Nowa inwestycja Mała Góra / Ćwiklińskiej Kraków Bieżanów - informcacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Adek335d

Nowa inwestycja Mała Góra / Ćwiklińskiej Kraków Bieżanów - informcacje i opinie na forum

Postautor: Adek335d » 02 sie 2023, 17:08

Witam, czy ktoś może posiada jakieś informacje czy powstanie tam i kiedy jakaś nowa inwestycja mieszkaniowa? Kiedyś miała budować tam Miastologia ale sprzedała działkę innenu deweloperowi. Parę dni temu wykarczowali działkę całkowicie ale brak nowych info.

Obrazek

Obrazek

neo

Re: Nowa inwestycja Mała Góra / Ćwiklińskiej Kraków Bieżanów - informcacje i opinie na forum

Postautor: neo » 18 sie 2023, 0:03

Adek335d pisze:Parę dni temu wykarczowali działkę całkowicie ale brak nowych info.

Nie pojawiła się jakaś tablica informacyjna z danymi, kto i co buduje?

kucyk

Re: Nowa inwestycja Mała Góra / Ćwiklińskiej Kraków Bieżanów - informcacje i opinie na forum

Postautor: kucyk » 28 sie 2023, 17:51

Od dzisiaj stoi na tej działce palownica. Zatem budowa rusza. ;)

neo

Postautor: neo » 28 sie 2023, 18:14

I ciągle nie ma tablicy informacyjnej? Może jednak ktoś wrzuci zdjęcie? ; )

kucyk

Postautor: kucyk » 04 wrz 2023, 18:16

neo pisze:I ciągle nie ma tablicy informacyjnej? Może jednak ktoś wrzuci zdjęcie? ; )

Trochę wysiłku i znajdziesz.

Chcesz i masz:

nowbud.krakow.pl

Freddy

Postautor: Freddy » 06 wrz 2023, 11:31

Powstaje inwestycja 2 bloków 4 piętrowych, w sumie ok 72 mieszkania, metraże od 39 -72m2. Garaż podziemny i usługi na parterze.
Byłem na placu budowy, prace już rozpoczęte.Co mnie zastanawia i trochę niepokoi to duża ilość wysokich drzew od strony pętli,korony drzew sięgają spokojnie do 6-7p, blok będzie zasłonięty z tej strony przez drzewa, nawet z 4p nie będzie widoku na pętlę , obawiam się, że może być mniej słońca. Jeszcze nie ma wizualizacji, nie wiem jakie okna zostaną wstawione czy duże przeszklenia do ziemni czy nudne małe .
Lokalizacja spoko ale przez te drzewa nic nie będzie widać , będzie ciemno buro i ponuro.

neo

Postautor: neo » 06 wrz 2023, 14:44

Szkoda, że nie ma żadnych wizualizacji tej zabudowy jeszcze. Jeśli chodzi o drzewa, to o tej porze roku, kiedy światła jest najmniej, to powinny z nich opadać liście, a jeśli dają cień wtedy, kiedy jest dużo światła, to jest całkiem dobrze.

kucyk

Postautor: kucyk » 07 wrz 2023, 18:19

Freddy pisze:Powstaje inwestycja 2 bloków 4 piętrowych, w sumie ok 72 mieszkania, metraże od 39 -72m2. Garaż podziemny i usługi na parterze.
Byłem na placu budowy, prace już rozpoczęte.Co mnie zastanawia i trochę niepokoi to duża ilość wysokich drzew od strony pętli,korony drzew sięgają spokojnie do 6-7p, blok będzie zasłonięty z tej strony przez drzewa, nawet z 4p nie będzie widoku na pętlę , obawiam się, że może być mniej słońca. Jeszcze nie ma wizualizacji, nie wiem jakie okna zostaną wstawione czy duże przeszklenia do ziemni czy nudne małe .
Lokalizacja spoko ale przez te drzewa nic nie będzie widać , będzie ciemno buro i ponuro.

Potwierdzam - sam dzisiaj tam byłem i też udało mi się uzyskać informację od pracowników wykonawcy Nowbud Kraków, że powstają tam dwa bloki. Dzisiaj ogrodzony został również mały skrawek przy wjeździe na teren inwestycji i postawione zostały pakamery dla budowlańców i odbywało się przeprowadzanie przewodów kablowych między tymi kontenerami. Na odrodzeniu rozwieszony duży afisz plakatowy z generalnym wykonawcą.
Również strony internetowej z informacją o tej inwestycji nie znalazłem.

Tuż obok bo przy ul. Barbary w miejscu dotychczasowego serwisu samochodowego i myjni ręcznej na chwilę obecną mamy porządkowanie terenu po tym serwisie bo teren został sprzedany i ponoć mają powstać tu kolejne bloki. Serwis samochodowy został przeniesiony na ulicę Zakopiańską.

janeeyre

Postautor: janeeyre » 15 wrz 2023, 22:37

Freddy pisze:Powstaje inwestycja 2 bloków 4 piętrowych, w sumie ok 72 mieszkania, metraże od 39 -72m2. Garaż podziemny i usługi na parterze.

Niestety deweloper przewiduje małe okna, co w połączeniu z wysokimi drzewami nie brzmi zachęcająco. Swoją drogą, dlaczego deweloperzy nadal decydują się na małe okna?

kucyk

Postautor: kucyk » 16 wrz 2023, 21:31

Mam zdjęcie nowej inwestycji przy Ćwiklińskiej i ułożenie mieszkań w dwóch budowanych blokach przez AWIM. Inwestycja to Apartamenty Maestro. Jak ktoś jest zainteresowany to pisać.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”