Sitowie Kraków ul. Obozowa Polana Żywiecka od URBA - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
budow21

Re: Sitowie Kraków ul. Obozowa Polana Żywiecka od URBA - opinie na forum

Postautor: budow21 » 25 wrz 2023, 18:45

Nic mnie nie trzyma, jednak kupuję tutaj :) Z tego co widzę to deweloper zdjął chyba troche mieszkań z listy do sprzedania - pewnie czekają na wzrosty cen.

mar1usz

Postautor: mar1usz » 25 wrz 2023, 21:03

budow21 pisze:Nic mnie nie trzyma, jednak kupuję tutaj :) Z tego co widzę to deweloper zdjął chyba troche mieszkań z listy do sprzedania - pewnie czekają na wzrosty cen.

To być może będziemy sąsiadami :)
Jak ogólnie oceniasz inwestycję, kontakt deweloperem?
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2023, 14:07 przez mar1usz, łącznie zmieniany 2 razy.

budow21

Postautor: budow21 » 26 wrz 2023, 9:52

Nie mam dużego doświadczenia z deweloperami bo kupowałem dosłownie kilka mieszkań, ale deweloper to twardy negocjator, chociaż kontakt jest bardzo pozytywny i przyjemny. Nie mam ogólnie zastrzeżeń.

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 26 wrz 2023, 10:08

budow21 pisze:Nie mam dużego doświadczenia z deweloperami bo kupowałem dosłownie kilka mieszkań, ale deweloper to twardy negocjator, chociaż kontakt jest bardzo pozytywny i przyjemny. Nie mam ogólnie zastrzeżeń.

Teraz każdy deweloper to twardy negocjator, bo dobrze wiedzą, że prędzej czy później i tak wszystko pójdzie w takich cenach jakie sobie zażyczą :) jest duży popyt, nie ma się co oszukiwać. Nawet Skwer Harmonia od Atalu się sprzedaje :)

mar1usz

Postautor: mar1usz » 26 wrz 2023, 20:04

budow21 pisze:Nie mam dużego doświadczenia z deweloperami bo kupowałem dosłownie kilka mieszkań, ale deweloper to twardy negocjator, chociaż kontakt jest bardzo pozytywny i przyjemny. Nie mam ogólnie zastrzeżeń.

Udało Ci się coś urwać z ceny?
Mieszkanie pod wynajem czy dla siebie?

realista

Postautor: realista » 26 wrz 2023, 21:08

co to znaczy twardy negocjator? sprzedał drożej niż było w ofercie? czy nic nie spuścił?

budow21

Postautor: budow21 » 27 wrz 2023, 9:50

Twardy negocjator to znaczy że ciężko żeby coś spuścił.
Znajomy kupił duże dla siebie rok temu (za sporo mniej niż obecne ceny), ja małe pod wynajem.

Zastanawiam się czy w tej lokalizacji większość kupuje dla siebie czy raczej pod wynajem?

bartekrk

Postautor: bartekrk » 27 wrz 2023, 16:33

budow21 pisze:Twardy negocjator to znaczy że ciężko żeby coś spuścił.
Znajomy kupił duże dla siebie rok temu (za sporo mniej niż obecne ceny), ja małe pod wynajem.

Zastanawiam się czy w tej lokalizacji większość kupuje dla siebie czy raczej pod wynajem?

Twardy negocjator w Krakowie w 2023 r. w ogóle nie negocjuje i nie opuszcza ani złotówki bo panisko występuje z pozycji siły i nic nie musi. Z utęsknieniem czekam aż rolę się odwrócą, ale przy słabym dostępie do działek może być to daremna nadzieja.

mar1usz

Postautor: mar1usz » 28 wrz 2023, 17:21

budow21 pisze:Twardy negocjator to znaczy że ciężko żeby coś spuścił.

Ja osobiście kupuje dla siebie.
Według mnie pod wynajem to raczej tak średnia lokalizacja. Rozmawiałem z kilkoma osobami na tym osiedlu (w różnym wieku) i trochę mieli zastrzeżenia na dojazd do centrum, że mogły być sprawniejszy i jednak trochę daleko na czerwone maki. Na resztę dostępnych usług i ogólnie okolice to nie narzekali.

budow21

Postautor: budow21 » 28 wrz 2023, 17:37

A udało Ci się coś wynegocjować? Duże mieszkanie kupujesz?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”