Budowa nowego sklepu Kaufland przy ul. Galicyjskiej w Krakowie - zdjęcia i informacje

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
voyager

Budowa nowego sklepu Kaufland przy ul. Galicyjskiej w Krakowie - zdjęcia i informacje

Postautor: voyager » 16 paź 2023, 17:02

Byłem ostatnio w Expo Kraków, co tam obok budują?

Obrazek

Spora hala już postawiona, chyba jakieś biura / zaplecze na górze nad częścią obiektu.

voyager

Re: Budowa nowego sklepu Kaufland przy ul. Galicyjskiej w Krakowie - zdjęcia i informacje

Postautor: voyager » 16 paź 2023, 17:03

Wygląda mi na jakiś spory sklep, ktoś może zna szczegóły?

Obrazek

Sklepów jest po sąsiedzku całkiem dużo, tylko ciekawe, co tam będzie.

iti

Re: Budowa nowego sklepu Kaufland przy ul. Galicyjskiej w Krakowie - zdjęcia i informacje

Postautor: iti » 16 paź 2023, 22:48

A to nie ma być nowy sklep Kaufland? Wydawało mi się, że gdzieś widziałem ostatnio, że budują tam taki market, więc to pewnie to. Inna sprawa, że przecież kawałek od tego jest już Lidl. Czy to przypadkiem nie jest jeden właściciel? Chyba nieźle dbają o to, żeby nie wbił się tam nikt inny ze swoim sklepem.

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 17 paź 2023, 7:20

voyager pisze:Wygląda mi na jakiś spory sklep, ktoś może zna szczegóły?

Sklepów jest po sąsiedzku całkiem dużo, tylko ciekawe, co tam będzie.

To będzie Kaufland. Była kiedyś tablica informacyjna. Sklepów w okolicy faktycznie jest dużo, ale nie jednej firmy tylko jest różnorodność. Obok Kauflanda (naprzeciwko EXPO) ma być Cracovia Outlet, więc zobaczymy czy to będzie takie drugie Factory czy coś zupełnie innego. Na razie w tamtym miejscu wykopali duży dół zapewne pod parking podziemny.

luc

Postautor: luc » 31 paź 2023, 9:36

Ze spaceru na Targi Książki, budują drogi nowe, żeby zapewnić dojazd do sklepów.

Obrazek

Ciekawe czy te drogi będą oddawane miastu, czy zostaną własnością dewelopera / właściciela centrum handlowego.

luc

Postautor: luc » 31 paź 2023, 9:36

I tu sam sklep, jakby coraz bardziej gotowy.

Obrazek

Ktoś może wie, kiedy planują otwarcie?

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 31 paź 2023, 11:04

luc pisze:I tu sam sklep, jakby coraz bardziej gotowy.

Ktoś może wie, kiedy planują otwarcie?

Z tego co wiem to otwarcie na początku 2024 roku.

czyzy

Postautor: czyzy » 31 gru 2023, 19:32

Wygląda jakby wszystko było już gotowe, nawet oferty na ścianie wiszą.

Obrazek

Swoją drogą to ciekawe, czy te reklamy są zgodne z krakowska Uchwałą Krajobrazową, która w ostatnich latach mocno ograniczyła liczbę reklam w mieście.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”