Przyszli mieszkańcy Osiedla Piasta Park Kraków - poznajmy się

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
hutnik

Re: Przyszli mieszkańcy Osiedla Piasta Park Kraków - poznajmy się

Postautor: hutnik » 10 paź 2017, 16:52

wawel service pisze:Szanowni Państwo
Bardzo się cieszymy, że nasi klienci tak szybko znaleźli wspólny język i nasza inwestycja was połączyła.
Jak widzicie wasz blok jest na ukończeniu i myślę, iż na przełomie października/listopada zaczniemy przekazywać Wam mieszkania.
Widzimy już pierwszą inicjatywę wspólnoty, w która bardzo chętnie się włączymy czyli zorganizowanie osiedlowej parapetówki.
Chętnie pomożemy w organizacji poprzez nasz dział PR oraz zapewnimy ze swojej strony jakieś atrakcje.
Wszystkie pomysły mile widziane i czekamy na Państwa propozycje

Jeszcze raz dziękuję za wybór naszej inwestycji

Dyr. sprzedaży
A.Potoczek

Witam Panie Dyrektorze Potoczek, chętnie zamiast organizować "parapetówkę" może w końcu zamilczycie odnośnie Waszych informacji przekazywanych tutaj na forum, w biurze sprzedaży czy za pośrednictwem nieudolnych "opiekunów". Proponuję tak milczeć jak na różne zapytania , które są do Was kierowane od wielu przyszłych mieszkańców i nie jesteście w stanie nawet odpisać "cokolwiek". Jak tym razem Pan myśli kiedy będziecie przekazywać mieszkania ? Bo jak na razie to nawet odbiorów nie ma dokończonych. Pięknie umiecie snuć plany ale by w choć w małym zakresie uzyskać konkret to już tak pięknie nie jest.

Luka

Postautor: Luka » 10 paź 2017, 20:39

Ja mam inne doświadczenia. Byłem już na budowie i wiem, że niedługo będziemy odbierać klucze :D

marika

Postautor: marika » 10 paź 2017, 21:38

@hutnik, a o jakie pytania bez odpowiedzi chodzi?

joanna.te 1988

Postautor: joanna.te 1988 » 11 paź 2017, 13:27

Luka pisze:Ja mam inne doświadczenia. Byłem już na budowie i wiem, że niedługo będziemy odbierać klucze :D

zależy co dla kogo znaczy "niedługo",
ja wczoraj rozmawiałam z panią z biura budowy i z przełomu październik/listopad w tym momencie zrobił się listopad/grudzień na rozpoczęcie przekazywania kluczy
także akurat dla mnie miesiąc to dużo...
chyba że ma Pan inne informacje? to chętnie się dowiem

milena756

Postautor: milena756 » 03 lis 2017, 14:42

joanna.te 1988 pisze:
Luka pisze:Ja mam inne doświadczenia. Byłem już na budowie i wiem, że niedługo będziemy odbierać klucze :D

zależy co dla kogo znaczy "niedługo",
ja wczoraj rozmawiałam z panią z biura budowy i z przełomu październik/listopad w tym momencie zrobił się listopad/grudzień na rozpoczęcie przekazywania kluczy
także akurat dla mnie miesiąc to dużo...
chyba że ma Pan inne informacje? to chętnie się dowiem

Byłam na budowie w Poniedziałek - przekazano mi, że przekazanie kluczy rozpocznie się na przełomie listopada/grudnia.
O kolejności przekazywania kluczy decyduje ponoć kolejność zakupu mieszkania (podpisywania Umów).

DOPEL

Postautor: DOPEL » 05 lis 2017, 12:16

W piątek czyli 03.11 był odbiór przez nadzór budowlany (ostatni jaki pozostał), na wydanie decyzji mają 14 dni, i jeżeli nie będą mieli zastrzeżeń i nie każą deweloperowi czegoś poprawiać to teoretycznie po uprawomocnieniu się ich decyzji ruszy rozdawanie kluczy wg. kolejności zakupu mieszkań.

Mieszkaniec_parter

Postautor: Mieszkaniec_parter » 08 lis 2017, 21:45

Również dostałem informację że w piątek 03.11 był odbiór przez nadzór budowlany, czyli jest szansa że na koniec listopada wyślą informacje o możliwości odbioru kluczy.
Informacja ta zostanie wysłana pocztowo oraz na maila.
Dla sprostowania odbiory nie będą w kolejności kto pierwszy kupił pierwszy odbiera, tylko kto pierwszy zadzwoni i się umówi tak będzie miał odbiór (informacja potwierdzona u kilku osób w WS).

DOPEL pisze:W piątek czyli 03.11 był odbiór przez nadzór budowlany (ostatni jaki pozostał), na wydanie decyzji mają 14 dni, i jeżeli nie będą mieli zastrzeżeń i nie każą deweloperowi czegoś poprawiać to teoretycznie po uprawomocnieniu się ich decyzji ruszy rozdawanie kluczy wg. kolejności zakupu mieszkań.

RREvoque

Postautor: RREvoque » 09 lis 2017, 9:28

Hahahahahaha, to ja zaczynam dzwonić już dziś i będę barykadiwał linię telefoniczną :))))

slawekw

Postautor: slawekw » 20 lis 2017, 23:31

wawel service pisze:Szanowni Państwo
Bardzo się cieszymy, że nasi klienci tak szybko znaleźli wspólny język i nasza inwestycja was połączyła.
Jak widzicie wasz blok jest na ukończeniu i myślę, iż na przełomie października/listopada zaczniemy przekazywać Wam mieszkania.
Widzimy już pierwszą inicjatywę wspólnoty, w która bardzo chętnie się włączymy czyli zorganizowanie osiedlowej parapetówki.
Chętnie pomożemy w organizacji poprzez nasz dział PR oraz zapewnimy ze swojej strony jakieś atrakcje.
Wszystkie pomysły mile widziane i czekamy na Państwa propozycje

Jeszcze raz dziękuję za wybór naszej inwestycji

Dyr. sprzedaży
A.Potoczek

Super! Myślę, że to świetny pomysł aby WS włączyło się w tą inicjatywę. Osobiście czekam z niecierpliwością na takie spotkanie.
Można to oczywiście połączyć z ogłoszeniem przekazywania mieszkań :)

milena756

Postautor: milena756 » 21 lis 2017, 23:16

Odbiory kluczy startują od dnia 27 listopada - taką informację dostałam z Biura WS.
Ponoć o kolejności decydować będzie jednak - kolejności klatek - A, B, C
Tzn. informacje mailowe najpierw dostaną właściciele mieszkań z klatki A i wówczas oni będą mieli sposobność do umówienia się na odbiór.
Następnie, kolejno klatka B i C. Tak więc, co telefon to inna wersja...

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”