Droga dojazdowa do inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie od Atal

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
kasia86

Droga dojazdowa do inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie od Atal

Postautor: kasia86 » 30 wrz 2017, 14:32

Witam serdecznie,
Zakupiłam mieszkanie w inwestycji bajeczna apartamenty. W trakcie zakupu informowano mnie, że dojazd do inwestycji będzie od ul. Bajecznej koło Spara. Dziś byłam tam na spacerze i zobaczyłam, że drogę dojazdową budują od Ofiar Dąbia, a od ulicy bajecznej posiano trawę. Czy mają Państwo jakieś informację na ten temat?? Nie będę ukrywać, że jestem zmartwiona, ponieważ ul. Ofiar Dąbia często stoi w korku. Od strony ul. Bajecznej są sklepy. Czy deweloper planuje tam chociaż umieścić furtkę dla pieszych?

prawego

Re: Droga dojazdowa do inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie od Atal

Postautor: prawego » 30 wrz 2017, 23:19

Wstępnie mówili o tym, że wyjazd będzie od ul. Bajecznej co byłoby najbardziej logiczną drogą.
Ofiar Dąbia podawali jako alternatywę.

kasia86

Postautor: kasia86 » 01 paź 2017, 10:28

Mieszkam na Dąbiu od zawsze i znam to osiedle bardzo dobrze. W okolicy ul. Bajecznej wielu deweloperów wybudowało osiedla zamknięte. Jeżeli do naszej inwestycji będzie wjazd/wejście jedynie od ulicy Ofiar Dąbia, my mieszkańcy będziemy musieli przechodzić wszystkie osiedla zamknięte dookoła żeby dotrzeć np. do Spara lub Żabki. W okolicach wjazdu od Ofiar Dąbia nie ma żadnych miejsc parkingowych, więc osoby, które nie miały możliwości wykupienia miejsca parkingowego, będą miały bardzo daleko od zaparkowanego auta na osiedlu. Nie wspominając o gościach, którzy będą do nas przyjeżdżać, o dzieciach, które będą miały dłuuugą drogę do szkoły itd.

Obrazek

Angrrr

Postautor: Angrrr » 02 paź 2017, 9:42

Pani Kasiu - kontktowala sie Pani na ten temat z Deweloperem? Jestem ciekaw co maja do powiedzenia.

Nas informowano, ze opcje sa dwie, a nawet 3:
- wjazd od Ofiar Dabia
- Wjazd od Bajecznej
- Wjazd z obu stron - najmniej prawdpodobny

tak samo ma sie kwestia "wyjscia" na bulwary:
- wyjscie pomiedzy budynkami B i C
- wyjscie pomiedzy A1, a sasiadujaca inwestycja - watpie, ze Atala szarpnie sie by zrobic tam schody...
- wyjscie obok budynku C, a inwestycji Semaco..

W sumie... troche to przykre, ze prawdopodobnie trzeba bedzie na plac zabaw czy do Parku dostawac sie przez Ofiar Dabia..

prawego

Postautor: prawego » 02 paź 2017, 17:11

Dzisiaj się kontaktowałem.

Będzie opcja dwóch wyjazdów. Od Ofiar Dąbia i od Bajecznej.
Droga od Bajecznej będzie otwarta jak zaczną lub skończą budować jeszcze jeden blok, który planowali.

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 02 paź 2017, 18:15

Tam mają być chyba jeszcze dwa bloki. Ich zarys wydać na wizualizacjach.
A co do wyjścia między budynkiem B i C lub od strony budynku A1 to z pewnością ich nie będzie. Po pierwsze brak chodników w tamtych miejscach, a po drugie brak furtek w już wykonanym płocie.
Osobiście żałuję, bo wyjście między budynkiem B i C to fajna opcja.

kasia86

Postautor: kasia86 » 02 paź 2017, 21:28

Ja również dzisiaj kontaktowałam się z biurem sprzedaży oraz inżynierami budowy. Uspokajali, że droga od strony Bajecznej powstanie w trakcie drugiego etapu inwestycji. Niestety termin rozpoczęcia drugiego etapu nie jest jeszcze znany. Poprosiłam więc o umieszczenie przynajmniej furtki dla pieszych w miejscu przewidywanej drogi dojazdowej od ulicy Bajecznej już na tym etapie. Atal obiecał, że zrobi co w ich mocy.

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 21 paź 2017, 15:01

Faktycznie słabo z tym wyjazdem. Droga wyjazdowa jest tylko wysypana kruszywem. Nie jest utwardzona kostką czy jakimś ażurem. Zimą i jesienią będą piękne kałuże.

Angrrr

Postautor: Angrrr » 23 paź 2017, 8:38

Daniel11 pisze:Faktycznie słabo z tym wyjazdem. Droga wyjazdowa jest tylko wysypana kruszywem. Nie jest utwardzona kostką czy jakimś ażurem. Zimą i jesienią będą piękne kałuże.

nie robmy aferki... Inwestycja nie jest jeszcze skonczona...tereny zewnetrzne to moze 50% tego co ma byc. Droga wew osiedla wylozona jest kostka i tak pewnie bedzie tez skontruowana droga/drogi wjazdowe. Dostalem klarowna odpowiedz od przedstawiciela dewelopera - obecna "droga wjazdrowa" jest stworzona na potrzeby wykonczenia inwestycji.

Wiekszym problemem jest dojazd/jego brak od Bajecznej...

Angrrr

Postautor: Angrrr » 30 paź 2017, 11:21

FYI - ostatnie co sie dowiedzialem - furtka od strony Bajecznej zrobiona bedzie przez Dewelopera tuz po odbiorze technicznym inwestycji (obecnego etapu).

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”