Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum
Re: Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum
A udało im się już rozwiązać sprawę z lądowiskiem dla helikopterów przy szpitalu?
Re: Nowe mieszkania przy przystanku Szpital Narutowicza
Padre pisze:W tej lokalizacji spokojnie mogę 15 tys zapłacić.
Fan kolei?
Re: Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum
A tam w ogóle ruszyła budowa tej inwestycji, czy nadal nierozwiązana sprawa lądowiska. O inwestycji Angel Green Kraków mówi się już od kilku dobrych lat, ale jakoś to wszystko nie może ruszyć, mam wrażenie. Może był tam ktoś ostatnio i da znać, jak wygląda proces budowy w tej chwili?
Swoja drogą chyba nie wyszło dobrze im to zwlekanie, bo jednak sytuacja na rynku mocno się mieniła, a do tego wszedł chyba jeszcze jeden konkurent do Krakowa, tj. Noho Investment, który mam wrażenie, że celuje w podobny segment klientów.
W ogóle, to na to były już podpisywane jakieś umowy deweloperskie?
Swoja drogą chyba nie wyszło dobrze im to zwlekanie, bo jednak sytuacja na rynku mocno się mieniła, a do tego wszedł chyba jeszcze jeden konkurent do Krakowa, tj. Noho Investment, który mam wrażenie, że celuje w podobny segment klientów.
W ogóle, to na to były już podpisywane jakieś umowy deweloperskie?
Na działce niewiele albo nic się nie dzieje, ogrodzenie zostało pomalowane przez graficiarzy, część zarosła krzakami. Za to strona internetowa cały czas działa.

Jak myślicie, ten budynek tam powstanie? A może ktoś ma jakieś informacje? Z tego, co kojarzę, to tam chyba jakieś problemy były z lądowiskiem dla helikopterów przy pobliskim szpitalu, ale nie wiem czy to się udało rozwiązać czy nie.

Jak myślicie, ten budynek tam powstanie? A może ktoś ma jakieś informacje? Z tego, co kojarzę, to tam chyba jakieś problemy były z lądowiskiem dla helikopterów przy pobliskim szpitalu, ale nie wiem czy to się udało rozwiązać czy nie.
Dobrze rozumiem, że w takim razie wykombinowali to tak, że niby na tym bloku mieli zarobić 250 mln zł? Dobrze strzygą ludzi, choć to pewnie kwota na użytek procesowy, ale ciekawi mnie jak będą dowodzic wysokości poniesionych strat.
lovekrakow.pl/aktualnosci/deweloper-chce-cwierc-miliarda-zlotych-odszkodowania-zlozyl-zawiadomienie-w-prokuraturze_55450.html
lovekrakow.pl/aktualnosci/deweloper-chce-cwierc-miliarda-zlotych-odszkodowania-zlozyl-zawiadomienie-w-prokuraturze_55450.html
-
Tam chyba całe osiedle miało powstać, kilka budynków
Wiadomo coś więcej o budowie tego osiedla, czy dalej sprawa z torem podejście helikopterów startujących i lądujących przy szpitalu jest nierozwiązana? Trzeba przyznać, że całkiem długo się to ciągnie, ciekawe jaki będzie finał sprawy i czy zobaczymy to osiedle w takiej formie, jak było prezentowane dawno temu na wizualizacjach.
Chyba w końcu ruszy budowa.
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/rusza-dlugo-wyczekiwana-inwestycja-grupy-angel-poland_58248.html
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/rusza-dlugo-wyczekiwana-inwestycja-grupy-angel-poland_58248.html
Zdaje się, że szpital jednak stwierdził, że nie potrzebuje własnego lądowiska dla helikopterów dowożących pacjentów na SOR, więc pewnie inwestycja będzie mogła ruszyć.
krakow.pl/aktualnosci/287685,26,komunikat,nie_bedzie_ladowiska_na_szpitalu_im__narutowicza.html
Kiedyś słyszałem, że każda minuta się liczy w takich sytuacjach, ale widać, że jednak 5 min różnicy nie robi. Oczywiście to nie ma nic wspólnego z planami dewelopera po sąsiedzku, tylko chodzi o to, że lądowisko na dachu kosztowałoby zbyt dużo.
Prezydent Krakowa Aleksander Miszalski podjął decyzję, aby nie budować lądowiska na dachu szpitala im. Narutowicza. Loty śmigłowców LPR do placówki będą odbywały się na pobliskim lądowisku Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. św. Jana Pawła II, skąd transport pacjentów do szpitala im. Narutowicza nie przekracza 5 minut.
krakow.pl/aktualnosci/287685,26,komunikat,nie_bedzie_ladowiska_na_szpitalu_im__narutowicza.html
Kiedyś słyszałem, że każda minuta się liczy w takich sytuacjach, ale widać, że jednak 5 min różnicy nie robi. Oczywiście to nie ma nic wspólnego z planami dewelopera po sąsiedzku, tylko chodzi o to, że lądowisko na dachu kosztowałoby zbyt dużo.
Swoją drogą ciekawe, co na tej działce wystawi deweloper Angel Poland, czy to faktycznie będzie coś ekstra na krakowskim rynku mieszkaniowym, czy skończy się tylko na PR i powstaną zwykłe bloki. Ma być coś ekstra na tym osiedlu dla mieszkańców?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”