na forum o inwestycji

Postautor: nanu » 30 lis 2023, 12:02

LQS pisze:totalne zadupie niewarte swojej ceny. w mojej opinii cena zawyżona o jakieś 40%. i jeszcze te paskudne bloki

Czy warte swojej ceny? Nie wiem, pewnie nie ale to jest ogólny problem krakowskiego rynku nieruchomości dzisiaj. Ale uwierz mi, że to "totalne zadupie" jest do mieszkania lepsze niż wiele innych krakowskich terenów.

Kethael

Postautor: Kethael » 02 gru 2023, 12:43

bowl_of_worms pisze:
Kethael pisze:Pogrzało ich z tymi cenami. Rozważaliśmy kupno w marcu tego roku w pierwszym etapie, gdzie ceny były po 9700-9900zł za mieszkania 3-4 pokojowe. Nie zdecydowaliśmy się. Z kilku powodów, ale najbardziej ogólnie to szeroko pojęta jakość inwestycji i zagospodarowanie terenu/dziedzińców.

Trochę ponad pół roku później rusza drugi etap dużo z gorszą lokalizacją, budynek centralnie wzdłuż trasy wolbromskiej, z balkonami wychodzącymi na ulicę/ekrany i ceny 3 pokoi to już 14k zł w górę... absurd. Po drugiej stronie trasy wolbromskiej jest Slow City, które jest pod każdym względem lepszą inwestycją i gdzie najnowszy etap sprzed 2 tygodni jest tańszy (minimalnie ale zawsze) od tego dom budu...

O ile zawsze na forum są krzyki, że "za drogo", o tyle tutaj akurat są one uzasadnione ;)

Od strony ekoparku nie ma ekranów? Tak czy siak ekopark jest trochę dalej od trasy i posadzili tam ostatnio pas nasadzeń oddzielający go od wolbromskiej.

Loocass

Postautor: Loocass » 03 gru 2023, 18:27

Kethael pisze:
bowl_of_worms pisze:

Od strony ekoparku nie ma ekranów? Tak czy siak ekopark jest trochę dalej od trasy i posadzili tam ostatnio pas nasadzeń oddzielający go od wolbromskiej.

Nie ma ekranów

gluby

Postautor: gluby » 18 gru 2023, 8:02

Z forum skyscrapercity z Trasy Wolbromskiej :

https://www.skyscrapercity.com/cdn-cgi/ ... g.6400321/

slowww

Postautor: slowww » 18 gru 2023, 10:39

Kameralnie całkiem, duży plus za mało zmarnowanej przestrzeni :D

Nie można też nie zauważyć widoku na zieleń... zieleń ekranów akustycznych :D

kuuuuujo

Postautor: kuuuuujo » 19 maja 2024, 12:13

Ktoś się może orientuje czy jest łatwy dostęp do terenów zielonych w okolicy? Bo z jednej strony widzę Pola Witkowickie, ale dzieli je od ulicy prywatna działka, a za nią Białucha i nie znalazłem przejścia. Jedno miejsce podejżewałem, ale powstaje tam kolejna inwestycja i zostało zagrodzone. Po drugiej stronie jest nowo wybudowana Trasa Wolbromska i też na horyzoncie nie widać przejścia na drugą stronę jezdni do zielonych terenów.

W teori wszystko pod nosem, a w praktyce po pół godziny drogi dookoła w jedną i drugą stronę. Wychodzi, że czasowo najbliżej jest Dworek Białoprądnicki (20 minut pieszo). Mam wrażenie, że nie ma tam kompletnie gdzie chodzić. Trochę przygnębiająca perspektywa, która mnie powstrzymuje od zakupu.

nanu

Postautor: nanu » 19 maja 2024, 22:07

kuuuuujo pisze:Ktoś się może orientuje czy jest łatwy dostęp do terenów zielonych w okolicy? Bo z jednej strony widzę Pola Witkowickie, ale dzieli je od ulicy prywatna działka, a za nią Białucha i nie znalazłem przejścia. Jedno miejsce podejżewałem, ale powstaje tam kolejna inwestycja i zostało zagrodzone. Po drugiej stronie jest nowo wybudowana Trasa Wolbromska i też na horyzoncie nie widać przejścia na drugą stronę jezdni do zielonych terenów.

W teori wszystko pod nosem, a w praktyce po pół godziny drogi dookoła w jedną i drugą stronę. Wychodzi, że czasowo najbliżej jest Dworek Białoprądnicki (20 minut pieszo). Mam wrażenie, że nie ma tam kompletnie gdzie chodzić. Trochę przygnębiająca perspektywa, która mnie powstrzymuje od zakupu.

Ja spaceruję z psem albo na pola za/obok Slow City, a żeby wejść na użytek ekologiczny to masz dwa sposoby (zależy po której stronie chcesz chodzić): jak chcesz iść po tej stronie bliżej Glegra, to idziesz w stronę kościoła, kościół masz po lewej, idziesz Białoprądnicką i jak jest to rondo przy kościele to tam zaraz jest pizzeria i wchodzisz między te wszystkie bloki. Idziesz cały czas do końca ulicy (do torów kolejowych) i pod torami masz przejście. Jak Wolisz iść drugą stroną (jest bardziej wydeptane) no to albo ryzykujesz przejście po torach górą, albo jak przejdziesz pod spodem to jest przewalone drzewo i nim albo nadkładasz drogi do Górnickiego. Tam znowu do torów kolejowych i przed torami odbijasz w lewo między osiedle i dochodzisz do tego samego miejsca co wcześniej tylko jesteś po drugiej stronie rzeki. Albo przy torach nie odbijasz w lewo tylko idziesz dalej przy ulicy i możesz w lewo odbić na pola uprawne i tam jest kilka ścieżek, które też prowadzą w las i użytek ekologiczny.

Jest jeszcze Lekcja Dendrologii: idziesz/jedziesz do samego końca ulicy Chabrowej (leci równolegle do Łokietka). Też bardzo fajny i popularny teren do spacerowania i zaczyna się razem z drzewami.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”