Angel Stradom Kraków od Angel Poland - opinie i forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Angel Stradom Kraków od Angel Poland - opinie i forum o inwestycji

Postautor: Nowy » 21 sie 2023, 16:03

Mały efekt spaceru z ostatniego weekendu, udało mi się nieco dokładniej obejrzeć Angel Stradom i nie wiem co o tym myśleć : )

Obrazek

Pewnym zaskoczeniem są dla mnie te balkony poniżej poziomu gruntu, nie chcę używać tu wyświechtanych teksów o okopie, fosie itp., ale... Przy czym trzeba przyznać, że estetycznie jest to wszystko wykonane, nawet zieleni sporo się znalazło, ale za takie pieniądze, to trudno, żeby było inaczej.

Obrazek

Widać też nawę i kopulasty dach kościoła, który był w tą kamienicę wkomponowany, nawet wieżyczkę tam pozostawiono / dorobiono, choć ówczesna konserwator zabytków nie była tym zachwycona, z tego co pamiętam.

Nowy

Postautor: Nowy » 21 sie 2023, 16:16

Ciekawe czy te pomieszczenia najniżej, to jakieś hotelowe są, albo na wynajem krótkoterminowy minimieszkania dla turystów.

Obrazek

Tam chyba jakieś znana sieć hotelowa ogarnia, choć nie wiem czy nie tylko ten budynek frontowy, bo wydaje mi się, że w tym nowym budynku postawionym w podwórzu, to można sobie było mieszkanie kupić.

Obrazek

A tu ten budynek właśnie. Ciekawe czy ktoś tam będzie mieszkał na stałe, czy to tylko inwestycyjne zakupy. Jak się Wam podoba ta zmiana w centrum?

Nowy

Postautor: Nowy » 03 wrz 2023, 10:14

A tu jeszcze zdjęcie tego, jak stare łączy się z nowym w Krakowie.

Obrazek

Ciekawe jak długo będzie to tak wyglądało.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”